Gordijnen ideeën en enkele interessante alternatieven

gordijnen ideeën gordijnen storen rollos decor ideeën

12 grote decoratieve gordijnen

Er zijn veel manieren om patronen aan een kamer toe te voegen. Een van hen is de ramen. U kunt deze op verschillende manieren toepassen, bijvoorbeeld via stoffen. Deze kunnen volumineuze stukken textiel vertegenwoordigen of aangepaste, functionele vormen. Dit zijn twee geweldige varianten, maar ze maken de mogelijkheden zeker niet uit.

De vensters zelf kunnen interessante patronen laten zien. Het geverfde glas zou een traditionele oplossing zijn. Maar de industriële ramen en deuren kunnen een soortgelijk effect bereiken. Je zou dit echter op een veel meer eigentijdse manier kunnen doen. Er zijn ook geëtst glas, parasols, zonneschermen en vele anderen Gordijnen ideeën. Dus is niet alleen het licht dat binnenkomt gefilterd, maar het zorgt ook voor de creatie van verschillende vormen.

De eerste van de geïllustreerde ideeën voor gordijnen is het loden glas

gordijnen ideeën alternatief gordijnen lood glas privacy bescherming tegen de zon
Deze prachtige glas-in-loodramen vullen de kamer met humor en drama. Ze zijn zeker niet voor iedereen. Maar ze laten zien hoe het hoofdontwerpidee van een ruimte door het raam kan worden weergegeven.

 1. metalen schermen

gordijnen ideeën alternatieve gordijnen mettallleinkodeko ideeën schaduwspel

Waterstraal gesneden aluminium schermen zorgen voor deze roterende arabesken van licht en schaduw. Welke betere decoratie kan je je voorstellen bij deze kamerhoge ramen?

 1. Sculpturale doeken

gordijnen en gordijnen ideeën alternatieve oppervlaktegordijnen privacyzonweringHier hebben we te maken met een sculptuur geïnspireerd door algen. Hij hangt net als de gordijnen voor de raammuur. Bovendien biedt het een interessante en gestructureerde uitstraling in deze grote ruimte.

 1. Patronen die de privacy beschermen

gordijnen en gordijnen ideeën geometrische patroon

Deze interessant geverfde patronen helpen de privacy van deze traditionele ruimte te beschermen. Ze verzachten ook het invallende licht en beschermen zo de zachte stoffen en het hout.

 1. Etnische blinds

gordijnen ideeën gordijnen storen rollos decor ideeën

De blinds hier werden voorzien van Marokkaanse mozaïekpatronen. Ze bieden een etnisch en bijzonder interessant karakter op de zolder. De privacy is echter nog steeds veilig.

 1. Deuren met metalen frame

gordijnen en gordijnen ideeën rollos grote raamkozijn raamdecoratie

Metalen deuren in werkplaatsstijl vertegenwoordigen een praktische, geometrische benadering bij de uitvoering van de raamwerken: de ruwe metalen lijsten zijn overgebleven van de schilderijen van Mondriaan.

 1. Ronde beschilderde ramen

gordijnen en gordijnen ideeën gekleurd glas rond

De ronde glazen ramen in gekleurd glas vormen het middelpunt in de kamer en het is een gewaagde en succesvolle keuze.

 1. Gedessineerde vormen

gordijnen en gordijnen ideeën slaapkamer inrichting ideeën gordijnstof patroon

Verborgen achter de kamerhoge en gebleekte gordijnen, voegt de vorm van het patroon de juiste aanraking toe aan deze serene badkamer. Heb je je gerealiseerd dat hij niet eens in het tapijt met linkpatroon past? Maar eigenlijk zien ze er samen goed uit, toch?

 1. Lasergesneden panelen

gordijnen en gordijnen ideeën paneelgordijnen laser gesneden houten panelen

Hier zien we een koele en volledig nieuwe interpretatie van klassieke cafégordijnen. De lasergesneden houten panelen zweven boven de ramen, wat zorgt voor privacy en lichtregeling. Rol ze over de witte muur en ze zullen veranderen in kunstwerken.

 1. Eigenzinnige luifels

gordijnen ideeën keuken gordijnen zonwering zon zeilen

Deze coole gestreepte luifels vormen een grappig alternatief voor de typische sieradenstrip.

 1. Gevulde schermen

gezellige zithoek gang inrichting ideeën raamdecoratie ideeën

Zulke worden al vele jaren in het warme woestijnklimaat gebruikt en zorgen zo voor verkoeling in de zonovergoten omgevingen. Dezelfde aanpak zorgt voor een geweldig effect in de kleedkamer en kast. De Delia Solarform filtert het licht en beschermt het privégedeelte.

 1. glazen flessen

gordijnen en gordijnen ideeën gekleurde glazen flessenpot

Gekleurde flessen rondellen vullen de ramen van deze wijnkamer. Ze komen mooi overeen met de vintage flessen in de buurt. Hierdoor wordt niet alleen een mooi, maar ook een praktisch resultaat bereikt, omdat de wijnflessen worden beschermd tegen zonlicht.