12 interieurontwerpen in Italiaanse stijl – chique sfeer

luxe Italiaanse woonkamer inbouw openhaard ornamenten wandspiegel

 12 interieurontwerpen in Italiaanse stijl - de flair van het Italiaanse huis

Geen vakantie gepland in het buitenland? Je kunt nog steeds het gevoel van de oude wereld van Italië voelen met deze ideeën van een Italiaanse ontwerper.

Om de twee jaar gaat mijn familie verder met wat wij een 'grote reis' noemen.

Mijn man koos Tokyo voor onze laatste grote reis. We hadden zoveel plezier - de Japanse cultuur is geweldig. Deze keer is het mijn beurt en ik koos voor Italië. Ik ben een Italiaan en ben nog nooit in Italië geweest. Mijn voorouders bellen, dus ik ben klaar om de oproep te beantwoorden.

Ik ben dol op de Italiaanse architectuur, vooral de oude Toscaanse landhuisstijl. Ik hou van Italiaanse meubels en textiel. Dus je kunt je voorstellen hoe opgewonden ik ben voor deze reis. Er zijn zoveel manieren om het beste van Italië mee naar huis te nemen. Ga met me mee om een ​​paar prachtige Italiaanse accenten te bekijken.

Textiles. De stof op deze stoel heet Fortuny, vernoemd naar zijn ontwerper, Mariano Fortuny

interieur ontwerpen in Italiaanse stijl idee bloemen
Fortuny werd geboren in Granada, Spanje, verhuisde naar Venetië en bleef daar tot zijn dood in 1949. In zijn Venetiaanse werkplaats ontwierp hij textiel, kostuums en verlichting en ontwikkelde hij de machines die zijn textiel maken. Zijn atelier blijft vandaag in Venetië als een museum.

vintage meubelen

interieurontwerpen in dressoirversieringen in Italiaanse stijl

 Dit is een vintage Florentijnse dressoir. Het oppervlak bevat bladgouddetails. Deze stijl van meubilair was gebruikelijk in de jaren 40 en 50. Andere veel voorkomende stukken in deze stijl zijn nesttafels, spiegels, fotolijsten en laden, genaamd Florentine Toleware.

Rustieke accessoires

interieurontwerpen in hangende gloeilampen in Italiaanse stijlIk hou van deze oude stier hoofd over het gebied. Toen ik een kind was, ging ik graag naar de slager. (Ik weet niet waarom, niet zeker, maar mijn familie had een deli en het was altijd vlees.) De slager in mijn familie was een oude Italiaanse vent, hij had een bullhead-imitatie net als deze in zijn winkel. Dit is een klein detail dat mij uit de oude Italiaanse wereld boekdelen spreekt.

Formele tabelinstellingen

interieur ontwerpen in Italiaanse stijl wanddecoratie donker Sommige van mijn favoriete dingen die mijn moeder me gaf, waren enkele vintage Italiaanse tafelkleden van mijn grootmoeder. Ik waardeer deze tafelkleden en gebruik ze vaak voor familiefeesten. Dit appartement in Rome is prachtig ingericht met vers brood, bloemen en Italiaans beddengoed.

Terras - een kleine tafel en stoelen om te verzamelen zijn geweldig bij warm weer

interieurontwerpen in elegante Italiaanse buitenomgeving

Loggia's - overdekte buitenruimtes

interieurontwerpen in Italiaanse stijl, terras met klassiek zitgedeelteEen loggia is bijna als "buiten", maar natuurlijk zijn de buitenruimtes bedekt.Een loggia is een prachtige toevoeging aan een slaapkamer of eetkamer.

Grint opritten

interieurontwerpen in Italiaanse stijl met toegangsdeuren voor binnendeuren
Ik hou van het geluid van grind. Het doet me aan thuis denken. Grind is een goedkoop en onderhoudsarm materiaal. Verkrijgbaar in vele kleuren, het past perfect in de Italiaanse architectuur.

Buiten stenen

buitenruimte in Italiaanse stl buiten stenen stenen muur plantenGebruikelijk voor het Italiaanse landschap, de grote stenen buitenkant illustreert het rustieke, informele leven. Ik ben dol op deze architecturale stijl. De onvolmaakte, ongelijke texturen passen bij mijn zorgeloze kant.

olijfbomen

interieurontwerpen in het Italiaanse voetgangerspad in de buitenruimte De salie groen van een olijfboom doet me denken aan de tuin van mijn grootmoeder. Ik herinner het me nog steeds toen ik struiktomaten ruikte. Olijfbomen zijn verkrijgbaar in niet-vruchtbare soorten als je niet van de chaos van vallende olijven houdt. Ze zijn ook erg robuust en hebben weinig water nodig.

Een boerderijtafel

interieurontwerpen in hanglampen in rustieke stijl in de keukenNeem deze boerderijtafel met vers fruit en kaas, knäckebröd en olijfolie om te dippen. Oh, en wijn, veel wijn. Neem nu ongeveer 15 mensen rond de tafel die alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigen, van baby's tot 80's. Zo zag het eetgedeelte van mijn familie er uit toen ik een kind was - maaltijden waren vrijwel een contactsport. Boerderijtafels, met al hun rustieke charme, zijn perfect voor familiefeesten.

Gerestaureerde deuren

buitenruimte in Italiaanse stijl deur hout rustieke schansenMet teruggewonnen materialen zijn ze een overwinning. Ze zien er geweldig uit en voegen karakter toe aan de rustieke Italiaanse architectuur. Deuren, vervaagd met verf en roestige hardware zijn authentiek, en je krijgt het leven van deze prachtige architecturale overblijfselen voor toekomstige generaties.

Gerecycleerde terracotta dakpannen zijn mijn favoriete detail in de Italiaanse architectuur. Gerestaureerde tegels zijn naar mijn mening echt de mooiste. De patina uit de jaren van verwering is eigenlijk een bonus. Let op de geweldige combinatie van stenen aan de buitenkant en terracotta tegels hier. Nou, dat is Italiaans!

Terracotta dakpannen

dak baksteen klassiek idee Italiaanse stijl gevel