Zwarte rijst – interessante feiten en culinaire ideeën

zwarte rijst lepel gezond voedsel

Zwarte rijst - geschiedenis en kenmerken

Vandaag willen we je de zwarte rijst meer in detail laten zien, dit specifieke rijstras dat in Azië werd gefokt. Het is heel gebruikelijk in China, India en Japan. Het wordt ook paarse rijst genoemd vanwege de textuur die het krijgt na het koken. De kleur is te wijten aan de zwarte rijst, een aantal specifieke pigmenten die daar bevatten.

Hetzelfde kan worden gevonden in de druiven en frambozen. Zwarte rijst is niet alleen exotisch en interessant als voedsel.

Hij is ook supergezond

eet gezond voedsel met zwarte rijst
Zwarte rijst in een witte kom

gezonde voeding zwarte rijst witte kom

Paarse rijst als hoofdmaaltijd

eet gezonde recepten van zwarte rijstHet verhaal

De zwarte rijst is eeuwenlang in Azië gefokt. De oude Chinezen hebben het gekarakteriseerd als een koninklijk gerecht. Alleen de keizer en de mensen om hem heen mochten het eten.

Als je bezweek voor de verleiding om het uit te proberen als een eenvoudig persoon, waren zeer zware straffen vereist

zwarte rijst eet gezond voedsel

Combineer zwarte rijst met aardappelen

zwarte rijstaardappelen eten voedsel

Heb je deze rijstvariëteit geproefd?

zwarte rijst gezond voedsel gezond leven

Men geloofde dat deze rijst een lang leven en veel gezondheid met zich meebrengt. Hij is ook bekend als een remedie. Hij werd aanbevolen door de plaatselijke volksgeneeskunde, vooral voor maagaandoeningen. Hij was ook erg gezond voor de nierklier. Er werd ook geloofd dat het visioen scherper werd. Niet in de laatste plaats is de zwarte rijst als afrodisiacum gebruikt.

Ingrediënten van zwarte rijst

Naast de vele eiwitten hebben we als ingrediënten ook aminozuren, vitaminen B9 en E. Ook zijn er in zwarte rijst veel magnesium, zink, fosfor, mangaan, caroteen, vezels onder andere. Feitelijk zijn de vezels vier keer meer dan in witte rijst.

De zwarte rijst heeft weinig suiker en bijna geen gluten

zwarte rijst gezonde voeding

De zwarte rijst kan ook worden gebruikt voor de bereiding van desserts

eet recepten zwarte rijstpap

Combineer zwarte rijst met mango, avocado en noten

zwarte rijst eten mango avocado noten

Koken van zwarte rijst

Zoals ik al eerder zei, is zwarte rijst nog typischer voor de Aziatische keuken dan Europees. De rijstromp is erg hard. U moet dit product daarom enige tijd in het water laten voordat u begint met koken. Als hij 's nachts zou blijven, zou dat het beste zijn. Als je dat niet doet, zal koken erg moeilijk voor je zijn. Het kan ook enkele problemen met de spijsvertering veroorzaken.

Bereid gezond eten met zwarte rijst

gezond dieet gezond eten zwarte rijst eten

Gekookte zwarte rijst

zwarte rijst kookte gezond voedsel

Zwarte rijst is een bijgerecht, maar ook een hoofdgerecht. Je kunt het combineren met groenten of fruit. Allerlei soorten zeeproducten zijn perfect. Japanse mensen gebruiken het ook om sushi te maken. Het mengsel met kokosboter zorgt voor een heerlijk en zeer gezond recept.

Maak van de zwarte rijst een bijgerecht

zwarte rijst schapenkaas vlees eten

Sushi met zwarte rijst

sushi zwarte rijst eten recepten

Gezondheidsvoordelen van zwarte rijst

Laten we ook eens naar dit belangrijke aspect kijken. Niet alleen de oude, maar ook de moderne gezondheidsexperts zijn het eens over de gunstige effecten in dit opzicht. Dankzij de goede ingrediënten helpt deze rijstvariëteit kanker, diabetes en hypertensie te voorkomen. Ook slechts een deel zwart rijst brengt meer voordelen dan de zwarte frambozen. De laatste staan ​​bekend als superfood. De zwarte rijst heeft meer natrium dan het witte. Zelfs mensen die geen gluten tolereren, zouden zich beter voelen als ze zwarte rijst eten. Voor vrouwen heeft het veel gunstige effecten, zoals postpartum revalidatie. Hij kan ook veel helpen met mensen met haaruitval symptomen.

Maak een gezond gerecht met zwarte rijst

Eet gezond voedsel zwarte rijst

Een gezond dessert met zwarte rijst

gezond eten zwarte rijstpap

Combineer de zwarte rijst met quinoa

gezonde voeding recepten zwarte rijst quinoa

Deze rijstvarieteit kan een geweldig dessert worden

recepten voor desserts met zwarte rijst