Taro-fabriek – interessante feiten en praktische tips

taro plant grote bladeren en rode bloemen

Taro-plant voor binnen en buiten

De Taro-plant is een populaire bloem voor huis en tuin, maar heeft te maken met moeilijke en ongebruikelijke natuurlijke kenmerken. Als je genoeg geduld en zorg toont voor deze groenblijvende plant, kun je een echte "trofee" in de tuin hebben. Maar natuurlijk willen we u van tevoren waarschuwen dat de plant echt veeleisend is!

Hier kunt u onze tips lezen over het kweken van de taroplant in uw huis of tuin.

De taro (Colocasia esculenta)  zal zeker indruk op u maken in alle seizoenen in uw woonkamer - dit is een mooie, groenblijvende plant met grote hartvormige bladeren. Met een Taro thuis, kun je daar zeker een exotische sfeer creëren. Andere officiële namen van de plant zijn taro, colocasia, Eddoe, Dasheen.

Mensen noemen hem het bijnaam "Elephant Ear", wat wordt verklaard door zijn grote bladeren

taroplant en palmen
Voor de Taro heb je thuis meer ruimte nodig, want zijn groenblijvende krachtige bladeren kunnen een hoogte van maximaal 2 meter bereiken. Veel mensen geven er echter de voorkeur aan om de plant buitenshuis te laten groeien.

De taro bloeit zelden, dit evenement wordt gezien als een groot succes bij tuinders. De bloemen zijn lichtgroen en lijken op die van Calla, maar ze mogen geen aangename geur hebben.

De bloemen worden kort na hun verschijning afgesneden, omdat ze de plant veel energie kosten en vermoeien

taroplant in bloembak
Het klinkt misschien raar, maar de Taro moet niet altijd maar drie bladeren hebben. Met de juiste zorg kan hij prachtig groeien en tot 10 bladeren ontwikkelen. Hier is het principe: hoe meer bladeren, hoe slechter de toestand van de plant. Daarom verwijderen de hoveniers onmiddellijk het oudste blad als er een nieuwe uitkomt. Het cijfer 3 van de bladeren mag je niet storen.

Hoe de taro-plant te laten groeien?
Zoals hierboven vermeld, is taro een groenblijvende, meerjarige krachtige plant die wortelstokken vormt die zowel verticaal als horizontaal in de grond groeien. De wortelstokken zijn vlezig en hebben een diameter van 3 tot 5 cm. Ja, de taro heeft echt veel zorg nodig, maar als je ooit hebt geleerd hoe je voor de plant moet zorgen, zul je geen problemen meer hebben in de toekomst.

De taro is compatibel met andere planten, bijvoorbeeld met hortensia's

taroplant voor gebruik buitenshuismoiré

Een van de belangrijkste voorwaarden voor de goede groei van de plant is de juiste hoeveelheid water

taroplant oorspronkelijk uit de tropen

De taro vereist een matige watergift. Als je het overdrijft, kunnen de wortels rotten - wat eigenlijk een van de meest voorkomende oorzaken van plantenziekte is. De Taro houdt van luchttemperaturen rond 21 graden C en constante luchtvochtigheid. Voorzichtig, hij is niet vorstbestendig!

licht

Kies thuis een zonnige hoek voor uw taroplant, hij voelt goed bij het raam, maar niet in direct zonlicht.

De Taro komt uit tropische streken, dus hij houdt van warme en vochtige omgevingen

taro plant in de tuin

potgrond

Geschikt hier is de gemengde aarde: turf, zand, leem. Het vereist ook een goede afvoer. Tijdens het hoogseizoen, van de lente tot de herfst, moet u de plant bemesten. bron

transplantatie

De plant wordt vermeerderd door stekken. Je zult zeker een grotere pot nodig hebben om te verplanten omdat de plant een sterk wortelgestel ontwikkelt.

De beste tijd voor verplanten is aan het einde van de lente, wanneer de temperaturen buiten stijgen

taro plant de oogst

Andere aanwijzingen die u kunt overwegen

Houd je taro tegen ongedierte zoals bladluizen en mijten. Wanneer de bladeren geel worden, is de lucht in de kamer te droog en heeft uw veeleisende plant meer water nodig. In het koude seizoen groeit de Taro perfect in een wintertuin, als je die hebt, dan kun je de plant daar neerzetten, hij zal de koude winterput overleven.

En zo zien de wortels van dit gewas er uit

taro plantenwortels

Waarom huilt Taro '?

Bij Taro zien we kleine druppels water op de bladeren en vragen zich af waarom de plant "huilt". Eigenlijk heet dit proces guttatie - dat is de afgifte van water in vloeistofdruppels in sommige planten. Het water wordt vrijgegeven zodat, ondanks waterverzadiging, transport van voedingsstoffen naar de bladeren wordt gegarandeerd. Druppels water op de tarobladeren zijn dus in principe normaal, maar je moet nog steeds oppassen, de tarobladeren zijn giftig en kunnen verschillende allergische reacties veroorzaken. De reden voor de guttatie in de taro kan een overtreding van de bladeren van de plant zijn, wat men per abuis doet.

Volgens de legende symboliseren de drie tarobladeren drie generaties vrouwen in een groot gezin - grootmoeder, moeder en dochter. En omdat we allemaal heel veel van elkaar houden, "schreeuwt" de bloem wanneer een van deze mensen sterft. Om ervoor te zorgen dat je Taro niet meer huilt, kun je tijdelijk de hoeveelheid water die wordt gebruikt in irrigatie verminderen en zien hoe de plant zich aanpast aan de nieuwe omstandigheden.

In de tropen zie je vaak hele velden met taro

taroplant als een nuttige plant

We wensen je veel plezier met de zorg voor je Taro-plant!