Geneeskrachtige planten en hun effecten – 10 populaire specerijen en medicinale planten

Spice en geneeskrachtige plant kruidentuin kruiden genezende planten

Geneeskrachtige planten voor je eigen tuin of zelfs voor je terras

 

Multifunctionaliteit is “IN” op alle gebieden van het leven. Dit wordt ook bewezen door het feit dat steeds meer mensen multifunctionaliteit zoeken bij het werken met planten. Populaire geneeskrachtige planten, die zowel de binnenplaats versieren, als een groot nut hebben bij het genezen van ziekten, diëten en gezonde recepten.

Spice en medicinale plant

Spice en medicinale kruidentuin maken helende planten
We beginnen vandaag met een aantal variëteiten die mensen met veel voorkomende symptomen altijd ter beschikking moeten hebben. U bespaart dan veel tijd, geld en dagelijks naar de apotheek. Je zult ook een puur geestelijk genot ervaren door de geweldige geuren en het groene beeld.

Verse indiaanse kruiden – gember, kardemom, kruidnagel, laurier en noten

Spice en medicinale plant kruidentuin ingemaakte Indiase kruiden gember kardemom

Mint – zorg en eigenschappen als medicinale planten

In de natuur groeit deze plant in de buurt van rivieren, kleine stroompjes en daar – op schaduwrijke en koele plaatsen. De mintverzorging van sommige variëteiten zou ook mogelijk zijn onder huisomstandigheden en in de tuin. Hij bloeit in de periode tussen juni en september. De bladeren en bloemen kunnen worden gebruikt in verse en droge omstandigheden. De munt is zeer geschikt voor problemen met het gastro-intestinale systeem.

 De munt als een genezende plant

Kruid en medicinale plantmunt cultiveren kruidentuinDe munt en de zorg hiervoor helpen je veel verder als je er vaak thee van zou moeten maken. Zelfs als je midden in de nacht wakker wordt met ernstige kiespijn of je tandvlees zwaar bloedt, kan mint of muntthee helpen. Is het u opgevallen dat het heel vaak in tandpasta’s wordt gebruikt? Munt kan bij reuma worden gebruikt. Artritis kan worden beïnvloed. Bronchitis, laryngitis, sinusitis kan ook worden genezen. Mint is een zeer nuttige medicinale plant voor kruiden.

Verse muntblaadjes in eigen kruidentuin

Kruid en medicinale plantmunt cultiveren kruidentuin muntblaadjes

Aloë vera als medicinale plant

We hebben al over aloë vera gesproken als medicinale plant in andere artikelen. Maar je kunt hun heilzame eigenschappen niet vaak genoeg onderzoeken. Het is een soort geneeskrachtige plant, die ook mooi is en tot 1 meter hoog in je tuin kan reiken. Belangrijk om te weten in dit geval is dat ze erg van de warmte houdt. Het moet daarom worden verplaatst in de koudere periodes binnen, in de serre. De plaats waar de aloë vera groeit moet ook behoorlijk zonnig zijn.

  ▷ 1001+ beautiful garden ideas - garden pictures for garden decorations

 Het genezende effect van aloë is in het vlezige gebladerte

Spice en medicinale plant Aloë vera medicinale plant kruidentuin

Aloë vera staat bekend als een medicinale plant, voornamelijk vanwege de volgende eigenschappen: wonden genezen sneller, verbrande huid, evenals alle andere soorten huidziekten worden positief beïnvloed. Je zou elke ontsteking kunnen tegengaan. Interne gastro-intestinale problemen, zoals colitis, obstipatie, eetlustgebrek, konden dus wonderwel worden opgelost.

Aloë vera als een potplant thuis

Spice en medicinale plant Aloë Vera medicinale plant robuuste kamerplanten

De rol van lavas als medicinale plant

In de tuin moet de lavage worden geplant op een schaduwrijke en vochtige plaats. Het gaat hier om een ​​kruiden- en medicinale plant op hetzelfde moment. Zijn toewijding is behoorlijk gevarieerd. Als je hoofdpijn hebt, kun je jezelf een thee maken van de wortels, het personeel en de bladeren. Gastro-intestinale, nierproblemen worden positief beïnvloed. Zeer geruststellend is het effect op huidziekten en -verwondingen.

lavas als een kruiden- en medicinale plant in de keuken

Spice en medicinale plant lavas bundel kruidentuin

De lavage heeft een helende werking op huidziekten en verwondingen

Spice en medicinale plant lavas kruidentuin

De tijm als een kruid en medicinale plant

Als medicinale plant en kruiden wordt tijm veel gebruikt. Hij is rijk aan antioxidanten. Hij reinigt het lichaam van de vrije radicalen. Tegelijkertijd helpt hij in de strijd tegen griep, bacteriën, virussen en parasieten. Tijm is een van de medicinale planten die heel vaak worden gebruikt in tandpasta en mondwater. Hij heeft een zeer sterke tegenwerkende griep, verzacht de hoestsymptomen, één heeft geen koorts en overwint de kou gemakkelijker. Tijm is ook een van de medicinale planten die kunnen worden gebruikt bij de behandeling van astma en bronchitis.

De tijm is rijk aan antioxidanten

Spice en medicinale plant tijm planten kruidentuin

drugstijm

Spice en medicinale plant tijm kamerplant kruidentuin

Zonhoeden (Echinacea)

Laten we naar de zon gaan tussen de geneeskrachtige planten. Het gaat hier om een ​​echte rustgevende schoonheid. Je kunt ze met succes gebruiken voor de eerste symptomen van verkoudheid en griep. Het antibacteriële effect van zonnehoeden is erg sterk. Slechts een kopje ervan zou symptomen als keelpijn, hoest en dergelijke onmiddellijk verlichten.

  Garden Design Ideas - Coole en originele ideeën voor tuinontwerp

zon hoeden Planten in de tuin

Spice en medicinale plant kruid tuin tuin planten zonnehoed plant

De zonnehoeden behoren tot de medicinale planten, die ook zeer snel werken op wonden, brandwonden en ontstekingen. Sinusitis, cystitis en zelfs sommige gynaecologische aandoeningen kunnen ermee worden behandeld.

Echinacea

Kruid geneeskrachtige kruiden kruidentuin zonnehoed plant echinacea

Echte marshmallow (Althea officinalis)

Van alle geneeskrachtige planten kan men betwijfelen dat deze prachtige plant het minst de eigenschappen heeft. Want zelfs de naam in het Latijn – althea betekent “genezing”. Het moet worden geplant en onderhouden op een plek in de tuin. De aarde moet heel rijk aan voedingsstoffen zijn. Althea officinalis moet regelmatig worden besproeid … Dat klinkt als hard werken. Maar aan het eind van de dag zal dit hoe dan ook zijn beloning zijn, mijn kleurrijke schoonheid!

hibiscus medicinale plant

Spice en medicinale kruidentuin tuinieren echte marshmallow

Als u deze medicinale plant als thee drinkt of in de vorm van een salade eet, worden eventuele chronische gastro-intestinale symptomen zeer positief beïnvloed. Interne infecties door het hele lichaam zullen niet meer zo acuut zijn. Met externe behandeling zou je dus wonden en blauwe plekken kunnen genezen als gevolg van verwondingen. Spierpijn, evenals insectenbeten, zullen veel milder zijn als je kiest voor de rauwe of echte marshmallow als medicinale kruiden.

Gedroogde bloemen van Althea officinalis

Kruiden geneeskrachtige planten kruidentuin echte marshmallow droog

Grote klis (Arctium lappa) als medicinale plant en kruiden

De grote klis is een overblijvende plant voor kruiden en geneeskrachtige planten. Tussen juni en augustus bloeit het in groot rood-violet. De zorg is helemaal niet veeleisend. De thee uit de bladeren van deze plant helpt veel bij reuma, galstenen en nierontsteking.

Arctium lappa  of toch grote klis genoemd

Spice medicinale kruiden kruidentuin Arctium lappa bloemen

Veel verder helpt de Great Burdock bij diabetes, haarverlies en Seborea. Infusie hiervan kan 1-2 keer per week op het hoofd worden aangebracht. Een aantal hiervan kan ook met succes worden behandeld. Probeer het als je herpes of acne hebt.

Een medicinale plant tegen reuma, galstenen, nierontstekingen en huidziekten

Spice medicinale kruiden kruidentuin Arctium lappa grote klis

Goudsbloemen als medicinale planten

Deze eenjarige plant, bekend als kruiden- en medicinale plant, is herkenbaar aan de feloranje bloemen. Het heeft een sterk antibacterieel effect. Het bloed wordt dus gezuiverd. Wist u dat goudsbloemen een van de sterkste effecten van gele koorts hebben?

  Colorful bushes for your garden - 27 charming plants for you

 De helende bloem heeft fel geeloranje bloemen

Kruid geneeskrachtige planten kruidentuin goudsbloemen veld bloemen

Als u thee-goudsbloemen neemt, kunt u bijdragen aan de genezing van vele ziekten in de maag en darmen. Je zult in staat zijn om je eigen zenuwstelsel zeer succesvol te genezen. Als een crème kan het worden gebruikt voor schimmels, zwelling, veneuze problemen en wonden. Zowel brandwonden als koude verwondingen kunnen je genezen. Huidpigmenten en ouderdomsvlekken kunnen dus gedeeltelijk of volledig worden verwijderd.

Met goudsbloemthee kun je je bloed zuiveren

Spice en medicinale plant kruid tuin goudsbloem bloesem

Laurierblad als medicinale plant en kruiden

Het laurierblaadje is een groenblijvende struikplant. Hun bloemen zijn erg klein, worden gekenmerkt door een zeer sterke geur. Voor zijn goede ontwikkeling heeft deze aromatische kruidenplant warmte en vrij fel licht nodig. Waarschijnlijk is er geen huisvrouw die het laurierblad nooit als specerij heeft gebruikt bij het koken.

laurierblad als een potplant – een zeer populaire specerij

Spice en geneeskrachtige plant kruid tuin ingemaakte laurierblad

Het laurierblaadje helpt bij gastro-intestinale problemen en ontstekingen. Astma, virussen, schimmels worden er ook mee bestreden. Voor tandvleesontsteking moet u op laurierblaadjes kauwen. Laurierblad is ook een van de medicinale planten die erg gezond zijn in diabetes. Je kunt ook de pijn van reuma verlichten. Extract van het kan zeer voordelig zijn met een paar druppels bij sinusitis.

Wist u van de genezende effecten van Laurierblad?

Spice en medicinale plant kruid tuin kruiden laurier blad effect

kamille

We sluiten vandaag onze presentatie van specerijen en medicinale planten af ​​met kamille – een van de meest bekende en prachtige medicinale planten. Het is overal te vinden – op weilanden en op boerderijen. Goed om te weten is dat er veel variëteiten zijn. Maar de genezende variant wordt Matricaria-chamomilla genoemd. Ze gebruiken hun bloemen, die erg rijk aan essentiële oliën zijn.

Matricaria chamomilla

Spice en medicinale plant kruid tuin kamille medicinale plant

Je zou kunnen stoppen met ontstekingen en bloeden met kamille. Het hartritme wordt ook beïnvloed. Als u stenen in de nieren, ontstoken darmen en hoofdpijn heeft, moet u er veel van nemen. Daarnaast worden klachten zoals kiespijn, keelpijn en oogontsteking zeer aangenaam beïnvloed door kamille.

Drink vaak heerlijke kamille thee!

Kruid geneeskrachtige kruiden kruid tuin kamille kamille thee