Vondsten in de tuin voor een mooier landschap

Findlings in de mooie watervalwaterval van het tuinlandschap

Vondsten in de tuin voor een mooier landschap

Funderingen voor het landschap worden soms over het hoofd gezien door huiseigenaren, maar deze zeer grote stenen kunnen in meerdere richtingen worden gebruikt. Misschien geloven mensen dat wanneer iets groot en zwaar is, het duur is. Maar landschapsarchitecten weten dat keien vaak een uiterst goedkope oplossing zijn voor landschapsproblemen.

Hiermee laten we u enkele traditionele en niet zo gebruikelijke toepassingen van de rotsblokken zien

vondelingen in de tuin landschap mooie stenen eethoek hout
Is de rots een grote rots? Eigenlijk, afhankelijk van. Het verschil is in grootte. Normaal gesproken moet het blok minimaal 25 cm zijn. Het kan glad of stevig zijn, rond of plat, de maat is cruciaal. Elk geografisch gebied heeft zijn eigen stamblokken, zoals kalksteen, rots, basalt of graniet.

vondelingen in de tuin landschap prachtige stenen waterplant ingebouwd

De keien worden verkocht en hebben een ton prijs. De kosten bedragen ongeveer $ 100 tot $ 200 per ton, afhankelijk van het type stenen en hun dichtheid.

Meestal krijg je de rotsblokken thuis bezorgd. Onderzoek van tevoren hoeveel deze service kost en of een minimumhoeveelheid moet worden besteld. Dan hebt u hulp of machines nodig om het blok naar de juiste plaats te verplaatsen. Dergelijke machines zijn te huur.

Hoe worden stenen gebruikt?

Rodelen in de tuin landschap prachtige stenen watervalAan de rand van waterfaciliteiten. De rotsblokken aan de rand van het water- en vijversysteem zijn zeer organisch en natuurlijk. Je kunt ook watervallen of rotswanden langs het waterbad maken.

Voor ondersteuning van muren

jonge boompjes in het tuinlandschap mooie stenen grasplanten

 Als de grond steil is, kunnen keien terrassen vormen. De rotsblokken kunnen worden gemetseld met mortel of eenvoudigweg worden gestapeld. In veel gevallen is het gewicht van het blok zelf voldoende om het daar te houden. Bij het bouwen van een dergelijke steunrand, moet u ook toestaan ​​dat gaten worden afgetapt of een kleine pvc-rioolbuis tussen de stenen worden geplaatst.

Ablatie om te controleren

findlings in het tuinlandschap mooie verlichting idirekt

. Als uw landschap steil is, maar u geen terrassen of muren wilt bouwen, kunt u solide blokken in de grond insluiten zodat de grond stevig blijft. Natuurlijke beplanting als gras en bloeiende meerjarige planten langs keienbestrijdende keien creëren een organische uitstraling.

Als een zitplaats in de tuin

keien in de tuin landschap mooie bank stenen kussen

Vlakke blokken kunnen worden geplaatst op de rand van de veranda, vuurkraters en in de tuin waar de zon niet direct schijnt.

Voor landschapsaccenten

vondelingen in het prachtige originele beeldhouwwerk van het tuinlandschap

 Keien kunnen ook als decoratieve elementen dienen.
Maak een veranda naast een gigantisch blok, maak groepen rotsblokken, maak speelplekken voor de kinderen. Gebruik de stenen artistiek – stapel ze in torens, maak tuinbeeldhouwwerken of graveer het huisnummer op een blok naast de deur.

Als een tuingrens vondelingen in het tuinlandschap coole mooie stenen

 Aan de rand van de tuin is er meestal iets dat de grond en de bodembedekker behoudt. Kleinere rotsblokken kunnen deze functie heel natuurlijk overnemen.

Fire Crater-vorm

vondelingen in het mooie massieve houten meubilair van het tuinlandschap

De rotsblokken zijn erg organisch naast deze verzamelpunten. Brandkraters zijn heel gemakkelijk te bouwen, overleg met vrienden en steendealers. Vergeet de veiligheidsaspecten niet.

  Interessant, opvallend tuinontwerp met keienRodelen in de mooie gras verse zitplaats