Ontwerp je eigen tuin is niet zo ingewikkeld!

tuinontwerp tuinpad aleen

Formuleer uw resoluties correct om uw eigen tuin te ontwerpen!

De resoluties van het nieuwe jaar hoeven niet allemaal op oudejaarsavond te worden vastgelegd. Voor sommigen zou je wat meer tijd kunnen nemen. Voor tuinieren bijvoorbeeld. Omdat hun intense fase nu begint. Wat wil je dit jaar precies bereiken?

Om echt te slagen in het ontwerpen van je tuin, moet je eerst de juiste vragen stellen. Hieronder kunt u, naar onze mening, zien wat ze zouden zijn.

Een mooi tuinontwerp is dat!

tuin vorm kiezels tuinhek
Wil je groenten laten groeien?

Als je een ouderlijk huis hebt met een eigen tuin, kun je daar gemakkelijk groenten planten die het hele gezin zullen aanspreken. Maar zelfs op een klein terras of op het balkon zou dit fantastisch kunnen werken.

Een typisch ontwerp van de moestuin

moestuin tuin ideeën binnenplaats

Laat de tuin groeien

tuinieren tuinieren groenten groeienTomaten, paprika's, salades, bonen en andere producten kunnen met succes in uw huis groeien. Dus als de jouwe tuin zelf vorm, Het zou best realistisch zijn om een ​​hoek te vinden voor dergelijke planten.

Groei peper in je eigen tuin

tuin mode tuinbouw peper groeien

Erwt, boon en munt in de tuin

de muntboonerwt groeit tuinontwerp

Laat tomaten op de binnenplaats groeien

tomaten tuin planten tuinbouw tuinontwerp

Groenten in houten kisten

moestuin ontwerp tuinbouw tuinontwerp

Wil je kruiden hebben?

In de keuken of andere interieurs kunt u ook een verticale tuin met kruiden en groenten opzetten. Zou je willen? Dus je zou de sfeer oplichten door grote geruchten. Je zou er geweldige thee, salades en soepen mee kunnen maken. Je zult zeker gezonder leven als je de kruiden in je eigen tuin hebt.

Zou een compost geschikt voor u zijn?

Als u afval composteert, biedt dit veel verschillende voordelen. U kunt groene materialen uit uw tuin hergebruiken. Je hebt een natuurlijke meststof. Het is de moeite waard, toch?

Wilt u de door u ontworpen tuin omtoveren tot een persoonlijke woonruimte?

Als dat het geval is, moet u wat meer ontwerpvaardigheden en kennis gebruiken. Creëer een zithoek, leg een hangmat neer, maak een kleine of grotere zentuin of voeg boeddhistische elementen toe. Of maak gewoon ruimte om naar eigen smaak te zitten of plaats te maken voor je hobby's. Creëer zo nodig een duidelijk afgebakend privégedeelte waar u in alle rust van alles kunt genieten.

Voor een heerlijke rust in de tuin

tuinontwerp grote plantpotten

Wilt u misschien een langetermijnplan opstellen, waarna u uw eigen tuin kunt ontwerpen?

Je wilt tenslotte groene arcades, levende hekken, meerjarige groenten en grote bomen in de tuin hebben! Het zal niet binnen een jaar werken, maar op een gegeven moment moet je ermee beginnen. Hoe sneller hoe beter, de vuistregel is. Het is ook het beste om een ​​goed plan te hebben, want je moet elk seizoen, elke maand iets doen om de langetermijndoelen te realiseren.

Tuinontwerp met pergola

tuinontwerp pergola tuintafel

Wil je jezelf blijven motiveren door geweldige ervaring?

Waarom tijd en energie gebruiken in tuinprojecten als het niet leuk is? Wacht niet op de grote successen om dit te doen. Ga zo vaak mogelijk naar buiten en geniet van de mooie momenten. Neem alle momenten van tuinontwerp in u op. Als je je herinnert hoe het allemaal is begonnen en ontwikkeld, ben je heel blij met de resultaten.

Elegant binnenhofontwerp

prachtige tuin vorm fontein groen gazon

Laat de tuin er stijlvol uitzien

prachtige tuinontwerp externe ideeën

Groenten op een groot oppervlak

tuinontwerp tuinbouw plantaardige

Zorg voor de tuin

tuinaanleg plantaardige moestuin

Tuinontwerp met groen

tuinplanten tuinbouw landschapsarchitectuur