Rode rozen – symbool van liefde en passie

“Roos is een roos, een roos is een roos.”

Dit wereldberoemde citaat komt van de Amerikaanse schrijver Gertrude Stein en is ontleend aan haar gedicht Heilige Emily genomen vanaf het jaar 1922. Ze had waarschijnlijk rode rozen in gedachten. Over het algemeen betekent de term dat de dingen zijn zoals ze zijn. Het gaat over de identiteitsregel: A is A. Ja, vandaag hebben we te maken met de onbetwiste “Queen of Flowers” – de rode roos. Sommige dingen zijn gewoon tijdloos en worden nooit een cliché. We hebben waarschijnlijk allemaal rode rozen en gegeven als een geschenk. Wat voelde je daar?

Heb je nagedacht over de semantiek van de roos?

rode rozen waterdruppels close-up

Laten we beginnen vanaf het begin. De naam van de roos zelf is afgeleid van het oud-Perzisch en werd in het Latijn vertaald als roze aangenomen. De rozen behoren tot het geslacht van de rozenfamilie. Er zijn ongeveer 250 soorten van deze bloem bekend. Deze koninklijke plant is al meer dan 2000 jaar gefokt als sierplant.

Van zijn bloembladen wordt de kostbare rozenolie gewonnen, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste grondstoffen van de parfumindustrie. In principe zijn de rozen heesters. Sommigen van hen zijn compact en klein, terwijl anderen lang zijn of klimplanten. De bloemen zijn meestal fünfzählig. Rozen houden vooral van kalkrijke bodems. De stengeltypes van de meeste gekweekte rozen zijn afkomstig uit Midden- en Zuidwest-Azië. Tegenwoordig worden gebieden in Centraal-Europa, zoals de Zwitserse Jura en de Alpine-valleien zoals Veltlin en Unterengadin, als zeer rijk aan rozen beschouwd.

  Set up the balcony - 25 inspirational pictures for you!

Betoverende bloemenstruik

rode rozen rozenstruik tuin
Het is waar dat een roos een roos is, ongeacht welke kleur het heeft en wat voor soort het is. We geloven nog steeds dat het archetype de roos is – de rode roos. Wat symboliseert deze prachtige bloemkoningin eigenlijk?

Het valt niet te ontkennen dat de rode roos een sterk symbool van liefde is. Maar het betekent ook schoonheid, moed en respect, romantiek en passie.

De sensualiteit en de perfectie van de rode rozen creëren creativiteit en geven inspiratie.

Dus de roos is een populair motief in literatuur en kunst

rode rozen geopend boek romantisch mooi

Het is ook een hot topic in haute couture

rode rozen populaire motief damesmodeDe zomercollectie van bijvoorbeeld Dolce en Gabbana wordt gekenmerkt door prachtige haaraccessoires van verse rode rozen. Met grote gevoeligheid hebben Italiaanse ontwerpers de delicate vrouwelijkheid gecombineerd met de expressieve expressie van rozen.

De Dolce en Gabbana dames zomercollectie 2015

rode rozen designer collectie damesmode dolce gabbana

Rode rozen zien er gewoon geweldig uit, of je het nu weggeeft als een enkele bloem of als een struisvogel. Zie hieronder welke andere evenementen je kunt ontwerpen met behulp van rode rozen. Verras je geliefden en introduceer een beetje meer verwennerij in het dagelijks leven!

 Koninklijke schoonheid en sensueel charisma

rode rozen schoonheid vrouwelijk

Een prachtige toevoeging aan elk geschenk

rode rozen boeket geschenk

Maak een rozenkrans in hartvorm

rode rozen verrassing hartvorm

Een loyale metgezel bij de huwelijksfeesten

rode rozen romantische huwelijk

Versier de zelfgebakken cake ermee

Decoreren van rode rozen cake bakken

Creëer meer romantiek en versier met rozenblaadjes

rode rozen romantiek bloemblaadjes

Onconventionele tafeldecoratie met rozen en harten

rode rozen tafel decoratie huwelijksverjaardag viering

rode rozen struisvogel passie verrassing