Kleurrijke struiken voor uw tuin – 27 charmante planten voor u

kleurrijke struiken diabolo in Bourgondië

Kleurrijke struiken voor uw unieke tuinontwerp

 Vandaag zullen we u kennis laten maken met 27 prachtige, kleurrijke struiken die uw tuin een onderscheidende flair zullen geven. Ze hebben interessante namen en een uniek karakter. Ze komen van over de hele wereld en geven je veel vreugde. Nodig deze exoten uit en laat ze zich thuis voelen!

Hierboven ziet u de eerste plant uit onze collectie – de bellenpier Diabolo. Het huis van deze struik is Noord-Amerika. Sterk en robuust, de plant overleeft hitte- en droogteperiodes. De konijnen en herten negeren hem meestal. Het blad is paars en ziet er magisch uit in je tuin. In de vroege zomer heeft de plant delicate witte bloemen en in de winter schilt de schors op een vreemde manier. Haar botanische naam is Physocarpus ‘Monlo’ en groeit tot 3 m hoog.

 Zwarte vlierbes

kleurrijke struiken sambucus eva
De zwarte vlierbes is een zeer elegante plant en veel tuinders zijn er gewoon verliefd op geworden. Hun paarszwarte bladeren lijken op een fijn gehaakt kant. Haar Latijnse naam is Sambucus Eva’. Het groeit erg snel en is gemakkelijk te verzorgen. Wordt ca. 2,5 m hoog en bereikt een diameter van ca. 3 m.

Perückenstrauch

kleurrijke struiken cotinus

De pruikboom of Cotinus is een heel vreemd wezen. Hun bladeren zijn als fluweel. In de winter veranderen ze van paars naar oranje en in de lente bloeit de plant met delicate roze bloemen. Soms kan de wilgenstruik tot 4 m hoog reiken. De plant is robuust en houdt van bijna alle grondsoorten.

Roze Weigela

kleurrijke struiken weigela rozeDe Rosa Weigelie is een kleine struik met veel effect. Het is ongeveer 1,5 m hoog en heeft magische roze bloemen in de lente. Het is bestand tegen droogte en wilde dieren zoals herten, eten ze normaal niet.

De compressie veronika

Kleurrijke struiken die in purple opheffen

Hier komt de compressie veronika. Mooie paarse bloemen sieren de elegante bladeren, die van paars naar groen veranderen. Het is middelgroot en kan 2,5 m hoog worden. Het is een groenblijvende schoonheid.

Blue Pike Rose

kleurrijke struiken van roze glauca

Roze glauca of Blue Pike Rose. Het is geen klassieke roos, maar een struik die tot 2 m hoog kan zijn en magische grijs-violette bladeren heeft. Mooie roze bloemen versieren de plant in de late zomer en in de herfst vormen zich rozenheupen, die de vogels aantrekken.

Skybamboo Nandina

kleurrijke struiken nandina monum

Nandina ‘Monum’ is de botanische naam van deze magische plant. Het kleurt het hele jaar door van kleur. In het begin als jonge plant zijn de bladeren paars en na verloop van tijd worden ze donkergroen. In de winter wordt het blad donkerpaars. De hemelse bamboe is ongeveer 1,5 m lang.

Als je kijkt naar de volgende mooie struiken en struiken uit onze collectie, zul je zien dat elk zijn eigen charme heeft. Maar allemaal hebben ze iets gemeen: ze zullen je tuin kleurrijk en uniek maken. Kies je favorieten en nodig ze met liefde en vreugde uit in je tuin.

Loropetalum

kleurrijke struiken loropetalum chinense

Rose Glow Barberry

kleurrijke struiken berberis thunbergii

Bubble Pier, Dart’s Gold ‘

kleurrijke struiken physocarpus

druiven vlier

kleurrijke struiken sambucus racemosa

Sawara cipres

kleurrijke struiken chamaecyparis pisifera

Goudgroene spindelstruik

kleurrijke struiken euonymus fortunei

De azijnboom

kleurrijke struiken rhus typhina

Japanse Spierstrauch

kleurrijke struiken spiraea japonica

Linnaea amabilis

kleurrijke struiken kolkwitzia

Harlequin weiland

kleurrijke struiken salix integra

Japanse aukube

kleurrijke struiken aucuba japonica

China lantaarn

kleurrijke struiken abutilon pictum

De geurende bloesem

kleurrijke struiken osmanthus heterophyllus

hulst

kleurrijke struiken ilex aquifolium

Cornus alba

kleurrijke struiken cournus alba

hortensia

kleurrijke struiken hydrangea macrophylla

de daphne

kleurrijke struiken daphne burkwoodii

Weigelie Florida

kleurrijke struiken weigela florida

Fothergilla

kleurrijke struiken fothergilla major

honing bush

kleurrijke struiken melianthus major