Epoxy versus cementmortel – wat is het verschil?

Epoxy versus cementmortel met rubberen spatel

Epoxy versus cementmortel

Epoxymortel wordt steeds populairder bij de fabrikanten van bakstenen en bouwvakkers. Dit materiaal toont nieuwe en nieuwe voordelen.

De cementmortel is gemaakt van cementachtige poedermix. In tegenstelling tot de epoxymortel: het bestaat uit epoxyharsen, die met poeder zijn gevuld.

De resulterende mortel heeft een zeer hoog uithoudingsvermogen en is praktisch vuilafstotend. Waarom is dat?

De normale mortel is niet waterafstotend en kan daardoor water opnemen en als gevolg daarvan vormen zich onaangename vlekken. Ben je het beu om onplezierige plekken aan de muur te reinigen?

Dan is de epoxymortel waarschijnlijk jouw ding

Epoxy versus cementmortel groot glanzend
De epoxy is gemaakt van twee verschillende harssoorten gemengd met vulstof. Dat is waarom het de juiste keuze is voor sterkere bereidingen en gebieden die vaak in contact komen met water. Bovendien vertoont dit materiaal een grotere hechting en chemische weerstand dan de cementmortel.

Ondanks de vele voordelen moet echter worden benadrukt dat het werken met de mortel van Exposid veel moeilijker is dan met de cementmortel. Het ziet er soms ook uit als plastic en veel huiseigenaren vinden dat onaangenaam.

De normale mortel is veel gemakkelijker te vormen aan de buitenranden (waarbij de tegels op de hoeken tussen twee muren moeten worden geplaatst). Het is veel moeilijker om hetzelfde effect te bereiken met de epoxymortel.

Het kost veel meer tijd om het goed te doen tussen de tegels

Epoxy versus cementmortel graniet donkergrijs

Naar mijn mening zou men de badkamer in drie of vier rondes moeten hebben. Epoxymortel stolt snel.

Als u de hele mix tegelijkertijd wilt gebruiken, kunt u ze niet goed genoeg verdelen

Epoxy- versus cementmortel vloertegels in houtlookEpoxyhars of het residu van de tegeloppervlakken heeft een glanzend oppervlak. Je zou moeten kijken om te zien of de meester de tegels echt zorgvuldig behandelt om dit effect op de ongewenste plekken te voorkomen.

Sommige items worden ook geleverd met pakketten voor reiniging, die de chemicaliën bevatten die specifiek vereist zijn. Ik raad je aan er een te kopen. Het is het waard, want anders moet je de meester overuren betalen voor het schoonmaken en dat is niet goedkoop.

Sommige epoxymortels werden speciaal voor glastegels geproduceerd. Veel merken bieden de twee varianten. Het verschil zit in het vulgedeelte van de mortel. Deze voor het glas is veel fijner en vermijdt krassen.

Het eindresultaat is het belangrijkste – door Jason Ball Interiors, LLC

Epoxy versus cementmortel fijne strepen en witte orchideeën

Tip: Vraagt ​​u zich af hoe u de mortel aan uw kleur aanpast? Dat is belangrijk, want dat is de enige manier om perfecte resultaten te bereiken!

Zelden kun je de tegels perfect installeren en daarom zou je een nuance moeten kiezen die vergelijkbaar is met de tegels

Epoxy-cementmortel-douchecabine met zitplaats

Sommige neutrale nuances zoals bruin of mokka kunnen met de normale mortel erg moeilijk worden bereikt. Veel mensen geven de voorkeur aan de epoxymortel, juist vanwege zijn uniforme kleur. De schaduw van dit type mortel is hij dank zij het vulmiddel en dit verspreidt zich absoluut gelijkmatig. Hij heeft ook niet het volgende nadeel: zijn pigmentatie zal niet verdwijnen tijdens het reinigingsproces.

Vraag uw verkoper om van tevoren veel kleur voor te bereiden. Dan kun je erachter komen hoeveel je echt nodig hebt voor de hele klus.

Je kunt je mortel laten schitteren door iriserende deeltjes aan je mix toe te voegen. U kunt ook een monster van tevoren voorbereiden voordat u het volledige bedrag ermee vult. Er zijn ook veel andere opties die kunnen worden bereikt door mengsels.

Waarom niet thuis een bad met een bubbelbad beheersen

epoxid versus cementmortel chique draaikolk

wenk: Medium grijs is de veiligste keuze voor de normale mortel. De meeste mixen worden na verloop van tijd grijs, vooral als ze worden gereinigd met water en zeep.

Extra grote spons voor voegen

epoxide versus cementmortel citroengeel sponsje

OHoewel de opties heel verschillend zijn, moet men eerder kiezen voor een gespecialiseerde variant. Dat is tenminste wat ik denk. Je krijgt nauwelijks dezelfde resultaten met een normale spons.

Ik heb dit artikel geschreven als antwoord op veel vragen over het verschil tussen de twee soorten mortel. Nu hoop ik voldoende algemene kennis te hebben opgeleverd voor alle lezers.

Epoxy versus cementmortelhars