Yleiskatsaus Surrealismista ja Salvador Dalin taidosta

salvador dali surrealismi taiteilijahistoria

Yleiskatsaus surrealismista

 

Surrealismi on yksi 1900-luvun tärkeimmistä tyylisuunnista. Se perustuu Sigmund Freudin psykoanalyyttisiin väitöskirjoihin. Toinen tärkeä vaikutus on poliittisen aikakauden epäjärjestys. Liike alkoi 20-luvulla, Pariisissa, Ranskassa.

Sigmund Freud ja hänen vaikutuksensa surrealistiseen taiteeseen 

surrealismi-taiteilija-Sigmund Freud
Surrealistisen taiteen edelläkävijä voi katsoa dadaismia. Jälkimmäisen tyylin filosofia asettaa monet muinaisen Euroopan uskomukset.

Taiteilija Salvador Dali on Surrealismin pääedustaja

surrealismi taiteilija salvador dali

Lisää Surrealismin alkuperää

Lokakuussa 1924 allekirjoitettiin surrealismin manifesti. Tämä päivämäärä on myös tämän tyylin virallinen alku. Näyttely luotiin André Breton. Hän oli etsimässä uutta taiteen ilmaisua. Hänen pitäisi paremmin edustaa ihmisten henkistä impulssia. Taiteen tulisi tulla kosketuksiin järkevän, ei rationaalisen ja kohtuullisen kanssa.

André Breton -juliste

salvador dali taideteoksia ja surrealismiaTaidetta pidetään tekijöiden henkilökohtaisena käsityksenä, miten he voivat ymmärtää tunteitaan ja visualisoida heidät. Taiteilija on siis tietoinen tajunnan ja alitajunnan olemassaolosta. Hänen on myös oltava tietoinen hänen sisäisestä olemuksestaan, hänen unelmistaan, omista vahvuuksistaan ​​ja heikkouksistaan. Surrealismi liittyy myös nykyisten yhteiskunnallisten arvojen hajoamiseen. Tämä tapahtui samanaikaisesti etsimällä jotain uutta. Ihmiset etsivät uutta yhteiskuntaa, uusia arvoja ja asenteita.

Salvador Dalin kuuluisat taideteokset

surrealismi taiteilija salvador dali taidetta

Surrealismin taidekoulu

Surrealism art levittää sekä maalausta että veistosta. Hän peri hänet suurelta osin dadaidismin muodollisesta kielestä ja sen ideat suurelta osin siirtyivät modernismin tyyliksi.

Ja niin on surrealismi syntynyt …

surrealism taiteilija salvador dali työssä

Ominaisuudet, jotka kuvaavat surrealismia

Voidaan vertailla surrealististen maalareiden menetelmiä psykologien menetelmien analyyseihin. Yksi seuraa impulsseja lähentyä alitajuntaan. Lisäksi tutustut halut ja piilotetut, jopa häiritsevät ajatukset, joita et voi päästä eroon.

Dalin sulamiskellot

surrealismi taiteilija salvador dali taideteoksia

Toisin sanoen he halusivat muuttaa unelmansa, halut, kaipaukset, jotka syvimmillään sieluissansa taiteeseen. Kuvat ja muut teokset, jotka tulevat siitä, ovat epärealistisia. He pakenevat betoniin kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tämä on myös yksi taiteen ilmaisujen muodoista, jotka nauttivat kaikkein vapaimmista kaikista taiteellisista tyylisuunnista.

Teot, jotka ovat epärealistisia

salvador dali art surrealism taiteilija

Vapaus kaikista taidetyypeistä

suralismi taiteilija salvador dali art

Surrealismissa yksi seuraa impulsseja lähestyä alitajuntaan

surealismiartisti salvador dali toimii

Surrealistisen taiteilijan tulisi olla tietoinen tietoisuuden ja alitajunnan olemassaolosta

suralismi taidetta ja taiteilijan salvador dali