Arta realismului – povestea și principalele trăsături
Mai multe despre arta realismului
Realismul este un stil de artă care a apărut în anii 30 și 40 ai secolului al XIX-lea. Acest lucru sa întâmplat în Franța. Aici și în multe alte țări a jucat un rol esențial până în 1880. Și la nivel global, realismul a fost foarte important.
La fel ca multe alte stiluri, realismul nu poate fi înțeles decât dacă cineva cunoaște bine contextul social.
Condițiile politice și economice din acel moment au jucat un rol foarte important.
Ne întoarcem la a doua jumătate a revoluției industriale. Acest timp a fost marcat de dorința euforică de a progresa și de a câștiga tot mai multe valori materiale. Au fost făcute multe invenții minunate, multe mașini mari și mari au fost proiectate și fabricate la acel moment.
Una dintre cele mai faimoase picturi ale lui Thomas Eakins
În pictura, sculptura și arhitectura se găsește o dezvoltare care are multe asemănări în principiu cu literatura din aceeași perioadă.
Mai multe despre apariția și dezvoltarea artei realismului
Epoca din care vine realismul a fost marcată de mari probleme sociale care, într-o mare măsură, au pus în pericol existența multor oameni. Lucrătorii s-au adunat în cluburi pentru a se apăra. Au fost prinși și pedepsiți.
Una dintre justificările existenței acestui stil specific a fost să arate realitatea într-o formă clară și dură. Adevărul ar trebui arătat în mod obiectiv. Tema principală a fost lupta pentru supraviețuire din clasele sociale inferioare.
Pietrele de spargere ale lui Gustave Courbet
Realism artistic
Lipsa idealismului este primul semn distinctiv al acestui stil. Apoi vin subiectele. Ele sunt în mare parte sociale. În centrul său se află clasele sociale sărace și, de asemenea, contrastul cu clasele superioare.
În același timp, există și un realism istoric. Acest lucru a afectat de asemenea pictura peisagistică. Pictorii au prezentat peisajele într-un mod realist și apoi au adăugat detaliile unul câte unul.
Portretele și autoportretele au fost de asemenea foarte tipice. Este izbitoare faptul că figura umană a fost descrisă într-un mod foarte realist.
Alegeri naționale ale lui George Caleb Bingham
Scumpa lui Frank Blackwell Mayer
Bricheta lui Jean Baptiste Greuze
Realismul american de George Bellows
Regimurile totalitare beneficiază adesea de realism
Chiar și liderii ideologici sunt foarte des portretizați în acest stil
Realismul modern – Speranța lui Duffy Sheridan
Rubens pe călare – un portret de Eugene Verboeckhoven
Stilul vieții lui Deborah Elmquist
Floarea-soarelui lui Manfred Juergens
Magic Realism de Michael Parkes