6 case uimitoare construite în pământ
Ideea de a trăi subteran ar putea fi fascinantă pentru mulți oameni și totuși un coșmar pentru un alt grup
Cei mai mulți aleg o casă construită în casă care cântărește mediul, dar motivele unei construcții complet sau parțial subterane variază, inclusiv necesitatea de a minimiza influența acasă asupra cartierului, construirea unde nu se poate extinde lateral sau în sus, beneficiind din caracteristicile de încălzire și de răcire ale pământului.
Unii oameni ar construi pe pământ doar pentru a fi ascunși de ochii străinului.
Proiectarea și construcția subterană prezintă multe provocări, cum ar fi dragarea, drenajul, drenajul, problemele de acces și lumina decentă și ventilația decentă. Este adesea cazul în care casele subterane sunt parțial construite în sol sau construit într-o coastă de deal, astfel încât nu există încă pagini care sunt libere la aer, soare și vedere.
Priviți aceste șapte case, dintre care unele sunt construite pe pământ.
Malator, de Future Systems, Țara Galilor (1998)
case uimitoare construite în pământ
Cu o locație dramatică pe dealul stâncos, această casă cu un spațiu abia sub pământ. Nu are nici o grădină, nici o cale de acces sau spații deschise asociate și se amestecă fără probleme în peisaj. Pe partea pământului, o mică intrare cu geamuri oferă priveliști ale lumii exterioare.
Deschiderile trapei dau un sentiment de apartenență la lac
În interior sunt componente prefabricate colorate. De pe canapeaua mare, curbată vă puteți bucura de vederi minunate cu pescăruși pe Golful St. Brides.
Casa Hobbit, de Simon și Jasmine Dale, Țara Galilor (2005)
Simon Dales, un antreprenor, a construit această locuință ecologică, cu consum redus de energie pentru familia sa, folosind instrumente simple și materiale naturale native. Este extras din pământ sau recoltat din câmpuri. Planta este sustenabilă cu toaletele compost, modulele solare și apa de izvor.
Casa este parțial construită în dealuri pentru a minimiza impactul vizual
Tavanul este format din aproximativ 30 de arbori tăiați aproximativ. Pereții sunt un amestec de pereți de piatră uscată și baloturi de paie. Pătură este izolată cu baloturi de paie, acoperite cu sol și semănate cu iarbă.
Muntele Olandez, de Denieuwegeneratie (Noua generație), în Țările de Jos (2011)
Această casă sustenabilă este construită într-o pădure olandeză împădurită, unde pământul se ridică ca un munte mic și absoarbe casa.
Casa construită în deal este astfel izolată și ascunsă. Intrarea este tăiată în munte.
Tavan din lemn de tip consolativ
Tavanul din lemn de tip consola se pliază deasupra pământului, are deschideri de geam pentru a maximiza energia solară și pentru a ușura interiorul. Masa termică a casei păstrează căldura când este nevoie și proprietățile naturale ale pământului răcesc casa în vară.
Interiorul casei este surprinzător de luminos și primit, cu o suprafață de beton expus și avioane pictate
Camerele au o atmosferă de peșteră, cu lumină naturală, prin secțiunile adânci din deal sau prin spațiile deschise mari, aflate în partea de sud, cu vedere spre pădurile din jur.
Casa César Manrique, Insula Lanzarote, Spania (1966)
Această casă celebră a fost construită pe locul unui crater vulcanic din secolul al XVIII-lea din Lanzarote, Spania. Unul vede pe pământ o clădire mică, albăstrui, în care cacții și sculpturile de oțel colorate apar în peisajul vulcanic inospitalier.
Cineva are sentimentul de aici, ca și cum o lavă ar curge într-o cameră
La intrarea în zonă se află studiouri de artiști cu ferestre panoramice mari, cu vedere la peisajul bazalt.
Într-una dintre pesteri se află o canapea albă semicirculară în jurul unui singur palmier, care se extinde peste o gaură până la tavan
găuri mari pe scări de podea și piatră care duc la etajul inferior, în cazul în care cinci camere au fost forate în bazalt vulcanic, conectate prin pasaje înguste, vopsite în alb.
Casa Dani Ridge, de Carver și Schicketanz, Big Sur, California
Scopul acestei case a fost că este durabil. Pentru a păstra peisajul înconjurător și pentru a proteja casa de vecini, arhitecții au tăiat o pantă în deal și au construit casa în ea. Deci, plafonul ușor curbat a fost crescut cu ierburi native. Întreaga plantă este blocată subteran.
Pereții glazurați văd ochii Pacificului și colectează energia solară, care este stocată în masa termică a solului de calcar
Zidul de reținere și capacul de suprafață minimizează pierderile de căldură. Plasarea ferestrelor de la est la vest promovează briza să se răcească în lunile mai calde.
Vila Vals, de Christian Muller Architects și SeArch, în Elveția (2008)
Villa Vals este o versiune modernă a vechilor apartamente subterane. Datorită sensibilității deosebite a site-ului, arhitecții au construit casa adânc pe o pantă abruptă, astfel încât să nu deranjeze natura înconjurătoare. Casa este mai mult ca o cavitate în munte.