Как можете сами да гравирате стъклото

стъклени гравиращи инструкции чаши за пиене

Графирайте с букви от стъкло

Искате ли да гравирате стъклото? Знаете ли, има и методи и инструменти, с които можете сами да направите гравирането? Бихме искали да ви запознаем с тази опция. Вече можете, от една страна, да прецените дали това би било подходящ вариант за вас. Ако не, тогава имате още възможността да гравирате чашата си.

Но в двата случая не сте загубили нищо, защото сте научили нещо вълнуващо, нали?

По-конкретно, ще обясним днес как да начертаем букви на чаша.

Имате нужда от това за гравиране на стъкло

инструменти за гравиране на стъкло
Нека започнем с продуктите, от които се нуждаете за гравиране на стъкло. Това са:

– стъклени предмети за гравиране,

– Atz паста,

– почистващ препарат за стъкло,

– Синя или зелена художника,

– пластмасови ръкавици,

– Писмо стикер

– дрехи, които можете да забележите.

Направете повърхността на стъклото чиста

Преди всичко стъклото трябва да се почисти перфектно. За това имате нужда от подходяща тъкан и препарат. Виждате, че наистина можете да се отървете от всички мръсотия, прах и пръстови отпечатъци върху елементите, които искате да изрежете.

Нанесете лентата на художника

стъклена гравираща лента за инструкции

Сега ще трябва да приложите парче от лентата на художника върху стъклото, което ще бъде гравирано. Това обхваща, първо, района, който не трябва да бъде надраскан. Освен това можете да определите точно областта, в която надписът или инициалите са, които искате да начертаете върху стъклото. Най-често най-добрият ефект е, когато избирате горната трета от обекта. Можете също така да изберете друга задача.

Виж, че току-що е поставена лентата на художника

За кръгли и овални стъклени предмети често имате проблем, че лентата не е съвсем права. В това има много бръчки. В резултат на това долната линия не е съвсем права. Това обаче е лошо за резултата по-късно, защото няма да бъде много прав и точен. Уверете се, че лентата на художника е била добре загладена около района, за да бъде гравиран. Разбира се, ако гравирате парче стъкло, което е гладко, нямате такъв проблем.

Прикрепете буквите

стъкло гравиращо писмо за инструкции прикачетеСега стигаме до следващия етап от процеса, който вероятно не е по-малко труден. Трябва да поставите буквите лесно под ръба на лентата. Направете усилие да установите позицията на буквите и да избегнете подхлъзване.

Бъдете много търпеливи, докато извършвате тези действия. Прикрепването на буквите е най-трудната част от процеса за повечето хора. Това е нормално, ако имате малко проблеми. Но ако отделите достатъчно време, за да запазите лентата на художника прави и гладка, резултатът ще бъде наистина полезен.

За да центрирате думата

За да се центрира думата или инициалите, най-добре е да започнете с междинното позициониране на буквите. След като определите точно средата, ще можете да разпространявате другите по-лесно.

Мalerband около всички страни на буквите

стъклена гравюра инструкция писма лепило лента

Сега също трябва да прикачите дъното и страните на буквите Malerband. Трябва да обърнете специално внимание на тази стъпка на гравиране на стъкло. Картината на художника трябва да бъде на същото разстояние от буквите от всички страни. И тук, това, което току-що казахме за лентата над писмото, важи: Вземете време, за да се адаптирате всичко много добре. Само тогава ще постигнете резултати, които ще ви задоволят.

Не твърде големи площи наведнъж!

Важно е да не гравирате твърде много области на стъклото наведнъж. Поради тази причина е важно буквите да са близки една до друга. Всичко работи добре с тази техника, за която говорим днес. В противен случай просто трябва да гравираш чашата си.

Поставете пластмасовите ръкавици

Важно е сега да поставите пластмасовите ръкавици. Пастата Atz е много опасна за вашето здраве и не бива да подценявате този факт.

Също така, трябва да защитите тялото си и най-добре да носите специални очила.

Прилагане на atz паста

редактиране на писмо с гравирано графично предупреждение

Сега трябва да нанесете слой от паста Atz на стъклената повърхност с подходяща пръчка. Това може да се окаже, че има някои видими парчета кристал. Това е естествено. За съжаление резултатите в местата, където има кристали, ще бъдат доста странни. С друга пръчка можете да извадите всички части от кристала от областта, която ще бъде обработена.

Оставете пастата atz за пет минути

инструкции за гравиране на стъкло чакат

Сега ще трябва да оставите пастата Atz на стъклото за пет минути. Много е важно да се придържате към него за възможно най-добри резултати. То не трябва да бъде по-малко. Но те могат да бъдат около десет минути. По-дългото време на изчакване не боли, но не носи специални предимства.

След около две до три минути, използвайте пръчката, за да изправите слоя от ецва-паста и около него. Мехурчетата и кристалите трябва да се избягват. Както казахме, те не трябва да им позволяват да развалят добрите резултати.

Премахване на atz паста

Сега можете да премахнете пастата Atz. Никога не изваждайте ръкавиците, защитните си дрехи и чашите. В зависимост от вида мивка, можете да направите пералнята там. Уверете се, че повърхността не е надраскана и развалена.

Измийте добре стъклото и не го използвайте известно време

Буквите и лентата на художника се отстраняват по-лесно с топла вода

инструкциите за миене на стъклото се измиват

Не опитвайте гравирането върху ценни очила

Както може би сте видели, гравирането на стъкло не е толкова сложно по този начин. Но в същото време можете да направите много грешно с някаква тромавост. По тази причина не бива да “тренирате” скъпоценните си очила. За наистина усъвършенствани фигури и решения предпочитате да имате професионално гравирано стъкло.

Там използвате и други, безопасни методи

стъкло гравиране инструкции адрес завършен

С тази техника можете да направите пълен комплект очила

стъклени гравирани завършени стъкла

Масонските буркани са идеални за това

стъкло гравиране инструкции очила покритие