Интериорен дизайнер, ангажиран със собствените ви четири стени? – Нови идеи за интериора, декорацията и ландшафта

Включете интериорен дизайнер за вашия дом

Ако къщата, апартаментът или просто стая, която ще бъде ремонтирана, много хора често са затрупани с избора на мебели и декоративни елементи. Има и погрешни покупки: Диванът, който изглеждаше толкова чудесно голям и привлекателен в магазина, изглежда е огромен и бурен в хола. Не е лесно да настроите подходящо помещение.

Започва с цвета на пода и тапета и завършва с цвета на декорациите. Всичко трябва да бъде координирано и само твърде често хората губят очи от това при проектирането на стаите си. Снимките по стените след това хапят на цвят, например с килима. Или толкова елегантното бяло на стените, заедно с подобно бяло мебели, не изглежда чаровно след дълго време, а просто безцветно. Всеки, който се сблъсква с тези проблеми при проектирането на собственото си жилищно пространство, често е на прага да ангажира интериорен дизайнер. Тази професия е специализирана в проектирането и проектирането на пространства. От планирането на пода до декорацията всичко може да се постави в ръцете на дизайнера на интериора - това обаче има няколко предимства и недостатъци.

Без стрес планиране на стая

Трапезна маса със столове Интериорен дизайнер за вашите собствени четири стени
Тези, които наемат интериорен дизайнер, се възползват преди всичко от планирането без стрес. В допълнение към работата на пълно работно време и семейството с деца, често е трудно да се концентрира достатъчно върху планирането на стая или дори на цял апартамент. Последствията са недостатъчно планирани помещения, в които често се забравят важни неща, като например складови помещения. Особено в малките стаи е важно потенциалът им да е изчерпан, така че на пода да няма неща, които да лежат на пода. Интериорен дизайнер помага: Той поема цялото планиране и се грижи за декорацията при поискване. По този начин семейството може да се премести в напълно завършен апартамент, без да се налага да търси сами мебели в мебелни магазини.

Грешките и закъсненията са за сметка на дизайнера на интериора

дневна модерен интериорен дизайнер за собствени четири стени

Ако има някакви грешки или забавяния при планирането на стая с интериорен дизайнер - например, че кухнята не се доставя навреме или килерът е малко прекалено висок - това е в ущърб на дизайнера на интериора. Той ще се погрижи грешките да бъдат коригирани възможно най-бързо, а не за сметка на клиента му. Това причинява голямо облекчение на собствениците на жилища: те не трябва да се притесняват за нищо или дори да се занимават с доставчиците. Почти е невъзможно да се направи апартамент по-спокоен.

Да се ​​подчертаят малки пространства

Всеки, който някога е трябвало да създаде малка стая, знае този проблем: всяка мебел изглежда прави стаята още по-малка и оптичното разширение не е възможно. Ако се сблъскате с този проблем, можете да разчитате много добре на интериорен дизайнер. Те са предназначени да извлекат пълния потенциал на пространството дори от най-малките стаи. Със складово пространство, ярки цветове и малко украса архитектът успява да превърне малката стая в уютен салон.

Трезво гледане на сградите

Интериорният дизайнер има по-трениран и неутрален изглед към сградите и стаите, отколкото собственикът, съобщава paradisi.de. Той гледа на стаите със своя опит и толкова често идва с решения, които могат да бъдат неконвенционални и смели - и които собственикът никога не би си помислил. Професионализмът на дизайнера на интериора е предимство при обзавеждането и дизайна на стаите.

ползинедостатъци
Безпроблемно планиране на стаитеИнтериорен дизайнер означава високи разходи
Интериорният дизайнер се грижи за грешките и закъснениятаСтилът не можа да се побере на собственика на жилището
Използвайте потенциала на малки пространстваСъздаването на малки апартаменти не оправдава натовареността и разходите
Привеждане на неконвенционални идеи

Високи почасови разходи за заплати и мебели

Интериорният дизайнер се плаща в повечето случаи при фиксирана такса. Това обаче не са единствените разходи, които трябва да се изплащат на собствениците на жилища: мебели от по-скъпи магазини за мебели или дори луксозни класни помещения често се избират, когато дизайнер на интериора помага при проектирането. Те струват много повече, отколкото е вероятно собствениците да са похарчили в по-евтини магазини за мебели. Но апартаментът или къщата също е напълно обзаведен и е окончателно обзаведен готов за обитаване с датата на събиране, така че само личните предмети в килера трябва да бъдат складирани.

Въпрос на вкус

баня мивка интериорен дизайнер за вашите собствени четири стениИма много интериорни дизайнери, които работят на свободна практика или заедно с офис. Преди собственикът да реши да си сътрудничи с един, той трябва да се информира в интернет. Много от тях предлагат информационни уеб сайтове, за да дадат на клиентите първо вкус на стила на създателя. В почти всеки голям град има компетентно лице за контакт, което да зададе въпроси за собственото ви съоръжение. Има различни списъци с интериорни дизайнери за съответния регион в интернет. В допълнение към класическите указатели и телефонни указатели, като добре известни жълти страници, често са доставчици на мебели, тапети и висококачествени декоративни елементи добър адрес. Особено специализирани дилъри, като дизайнерски мебелен доставчик smow.de, ще ви помогнат тук. Някои интериорни дизайнери дори предлагат безплатна първоначална консултация. Важно е клиентите да изяснят дали техният вкус в устройството съвпада с този на дизайнера. Ако това не е така, собственикът вероятно няма да се наслади на мебелите и цветовата схема. Ето защо един фалшив интериорен дизайнер е голям недостатък.

Създаване на малки апартаменти

нов апартамент зелена стена дизайн настилка

Интериорните дизайнери са обучени да създават цели офис сгради. Въпреки че могат да проектират и по-малки апартаменти и вероятно да го направят - но тук е въпросът дали разходите и ползите са оправдани. Един малък апартамент не предлага много място за маневриране - затова архитектът вероятно трябва да планира относително дълго време, за да се възползва максимално от потенциала на апартамента. Това означава висока такса, която собственикът трябва да плати в допълнение към цената на мебелите.

Интериорният дизайнер не е необходим за интериорния дизайн

Тези предимства и недостатъци показват, че интериорен дизайнер, макар и значително облекчение в дизайна на жилищните средства, но също така има основен недостатък на разходите. Ако ви е удобно да направите свой собствен дом, трябва да обмислите това. Освен това, може да бъде много по-приятно да не влизате в готови стаи, които са планирани до последния детайл. Много хора смятат, че е много по-хубаво, когато апартаментът расте с тях и те винаги търсят нови дизайнерски опции. Може да ви бъде задачата да създадете стая според вашите нужди. Тази задача в никакъв случай не може да се види отрицателно: Дизайнът ви помага да откриете своя собствен стил. Това прави дома много повече част от собствения ви живот и дома, отколкото е възможно чрез дизайна на интериорен дизайнер. Въпреки това, ако не искате да правите без луксозни мебели, трябва да се консултирате с професионален дизайнер, така че избраното парче лукс да се вписва в останалата част от интериора на апартамента.