Подземно осветление – Намерете правилното решение за вас!

мазе осветление дневна светлина висящи светлини

Кое е точното осветление на мазето?

Стаите в мазето са като бели площи за дизайнерите. Можете да създадете практически всичко – от мъжката стая, до дневната, в стаята за разговори. Независимо от идеята, която избирате, тя може да дойде само в нейната собствена, ако стаята е правилно осветена.

Мазетата предлагат специфични предизвикателства като ниски тавани и липсващи прозорци. Ето защо правилното осветление е от съществено значение.

Но как постигате това?

Ето някои идеи за вас, които биха могли да ви помогнат в това отношение. Само защото мазето е под земята, не означава, че трябва да се чувства тъмно и мрачно. В първия пример свещите в задната част на стаята създават илюзията за по-високи тавани.

Високата декоративна лампа на стаята прави стаята добре планирана и удобна

мазе осветление дневна осветление осветителни тела осветителни тела
Вграденото осветление е много популярно решение. Но както във всички други случаи, светлината трябва да се извършва на пластове. По-конкретно това означава допълване на околната светлина с лампи, предназначени за специфични задачи. За втората задача, висящите светлини са просто перфектни. В този пример те се използват над таблицата за билярд и билярд.

Комбинирайте различни видове осветителни тела

мазе осветление дневна стая билярдна маса осветление бар брояч

Светещите висулки тук се появяват в различни форми и размери. Те правят драматичен външен вид. Страничното осветление прави стаята блестяща

мазе осветление дневна стая билярдна маса осветление висулка светлиниВ сутерените халогенните лампи са често срещани. Той осигурява по-модерно докосване и стаята се чувства по-ефирен

мазе осветление дневна светлина в мазето

Друг творчески начин за поставяне на светлина в мазето, без да се жертва височината на тавана, е да се поставят електрически кабели и водни съоръжения зад софит, който се простира по целия периметър на стаята.

Обърнете внимание на ниския таван

мазе осветление дневна светлини вградени осветление къща библиотека

Там можете да инсталирате гнезда за осветление или монтиране на лампи на повърхността. Така че можете да вдигнете тавана в средата на стаята. Цялото нещо може да бъде озарено от подово или работно осветление. Така че всичко изглежда много по-интимно.

Не всеки има достатъчно късмет, за да има високи тавани като тези в стаята. Ако сте един от тези хора, трябва да обмислите хубави светлини над седалките.

Ако таванът в мазето е достатъчно висок

мазе осветление дневна светлини полилеи вдлъбнати светлини висулка светлини

Полилей над масата прави всяка стая да изглежда по-хубава и красива

playroom басейн таблица изба осветление дневна бар бар контра бар

Помислете за ниски окачени лампи. Това са перфектното съвпадение за зоните над масите, бар броячите и други такива места, където не е нужно да се притеснявате за удряне на главата си срещу тях.

Ниски висящи лампи

мазе осветление дневна хол диван домашно кино

Обичам таваните с касите и те са показани в последния ми пример. Те имат това чувство за свобода, но навсякъде има канали за електрически инсталации.

Вградените таванни осветителни тела са много практично подземно осветление

мазе осветление дневна стая вградени таван осветление диван домашно кино