Изберете живи растения и направете красив хедж

хедж растения черешов лавров градина идеи екстериор

Озеленяване на екстериора с десния хеджиране растения

Всяка градина е оградена. Някои собственици предпочитат дървена градинска ограда, други предпочитат по-елегантни решения като стени. Хед от зелени растения може да се използва и за отделяне на собствена градина. Тя е евтина и предлага също толкова голяма неприкосновеност на личния живот.

Кои храсти и дървета са най-подходящи за градинския ви хедж? Ще ви дадем някои идеи за това какви растения можете да използвате във вашата градина.

Създайте красива външност чрез зелен хеджинг 

храст растения иглолистни градина дизайн красиви идеи градина
Защо да предпочетете хедж пред дървената ограда или стената на градината? По три причини. Първо, не харчите толкова много пари. Освен това това са дългосрочно решение за вашата градина. И трето, но не и последно, живите плетове са приятно декоративно допълнение към целия вид на градината. Те представляват уникален преход от дома към външната.

Комбинирайте живи плетове с дървета

хедж растения озеленяване идеи екстериор

Комбинирайте живи плетове с дървена ограда

градинарски идеи за градински дизайн красив екстериорРазбира се, този вариант за неприкосновеност на личния живот има своите недостатъци. Трябва да се грижите за хедж поне веднъж годишно, за да изглеждате достатъчно добре. Освен това, трябва да се настаните за известно време, докато зелените растения станат достатъчно високи и осигурят пълна уединение. Важно е също и сезонът, в който засаждате мотика. Ако го направите през есента, те ще растат по-бързо.

Вътрешното пространство е оградено от хедж

храст растения идеи градина градина

Поддържайте редовно хеджирането …

редовно се отглеждат живи растения

Така изглежда винаги

храст растения иглолистни хеджиране градинарски идеи

Как трябва да избереш подходящите хеджиращи растения за градината си? Предимството на вечнозелените хедж растения е, че те осигуряват визуален екран през цялата година, за разлика от широколистните растения. Ако искате да изглежда свеж от вашата градина през цялата година, а след това постави на жив плет от вечнозелени растения като бръшлян, череша лавър, чемшир, Aukube и Холи. Хеджите на широколистни растения, от друга страна, са малко по-хубави, защото цветята им дават на екстериора допълнително чар.

  Изградете пергола или как да си направите беседка

Хеджирането с цветя дава на екстериора очарователен външен вид

живи растения цветя градинарски идеи красив външен дизайн

Хеджи от Аукубе

хедж фермата aukube хеджиране градина защита

Черешов лавров хедж

хедж растения градина градина череша хедж хедж

И какво казвате за бамбуков хедж? Той се смята за привлекателен градински елемент, защото изглежда малко по-различен от обикновения градински хеджиране. По този начин модерните градини се възползват особено от такъв хедж.

Очарователен хедж, който прави градината по-интересна

храст растения градина облик уединение идеи градина

Иглолистни дървета са добър избор за градината, ако искате да се насладите добре. Подрязването е особено важно за това, така че растението се развива добре и съответно хеджирането изглежда добре. Хеджа на иглолистни дървета дава на открито пространство свеж вид през цялата година.

С хедж, външната площ е страхотна

хедж растения хеджиране градина иглолистни дървета

Обърнете внимание на добрия външен вид на хедж

Хеджи растения градина градина идеи хеджиране грижи

Комбинацията с камъче прави природата по-естествена

хедж растения бук хедж градина форма ограда градина