Цветни храсти за вашата градина – 27 очарователни растения за вас

цветни храсти диаболо в бордо

Цветни храсти за уникалния дизайн на градината

 Днес ще ви запознаем с 27 великолепни, цветни храсти, които ще придадат на вашата градина отличителен усет. Те имат интересни имена и уникален характер. Те идват от цял ​​свят и ви дават много радост. Поканете тези екзотики и ги оставяйте да се чувстват у дома!

По-горе можете да видите първото растение от нашата колекция – балончето Pier Diabol. Домът на този храст е Северна Америка. Зимата е здрава и здрава, растението преживява периоди на топлина и суша. Зайците и стабите обикновено го пренебрегват. Листата е лилаво и ще изглежда магически във вашата градина. В началото на лятото растението има деликатни бели цветя, а през зимата кората се стяга странно. Ботаническото й име е Physocarpus “Monlo” и достига до 3 метра височина.

 Черен бъз

цветни храсти sambucus eva
Черният бъз е много елегантно растение и много градинари просто се влюбиха в него. Техните лилаво-черни листа приличат на фина кройка дантела. Нейното латинско име е Sambucus Ева “. Той расте много бързо и е лесно да се грижи за него. Става около 2,5 м височина и достига диаметър от около 3 м.

Perückenstrauch

цветни храсти cotinus

Перуката или Cotinus е много странно създание. Листата им е като кадифе. През зимата те се променят от лилаво до оранжево, а през пролетта растението цъфти с деликатни розови цветя. Понякога върбовият храст може да достигне височина до 4 м. Заводът е здрав и обича почти всички видове почви.

Пинк Вейгела

цветни храсти weigela розовоRosa Weigelie е малък храст с голям ефект. Тя е около 1.5 м височина и има магически розови цветя през пролетта. Той е устойчив на суша и диви животни като елени, например, обикновено не ги ядат.

Компресията veronika

Цветни храсти, вдигащи се в лилаво

Тук идва компресията veronika. Красивите лилави цветя украсяват елегантните листа, които се превръщат от лилаво в зелено. Той е среден и може да достигне височина 2,5 м. Това е вечнозелена красота.

Сладък Пай Роуз

цветни храсти от розово глауко

Розово глауко или “Син пик роза”. Това не е класическа роза, а храст, който може да бъде до 2 метра висок и има магически сиво-виолетови листа. Красивите розови цветя украсяват растението в края на лятото, а през есента се издигат бедрени форми, които след това привличат птиците.

Скайбамбо Нандина

цветни храсти nandina monum

Nandina “Monum” е ботаническото име на това магическо растение. Цветът се променя през цялата година. В началото като младо растение листата са пурпурни и с времето те стават тъмнозелени. През зимата листата става тъмно пурпурна. Небесният бамбук е висок около 1,5 м.

Ако погледнете следващите прекрасни храсти и храсти от нашата колекция, ще откриете, че всеки от тях има собствен чар. Но всички те имат нещо общо – те ще направят вашата градина цветна и уникална. Изберете любимите си и ги поканете в градината си с любов и радост.

Loropetalum

цветни храсти loropetalum chinense

Розово блясък Бърбъри

цветни храсти berberis thunbergii

Bubble Pier, злато на Дарт “

цветни храсти physocarpus

грозде от бъз

цветни храсти sambucus racemosa

Sawara кипарис

цветни храсти chamaecyparis pisifera

Златно-зелен храстовиден храст

цветни храсти euonymus fortunei

Дървото на оцета

цветни храсти rhus typhina

Японски Спиерстрах

цветни храсти spiraea japonica

linnaea amabilis

цветни храсти kolkwitzia

Harlequin пасище

цветни храсти salix integra

Японски aukube

цветни храсти aucuba japonica

Китай фенер

цветни храсти abutilon pictum

Ароматният цвят

цветни храсти osmanthus heterophyllus

джел

цветни храсти ilex aquifolium

Cornus alba

цветни храсти cournus alba

хортензия

цветни храсти хортензия макрофилия

Дафне

цветни храсти daphne burkwoodii

Weigelie Флорида

цветни храсти weigela florida

Fothergilla

цветни храсти fothergilla major

мед храст

цветни хъски melianthus major