Японски архитектурни къщи на Шигеру-Бан

Японска архитектура модерна къща през нощта

Японската архитектура Shigeru – Ban къщи ще ви впечатли

През 2014 г. печели наградата Pritzker. Това е повод, но не и единствената причина, поради която искаме да пишем за Шигеру – Бан днес. Истинската причина за нашия доклад днес е, че неотдавна осъзнахме големите й японски архитектурни къщи.

От дълго време не бяхме виждали снимки на модерни произведения на тази архитектура. Те са вдъхновяващи и много популярни по всякакъв начин.

Иновативен и впечатляващ

shigeru забрана архитектура къща японска архитектура
Скоро за цената на Pritzker

Знаете ли нещо повече за наградата Pritzker? Основателят на това високо отличие в архитектурата е Джей А. Прицкер. Желанието му бе да предостави престижна награда в областта на архитектурата, тъй като това не е покрито от Нобеловите награди. Цената е спонсорирана от хотелската верига Hyatt. След смъртта на Джей Хиат, фондацията и наградата се управляват от по-големия му син. Днес се оказва, че очакванията са добре доказани. Тази награда насърчава творчеството в областта на архитектурата.

Архитектура, която очарова

модерна архитектура shigeru забрана модерна сграда

Сградата на Shigeru-Ban и Японска архитектура като цяло

Шигеру-Бан е част от Юри за няколко години. Това се случи в годините между 2006 г. и 2009 г. Той е роден на 5 август 1957 г. 2014 г. получава наградата. Според текущия Юри, неговата работа символизира мисията на Pritzker. Но според нас тя също така символизира най-доброто от съвременната японска архитектура. Защото успява да действа много тънко и същевременно вътрешно и глобално. Втората се случва преди всичко от доминирането на толкова удивителния за въздушния елемент на днешна архитектура. Щедрият принос на естествената светлина и модерните технологии за неговото майсторство правят японските архитектурни къщи човешки и духовно издигнати в определен Далечен Изток.

Архитектура с нежни линии

японска архитектура къща архитектура модернаОсобено модерна сграда

shigeru забрана архитектура къща модерна архитектура

Вдъхновяваща архитектура

японска архитектура shigeru забрана къща съвременни

Всичко се основава на научни изследвания

Както често се случва в живота, простите, но в същото време привидно случайни приключения са резултат от задълбочени проучвания. Всяка сграда се разглежда много внимателно предварително. Само тази конструкция се счита за иновативна, която включва повторно използван картон и картон.

Получените произведения се създават много бързо

shigeru забрана къща модерна архитектура

Къща отвътре

модерна архитектура японски архитект shigeru забрана

 В кризисни региони това е много полезен работен модел. Тъй като можете бързо да изграждате такива сгради и те са устойчиви по всякакъв начин. Това съвсем не е съвпадение. В края на краищата, катастрофалните структури са много важни в дългосрочен план и според прогнозите те ще стават все по-важни във времето. Доброто нещо за архитектурата Shigeru-Ban е, че е в хармония с природата. Архитектът използва тази сила и това е съществена трансформация в японската и глобалната съвременна архитектура. Досега изглеждаше, че това се съпротивлява на природата. Сега човек се стреми да създаде стабилност и да живее в хармония с природата.

Тук можете да видите къщата

shigeru забрана къща картон японска архитектура

 Архитектура на чайника

чай Шигеру забрана архитектура модерна кашон

Това не са само работи за “спешни” случаи

От голямо значение са произведенията на Шигеру-Бан, както и развитието на японския интериорен дизайн. Защото неговите творби далеч не са само за бързо изграждане на сгради в кризисни райони. Той прави много успешни опити, дори при нормални обстоятелства, планирани и създадени сгради, които потребителят да направи по-удобни и приятни.

Стилна архитектура

японска архитектура модерна архитектура shigeru забрана

Малка, но удобна къща

Японска архитектура къща спешна модерна архитектура

Освен това японската естетика на дизайна на интериора и международните постижения ще бъдат еднакво полезни. Първото е доведено до изцяло ново ниво.

Едно абстрактно изобразително доказателство за това постижение е съединяването на широкото, просторно пространство с бетонните, плъзгащи се врати и бялото напомпано платно, което формира ъгъла на завесата

японска архитектура модерна архитектура известни архитекти

Други интересни характеристики

Много повече могат да се кажат за авторите и тяхното значение за архитектурата – отвътре и отвън. Ето защо ние просто искаме да предложим някои иновативни аспекти, които заслужават да прочетете повече.

Първо, той открива заместимостта на хартия и бамбук за японските архитектурни къщи и интериори. Тъй като редица форми могат да бъдат постигнати еднакво добре и с двете. Така че, в зависимост от региона, можете да решите кое решение е по-подходящо по отношение на ресурсите в региона.

Той е и един от първите, който интегрира типичните жилищни елементи в промишленото строителство. Услуга, която не е била толерирана веднага от клиентите, но която явно е приятелски настроена към работниците. Той също така взема аспекти на международния и японския интериорен дизайн от миналия век. Той доказва, че и серийните продукти могат да изглеждат изключително интересни от изненадващо приложение. Разнообразие и успокояващи психологически и социални ефекти. Така че ще похвалим заслугата му в едно изречение.

Интериорният дизайн в стила на Shigeru-Ban

shigeru Забрана за интериорен дизайн Всекидневна обзавеждане

Проектиране на стени в бетонна оптика

модерна архитектура интериорен дизайн shigeru забрана