6 невероятни къщи, вградени в земята

Еклектичен външен дизайн Хобит къща построена в земята

Идеята за “живеещи под земята” може да бъде очарователна за много хора и все пак кошмар за друга група

Най изберете един вграден в земята къща тежи около, но причините за напълно или частично подземно строителство са различни, включително търсене на минимизиране на влиянието Къща целия квартал, изграждане на този, на който не може да се разшири встрани и нагоре, възползвайки от характеристиките за затопляне и охлаждане на земята.

Някои хора биха построили на земята само за да бъдат скрити от очите на непознатия.

Подземният дизайн и изграждане представляват много предизвикателства, като драгиране, дренаж, дренаж, проблеми с достъпа и прилична дневна светлина и вентилация. Често се оказва, че подземните къщи са частично построени в земята или са построени на хълм, така че все пак има места, които са свободни за въздух, слънце и зрелища.

Вижте тези седем къщи, някои от които са вградени в земята.

Malator, от Future Systems, Уелс (1998)
невероятни къщи, вградени в земята

невероятни къщи, построени в Земята
С драматично местоположение на скалистия хълм, тази къща с малко пространство под земята. Тя няма градина, няма алеята или свързани открити пространства и тя се вписва безпроблемно в пейзажа. Откъм страната, малък остъклен вход предлага изглед към външния свят.

Отворите на люка създават усещане за принадлежност към езерото

невероятни къщи, построени в Земята зеленина забележителенВътре има цветни сглобяеми компоненти. От големия извит диван можете да се насладите на прекрасни гледки с чайки на залива St. Brides.

Къщата на Хобит, от Симон и Жасмин Дейл, Уелс (2005)

Еклектичен външен дизайн Хобит къща построена в земятаСаймън Далес, изпълнител, построи този екологичен, нискоенергичен дом за семейството си, използвайки прости инструменти и естествени естествени материали. Извлича се от земята или се събира от полетата. Заводът е устойчив с компостните тоалетни, соларни модули и изворна вода.

Къщата е частично построена в хълмовете, за да се сведе до минимум визуалното въздействие

невероятни къщи, построени в земята прозорци дървета уютни

Таванът се формира от около 30 грубо изсечени дървета. Стените са смес от сухи каменни стени и бали от слама. Оделението е изолирано с бали от слама, покрито с почва и засети с треви.

Холандска планина, от Denieuwegeneratie (ново поколение), в Холандия (2011 г.)

невероятни къщи, построени в земята покрити със сняг

Тази устойчива къща е построена в залесена холандска котловина, където земята се изкачва като малка планина и поглъща къщата.

Къщата, построена на хълма, е изолирана и скрита. Входът е отсечен в планината.

Конзолен дървен таван

невероятни къщи, вградени в земните стъклени стени

Конзолизираният дървен таван се накланя над земята, има остъклени отвори, за да увеличи слънчевата енергия и да олекоти интериора. Топлинната маса на къщата запазва топлина при необходимост и естествените свойства на земята охлаждат къщата през лятото.

Интериорът на къщата е изненадващо ярък и привлекателен, с повърхност от открит бетон и боядисани самолети

невероятно построен в земя къщи интериор декорация дървена маса

Стаите имат пещерна атмосфера с естествена светлина през дълбоките участъци в хълма или през големите, южно осветени открити пространства в предната част с изглед към гората наоколо.

Дом на Сезар Манрике, остров Ланзароте, Испания (1966 г.)

невероятни къщи, построени в земната каменна сграда екзотични

Тази известна къща е построена на мястото на вулканичен кратер от 18-ти век в Лансароте, Испания. Човек вижда над земята ниска, лека, белобяла сграда, в която се появяват кактуси и цветни стоманени скулптури в неприятния вулканичен пейзаж.

Човек има усещането тук, сякаш лавата ще потече в една стая

невероятни къщи, вградени в природата прозорец околната среда прозорец

На входа са разположени ателиета на художници с големи панорамни прозорци с изглед към базалтовия пейзаж.

В една от пещерите стои полукръгъл бял диван около едно палмово дърво, което се простира над дупка до тавана

Удивителни къщи, построени в земното осветление

Големи дупки на пода и каменни стълби водят до долния етаж, където пет врати са пробити във вулканичния базалт, свързани с тесни проходи, боядисани в бяло.

Къща Дани Ридж, от Карвър и Шикетанц, Биг Сюр, Калифорния

невероятни къщи, построени в земята интересен дизайнЦелта на тази къща беше, че тя е устойчива. За да поддържат околния пейзаж и да предпазват къщата от съседите, архитектите са прекъснали клин в хълма и са построили къщата в него. Така че леко извитите тавани бяха отгледани с местни треви. Цялото растение е останало под земята.

Остъклените стени осигуряват погледи на Тихия океан и събират слънчева енергия, която се съхранява в топлинната маса на варовиковата почва

невероятни къщи, вградени в земята модерен селски декорЗадържащата стена и покритието на земята намаляват загубите на топлина. Поставянето на прозорците от изток на запад насърчава бриз да се охлади през по-топлите месеци.

Вила Валс, от архитекти и архитекти на Christian Muller, в Швейцария (2008 г.)

невероятни къщи, вградени в земните бетонни плочи

Вила Vals е модерна версия на старите подземни апартаменти. Благодарение на специалната чувствителност на обекта, архитектите са построили къщата дълбоко в стръмен склон, така че да не нарушава природата. Къщата е по-скоро като кухина в планината.