12 συμβουλές για όμορφη διαβίωση στη σοφίτα ή το στούντιο

όμορφη διαμονή στο πατάρι ή στο στούντιο καθιστικό πρωτότυπο ντεκόρ

Προσαρμόστε τη σοφίτα ή το στούντιο στις ανάγκες σας

Σας λείπουν επιλογές αποθήκευσης; Δεν έχεις υπνοδωμάτιο; Εδώ είναι μερικές ιδέες για το πώς να μεγιστοποιήσετε το χώρο και να προσαρμόσετε τη σοφίτα ή το στούντιο στις ανάγκες σας.

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλες, σοφίτες και στούντιο έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Σχεδόν όλοι δεν έχουν αρκετές ενσωματωμένες ντουλάπες για αποθήκευση, χρειάζονται επί παραγγελία έπιπλα και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, έχουν τη σοφίτα υπνοδωματίου στο σαλόνι. Διαβάστε τις 12 σημειώσεις για το σχεδιασμό των δωματίων για μέγιστη άνεση, στυλ και ευελιξία.

Σχεδιάστε ένα συνεπές σχέδιο χρωμάτων – όμορφο ζωντανό στο πατάρι ή το στούντιο

όμορφα που ζουν στο πάτωμα σοφίτα ή στούντιο καναπέ τοίχο ράφια τοίχου
Εάν μπορείτε να δείτε μόνο το καθιστικό σας με μια ματιά, τότε σίγουρα χρειάζεστε τα αντίστοιχα χρώματα. Ένα δωμάτιο με αρμονικά χρώματα φαίνεται πιο τακτοποιημένο, καθαρό και ολοκληρωμένο.

Εξετάστε το ταίριασμα των τεμαχίων επίπλων Μια εκλεκτική εμφάνιση θα λειτουργούσε αν είναι σκοπίμως στοχοθετημένη – η αυστηρή σύνθεση χρώματος στη συνέχεια βοηθάει. Αλλά αν δεν αισθάνεστε ασφαλείς, απλά μείνετε σε ένα στυλ – για παράδειγμα το Midcentury. Στη συνέχεια, έχετε ένα ενιαίο δωμάτιο.

Ρυθμίστε τα συστήματα φωτισμού σε διαφορετικά ύψη

όμορφο σαλόνι στην τραπεζαρία ή στο στούντιο τραπεζαρία κλασική επίπλωση

Τα χαμηλά κρεμαστά κρεμαστά φώτα δίνουν μια οικεία αίσθηση – γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τα πάνω από το τραπέζι ή στο σαλόνι. Τα ψηλότερα φώτα είναι κατάλληλα για “δημόσιες” γωνίες – όπως διαδρόμους ή σταθμούς εργασίας στην κουζίνα.

Σχεδιάστε τα “δωμάτια” με χαλιά. Μια παλιά υπόδειξη, αλλά και πάλι να καλέσετε, επειδή λειτουργεί πραγματικά. Πολύ μικρό χαλί για τη ζώνη είναι το πιο συνηθισμένο λάθος. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε χαλιά που είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα τα έπιπλα. Στο χαλί μπορείτε να βάλετε ένα μικρότερο χαλί για περισσότερο χρώμα και απαλότητα. Στην τραπεζαρία, πάρτε ένα μεγάλο χαλί έτσι ώστε η καρέκλα να ωθείται προς τα πίσω παραμένει στο χαλί όταν σηκώνεστε.

  ألوان الجدران الحديثة لعام 2016: ما هي ألوان الاتجاه الجديد؟

Εξετάστε τις επιλογές αποθήκευσης

όμορφη διαμονή στο πατάρι ή στο στούντιο καθιστικό πρωτότυπο ντεκόρΟι ντουλάπες στο ντουλάπι δεν είναι αρκετές σε σοφίτες και στούντιο. Εγκαταστήστε τους εαυτούς σας σε τοίχο. Τοποθετήστε ολόκληρο το τείχος με ράφια, ντουλάπια και εντοιχισμένες ντουλάπες. Αν και δαπανηρή, η δαπάνη αυτή καθιστά τη ζωή ευκολότερη και πιο ευχάριστη καθημερινά, γι ‘αυτό αξίζει τον κόπο.

Ξεχωρίστε το δωμάτιο με ράφια χωρίς οπίσθιο τοίχο

όμορφα που ζουν στο πατάρι ή το στούντιο ράφια διαμέρισμα διακόσμηση ξύλου

Ο ευκολότερος τρόπος για να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο μέσα σε ένα δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ράφι χωρίς πίσω τοίχο που είναι κάθετος στον τοίχο. Αυτός ο υπαινιγμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερα και μικρότερα δωμάτια. Τοποθετήστε τα βιβλία οριζόντια και όχι κάθετα, τοποθετήστε τα αντικείμενα σε καλάθια που φαίνονται καλά από όλες τις πλευρές και αναμίξτε πολλά διακοσμητικά στοιχεία, όπως αγγεία, κεριά και κύπελλα. Φυσικά όλα πρέπει να είναι ασφαλή – αν ζείτε με μικρότερα παιδιά ή σε μια χώρα με σεισμούς, τότε θα πρέπει να στερεώσετε το ράφι στον τοίχο ή / και το πάτωμα.

Τοποθετήστε ροδάκια για ευελιξία

όμορφη ζωή στο σχεδιασμό σοφίτας ή στο ράφι στούντιο

Το κομμάτι των επίπλων στην εικόνα είναι βιβλιοθήκη από τη μια πλευρά και η ντουλάπα από την άλλη – και με τους τροχούς μπορεί εύκολα να περιστραφεί και να μετατοπιστεί. Στην προσφορά στην αγορά υπάρχουν μεγάλα έπιπλα για να αγοράσετε με ρόδες, αλλά μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε υπάρχον έπιπλο. Θυμηθείτε πόσο έξυπνο θα ήταν να μπορείτε να μετακινήσετε τον καναπέ, το κρεβάτι ή το ράφι αμέσως.

Χρησιμοποιήστε καινοτόμα, ευέλικτα έπιπλα

όμορφο σαλόνι στη σοφίτα ή ξύλινο στούντιο μαζική συρόμενη πόρτα

Σε στενό χώρο, χρειάζεστε ένα έξυπνο σχεδιασμό εξοικονόμησης χώρου. Εξετάστε τα πτυσσόμενα κρεβάτια τοίχων, τις εξαφανισμένες πόρτες, τους μοντέρνους καναπέδες και τα τραπεζάκια και τα τραπεζάκια με ρυθμιζόμενο ύψος.

  Ideeën voor de jeugdkamer: een jeugdkamer ontwerpen

όμορφο που ζει στο σοφίτα ή στούντιο κενό λευκό τοίχο

Με τα έπιπλά του, το στούντιο φαίνεται ελαφρύ και επεκτατικό στην εικόνα – και η περιοχή του κρεβατιού χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς.

Επιλέξτε τη σωστή κλίμακα

ωραία διαβίωση στο σαλόνι ή στο σαλόνι αίθουσα τραπεζαρίας Με το σωστό μέγεθος των επίπλων, το δωμάτιο φαίνεται άνετο και άνετο, αλλιώς άβολο. Για μικρά δωμάτια, αγοράστε το μέγιστο δυνατό μέγεθος που επιτρέπει αρκετό χώρο για κίνηση γύρω από τα έπιπλα. Τα μικρά κομμάτια των επίπλων θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Σε μεγαλύτερα δωμάτια μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μεγαλύτερα έπιπλα – αλλά μην αγοράζετε μεγάλα έπιπλα. Μερικοί καναπέδες και καρέκλες στην αγορά σήμερα είναι τόσο γιγαντιαίοι που ένας μέσος άνθρωπος αισθάνεται υπερβολικά.

Τοποθετήστε ένα κρεβάτι σοφίτας

όμορφο ζωντανό στο πάτωμα ή κουζίνα στούντιο σκάλα συμπαγήςΈνας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε τον κάθετο χώρο και τον προσωπικό χώρο είναι να έχετε ένα κρεβάτι πατάρι. Αλλά εξετάστε καλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη σκάλα κάθε μέρα ή μάλλον να θυσιάσετε λίγο περισσότερο χώρο και να διαμορφώσετε μια άνετη σκάλα. Διαφορετικά για τα παιδιά ή αν δεν σας πειράζει, η λύση της σκάλας είναι αρκετά αποδοτική.

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες για να μαλακώσετε τις γωνίες και να κάνετε ιδιωτικό χώρο

όμορφο ζωντανό στο σοφίτα ή στούντιο κίτρινο τοίχο ζεστό

Κρεμάστε τις κουρτίνες για να διαχωρίσετε ένα ανύπαρκτο δωμάτιο ή να κάνετε ιδιωτικό το υπνοδωμάτιο και το χώρο διαβίωσης. Φυσικά, μπορείτε να κρεμάσετε κουρτίνες υψηλής ταχύτητας στα παράθυρα – για περισσότερη ζεστασιά και ιδιωτικό χώρο, επίσης για πιο φυσικό φως.

Επωφεληθείτε από τις επεκτατικές επιφάνειες τοίχων με τοίχο γκαλερί

όμορφο που ζει στο σοφίτα ή το στούντιο των καναπέδων

Με τον τοίχο της γκαλερί μπορείτε να προτείνετε καλύτερα το στυλ σας. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε ολόκληρο το τείχος ταυτόχρονα. Ξεκινήστε τη σύνθεση από τη μέση και με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες εργασίες.
Ενημερώστε μας: Ζείτε σε πατάρι ή στούντιο; Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς;

  Design a dressing room - 40 fine ideas for your wardrobe