Φαρμακευτικά φυτά και τα αποτελέσματά τους – 10 δημοφιλή καρυκεύματα και φαρμακευτικά φυτά

Spice και φαρμακευτικά φυτά βότανο κήπο μπαχαρικά θεραπευτικών φυτών

Φαρμακευτικά φυτά για τον δικό σας κήπο ή ακόμα και για τη βεράντα σας

 

Η πολυλειτουργικότητα είναι “IN” σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πολυλειτουργικότητα στον χειρισμό των φυτών. Δημοφιλή φαρμακευτικά φυτά, τα οποία διακοσμούν την αυλή, καθώς και μεγάλη χρήση στη θεραπεία ασθενειών, δίαιτες και υγιεινές συνταγές.

Spice και φαρμακευτικά φυτά

Το μπαχαρικό και το φαρμακευτικό βότανο δημιουργούν θεραπευτικά φυτά
Ξεκινάμε σήμερα με κάποιες ποικιλίες που πρέπει πάντα να έχουν οι άνθρωποι με κοινά συμπτώματα. Στη συνέχεια, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο, χρήματα και καθημερινή λειτουργία στο φαρμακείο. Θα έχετε επίσης μια καθαρή πνευματική απόλαυση μέσα από τις υπέροχες μυρωδιές και την πράσινη εικόνα.

Φρέσκα ινδικά μπαχαρικά – τζίντζερ, κάρδαμο, γαρύφαλλα, φύλλα δάφνης και καρύδια

Spice και φαρμακευτικό φυτικό φυτικό κήπο γλάστρες ινδική καρυκεύματα μπαχαρικό cardamom

Νομισματοκοπείο και ιδιότητες ως φαρμακευτικά φυτά

Στη φύση το φυτό μεγαλώνει κοντά σε ποτάμια, μικρά ρέματα και εκεί – σε σκιερά και δροσερά μέρη. Η φροντίδα με μέντα ορισμένων ποικιλιών θα ήταν επίσης δυνατή κάτω από τις συνθήκες του σπιτιού και στον κήπο. Ανθίζει κατά την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Τα φύλλα και τα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φρέσκες και ξηρές συνθήκες. Το μέντα είναι πολύ κατάλληλο για προβλήματα με το γαστρεντερικό σύστημα.

 Το μέντα ως θεραπευτήριο

Το μπαχαρικό και το φαρμακευτικό μέντα καλλιεργούν κήπο με βόταναΗ μέντα και η φροντίδα για αυτά θα σας βοηθούσαν πολύ περισσότερο αν θα έπρεπε συχνά να κάνετε τσάι από αυτό. Ακόμα κι αν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας με σοβαρό πονόδοντο ή τα ούλα σας αιμορραγούν βαριά, το τσάι δυόσμου ή μέντας μπορεί να σας βοηθήσει. Παρατήρησα ότι χρησιμοποιείται πολύ συχνά στις οδοντόκρεμες; Το μέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρευματισμούς. Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεαστεί. Βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα μπορεί επίσης να θεραπευθεί με αυτό. Το νομισματοκοπείο είναι ένα πολύ χρήσιμο φαρμακευτικό φυτό μπαχαρικών.

Φρέσκα φύλλα μέντας σε κήπο με βότανα

Το μπαχαρικό και το φαρμακευτικό μέντα καλλιεργούν φυτικά φύλλα μέντας του κήπου

Η αλόη βέρα ως φαρμακευτικό φυτό

Έχουμε ήδη μιλήσει για την αλόη βέρα ως φαρμακευτικό φυτό σε άλλα άρθρα. Αλλά δεν μπορείτε να πάτε συχνά στις ευεργετικές τους ιδιότητες. Είναι ένα είδος φαρμακευτικού φυτού, το οποίο είναι επίσης όμορφο και μπορεί να φτάσει έως και 1 μέτρο σε ύψος στον κήπο σας. Σημαντικό να γνωρίζουμε σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αγαπά πολύ τη ζεστασιά. Επομένως, πρέπει να μετακινηθεί στις ψυχρότερες περιόδους μέσα στο θερμοκήπιο. Ο τόπος όπου μεγαλώνει η αλόη βέρα πρέπει επίσης να είναι αρκετά ηλιόλουστος.

 Το θεραπευτικό αποτέλεσμα της αλόης είναι στο σαρκώδες φύλλωμα

Spice και φαρμακευτικά φυτικά aloe vera φαρμακευτικά φυτικά φυτικά κήπο

Η αλόη βέρα είναι γνωστή ως φαρμακευτικό φυτό κυρίως λόγω των ακόλουθων ιδιοτήτων: οι πληγές επουλώνονται ταχύτερα, το καμένο δέρμα, καθώς και όλα τα άλλα είδη δερματικών παθήσεων επηρεάζονται θετικά. Θα μπορούσατε να εξουδετερώσετε οποιαδήποτε φλεγμονή. Τα εσωτερικά γαστρεντερικά προβλήματα, όπως η κολίτιδα, η δυσκοιλιότητα, η ανεπάρκεια της όρεξης, θα μπορούσαν έτσι να επιλυθούν θαυμάσια.

Η αλόη βέρα ως φυτό σε γλάστρες στο σπίτι

Spice και φαρμακευτικά φυτά Αλόης Βέρα Φυτικά φυτά εσωτερικού χώρου

Ο ρόλος της lovage ως φαρμακευτικού φυτού

Στον κήπο πρέπει να φυτεύονται τα ψάρια σε σκιερό και υγρό μέρος. Έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα μπαχαρικό και ένα φαρμακευτικό φυτό την ίδια στιγμή. Η αφοσίωσή του είναι αρκετά ποικίλη. Αν έχετε πονοκέφαλο, θα μπορούσατε να φτιάξετε τον εαυτό σας ένα τσάι από τις ρίζες, το προσωπικό και τα φύλλα. Γαστρεντερικά, τα νεφρικά προβλήματα επηρεάζονται θετικά. Πολύ καθησυχαστική είναι η επίδραση στις δερματικές παθήσεις και τους τραυματισμούς.

lovage ως μπαχαρικό και φαρμακευτικό φυτό στην κουζίνα

Spice και ιατρικά φυτά lovage δέσμη βότανο κήπο

Το lovage έχει θεραπευτική επίδραση στις δερματικές παθήσεις και τους τραυματισμούς

Spice και ιατρικά φυτά lovage κήπο με βότανα

Το θυμάρι ως μπαχαρικό και φαρμακευτικό φυτό

Ως φαρμακευτικό φυτό και μπαχαρικό, το θυμάρι χρησιμοποιείται ευρέως. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Καθαρίζει το σώμα των ελεύθερων ριζών. Παράλληλα βοηθά στην καταπολέμηση της γρίπης, των βακτηρίων, των ιών και των παρασίτων. Το θυμάρι είναι ένα από τα φαρμακευτικά φυτά που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στην οδοντόκρεμα και στο στόμα. Έχει μια πολύ ισχυρή αντιμετώπιση της γρίπης, μαλακώνει τα συμπτώματα του βήχα, κανείς δεν έχει πυρετό και ξεπερνά το κρύο πιο εύκολα. Το θυμάρι είναι επίσης ένα από τα φαρμακευτικά φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία του άσθματος και της βρογχίτιδας.

Το θυμάρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Spice και φαρμακευτικό φυτό θυμάρι εργοστάσιο βότανο κήπο

φάρμακαθυμάρι

Spice και φαρμακευτικό φυτό θυμαρίσιο φυτό βοτάνων φυτό

Καπέλα ηλίου (Echinacea)

Ας φτάσουμε στον ήλιο ανάμεσα στα φαρμακευτικά φυτά. Έχουμε εδώ μια πραγματική καταπραϋντική ομορφιά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με επιτυχία για τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης. Η αντιβακτηριδιακή επίδραση των ηλιακών καπέλων είναι πολύ δυνατή. Μόνο ένα φλιτζάνι θα αμβλύνει στιγμιαία συμπτώματα όπως πονόλαιμο, βήχα και τα παρόμοια.

καπέλα ήλιο Φυτά στον κήπο

Spice και φαρμακευτικά φυτά φυτά κήπου κήπο κήπου φυτών ηλιακό καπέλο

Τα ηλιακά καπέλα ανήκουν στα φαρμακευτικά φυτά, τα οποία επίσης πολύ γρήγορα δρουν σε πληγές, εγκαύματα και φλεγμονές. Η ιγμορίτιδα, η κυστίτιδα και ακόμη και ορισμένες γυναικολογικές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτό.

Echinacea

Spice φαρμακευτικά βότανα βοτανικό κήπο ήλιο καπέλο εργοστάσιο echinacea

Αληθινή μαρμαρίδα (Althea officinalis)

Από όλα τα φαρμακευτικά φυτά, θα μπορούσε κανείς να αμφιβάλει ότι αυτό το όμορφο φυτό τουλάχιστον τις ιδιότητες. Διότι ακόμα και το όνομα στα λατινικά – althea σημαίνει “επούλωση”. Πρέπει να φυτευτεί και να διατηρηθεί σε ένα σημείο στον κήπο. Η γη πρέπει να είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Το Althea officinalis πρέπει να ποτίζεται τακτικά … Αυτό ακούγεται σαν σκληρή δουλειά. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό θα αποδώσει σε κάθε περίπτωση, την πολύχρωμη ομορφιά μου!

είδος μολόχας φαρμακευτικό φυτό

Spice και κηπευτικά κηπευτικών κηπευτικών πραγματική marshmallow

Εάν πίνετε αυτό το φαρμακευτικό φυτό ως τσάι ή το φάτε με τη μορφή σαλάτας, τότε οποιαδήποτε χρόνια γαστρεντερικά συμπτώματα επηρεάζονται πολύ θετικά. Οι εσωτερικές λοιμώξεις σε ολόκληρο το σώμα δεν θα είναι πλέον οξείες. Με την εξωτερική θεραπεία, θα μπορούσατε να θεραπεύσετε τραύματα και μώλωπες ως αποτέλεσμα τραυματισμού. Ο πόνος στους μυς, καθώς και τα τσιμπήματα εντόμων, θα είναι πολύ πιο ήπια αν επιλέξετε το ακατέργαστο ή αληθινό marshmallow ως φαρμακευτικά φυτά.

Αποξηραμένα λουλούδια Althea officinalis

Spice φαρμακευτικά φυτά βοτανικός κήπος πραγματικό marshmallow ξηρό

Μεγάλος μπακαλιάρος (Arctium lappa) ως φαρμακευτικό φυτό και μπαχαρικό

Ο μεγάλος κολλιτσίδα είναι ένα πολυετές μπαχαρικό και φαρμακευτικό φυτό. Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο ανθίζει σε κόκκινο-ιώδες. Η φροντίδα δεν απαιτεί καθόλου. Το τσάι από τα φύλλα αυτού του φυτού βοηθάει πολύ στον ρευματισμό, στους χολόλιθους και στη φλεγμονή των νεφρών.

Arctium lappa  ή ακόμα μεγάλο κολλιτσίδα το όνομα

Καρυκεύματα βοτάνων από μπαχαρικά Arctium lappa

Πολύ περισσότερο, το Great Burdock βοηθάει στον διαβήτη, την τριχόπτωση και την Seborea. Η έγχυση αυτού μπορεί να εφαρμοστεί 1-2 φορές την εβδομάδα στο κεφάλι. Ορισμένες από αυτές μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με επιτυχία. Δοκιμάστε το εάν έχετε έρπη ή ακμή.

Ένα φαρμακευτικό φυτό κατά των ρευματισμών, των χολόλιθων, της φλεγμονής των νεφρών και ασθένειες του δέρματος

Φρούτα μπαχαρικών με μπαχαρικό και μπαχαρικό Arctium lappa big brestock

Marigolds ως φαρμακευτικά φυτά

Αυτό το ετήσιο φυτό, γνωστό ως μπαχαρικό και φαρμακευτικό φυτό, μπορεί να αναγνωριστεί από τα λαμπερά πορτοκαλιά λουλούδια. Έχει ισχυρό αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα. Το αίμα καθαρίζεται έτσι. Γνωρίζατε ότι οι μαργαρίτες έχουν αποδειχθεί ότι έχουν μία από τις ισχυρότερες επιπτώσεις του κίτρινου πυρετού;

 Το λουλούδι που θεραπεύει έχει λαμπερά κίτρινο-πορτοκαλί άνθη

Spice φαρμακευτικά φυτά φυτικά αχλαδιά κήπων μαργαρίτες λουλούδια

Αν παίρνετε μαργάρες τσαγιού, τότε μπορείτε να συμβάλλετε στην επούλωση πολλών ασθενειών στο στομάχι και τα έντερα. Θα είστε σε θέση να θεραπεύσετε το δικό σας νευρικό σύστημα με μεγάλη επιτυχία. Ως κρέμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μύκητες, πρήξιμο, φλεβικά προβλήματα και πληγές. Και τα δύο εγκαύματα και οι κρύοι τραυματισμοί θα μπορούσαν να σας θεραπεύσουν. Οι χρωστικές του δέρματος και οι κηλίδες ηλικίας θα μπορούσαν έτσι να απομακρυνθούν εν μέρει ή εντελώς

Με τσάι μαργάρου μπορείτε να καθαρίσετε το αίμα σας

Spice και ιατρικά φυτά αβοκάντο κήπων αχλαδιού κήπο

Το φύλλο δάφνης ως φαρμακευτικό φυτό και μπαχαρικό

Το δάφνινο φύλλο είναι ένα αειθαλές φυτό θάμνων. Τα λουλούδια τους είναι πολύ μικρά, χαρακτηρίζονται από πολύ έντονη οσμή. Για την καλή ανάπτυξή του, αυτό το αρωματικό φυτό μπαχαρικών χρειάζεται ζεστασιά και αρκετά έντονο φως. Πιθανώς δεν υπάρχει νοικοκυρά που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το φύλλο δάφνης ως μπαχαρικό στο μαγείρεμα.

δάφνη ως φυτό σε γλάστρες – ένα πολύ δημοφιλές καρύκευμα

Spice και φαρμακευτικό φυτό χορτάρι κήπο με γλάστρες φύλλα δάφνης

Το φύλλο δάφνης βοηθά με γαστρεντερικά προβλήματα και φλεγμονή. Άσθμα, ιοί, μύκητες καταπολεμούνται επίσης με αυτό. Για ουλίτιδα θα πρέπει να μασάτε σε φύλλα δάφνης. Τα φύλλα δάφνης είναι επίσης ένα από τα φαρμακευτικά φυτά που είναι πολύ υγιή στον διαβήτη. Μπορείτε επίσης να ανακουφίσετε τον πόνο του ρευματισμού. Απόσπασμα από αυτό μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο με μερικές σταγόνες στην ιγμορίτιδα.

Ξέρατε για τις θεραπευτικές επιδράσεις του Δάφνη;

Spice και φαρμακευτικά φυτά βοτάνων κήπο μπαχαρικά επίδραση φύλλων δάφνης

χαμομήλι

Περάσαμε την παρουσίαση των μπαχαρικών και των φαρμακευτικών φυτών σήμερα με χαμομήλι – ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα φαρμακευτικά φυτά. Μπορεί να βρεθεί παντού – σε λιβάδια και σε αγροκτήματα. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Αλλά η θεραπευτική παραλλαγή ονομάζεται Matricaria chamomilla. Χρησιμοποιούν τα λουλούδια τους, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε αιθέρια έλαια.

Matricaria chamomilla

Spice και φαρμακευτικό φυτό χορτάρι κήπο φαρμακευτικό φυτό χαμομηλιού

Θα μπορούσατε να σταματήσετε τη φλεγμονή και την αιμορραγία με το χαμομήλι. Ο καρδιακός ρυθμός επηρεάζεται επίσης. Εάν έχετε πέτρες στα νεφρά, φλεγμονή εντέρου και πονοκεφάλους, τότε θα πρέπει να πάρετε πολλά από αυτά. Επιπλέον, οι καταγγελίες όπως ο πονόδοντος, ο πονόλαιμος και η φλεγμονή των ματιών επηρεάζονται πολύ ευχάριστα από το χαμομήλι.

Συχνά πίνετε νόστιμο τσάι χαμομηλιού!

Spice φαρμακευτικά βότανα βοτανικός κήπος χαμομήλι τσάι χαμομήλι