Μικρό διαμέρισμα που έχει συσταθεί – 7 τυπικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε!

Θα θέλατε σύντομα να δημιουργήσετε ένα μικρό διαμέρισμα;

Η διαδικασία σχεδιασμού κατοικιών μπορεί να ακούγεται δημιουργική και παιχνιδιάρικη. Το αποτέλεσμα δεν είναι το αστείο. Όλα πρέπει να είναι πραγματικά άνετα. Μετά από όλα, πρέπει να ζήσετε εκεί και αν δεν αισθάνεστε καλά, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες στην καθημερινή σας ζωή. Δεν μπορείτε να ανακάμψετε, να αισθανθείτε άβολα και να ακτινοβολείτε αυτή την ένταση στο περιβάλλον σας. Τα προβλήματα οφείλονται στα κακά, πείτε ψευδή επίπλωση επίπλων. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανότερο σε μικρά σπίτια, επειδή εκεί έχετε πολλές λειτουργίες για να συνδεθείτε. Είναι μια μεγάλη τέχνη να σχεδιάζετε τα πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί αρμονικά και να σας εξυπηρετεί στην πράξη.

Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλές ιδέες για την επίπλωση κατοικιών σε μικρές περιοχές. Σήμερα, όμως, αντιμετωπίζουμε την ερώτηση από την άλλη πλευρά. Γράφουμε ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, και τις περισσότερες φορές μειώνετε τον κίνδυνο αποτυχίας στο ελάχιστο με αυτήν την προσέγγιση.

Μικρός χώρος αποθήκευσης

Η αναζήτηση για μινιμαλισμό είναι φυσική όταν έχετε μια μικρή περιοχή. Αλλά δεν πρέπει να είστε υπερβολικά ακραίες. Χρειάζεται πάντα αρκετό χώρο αποθήκευσης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εγκαταστήσετε επίσης αρκετά ράφια και ντουλάπια. Μια ευρεία περιοχή όπου όλα βρίσκονται γύρω δεν είναι επίσης πολύ ευχάριστη. Αν θέλετε περισσότερο χώρο, τότε δημιουργήστε δημιουργικά, χρησιμοποιήστε τις δύσκολες γωνίες και τα μέρη για να στοιβάζετε τα πράγματα εκεί. Μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε ντουλάπες από το δάπεδο μέχρι την οροφή και τις μπροστινές επιφάνειες με καθρέφτες. Έτσι όλα φαίνονται φωτεινότερα και ευρύτερα. Υπάρχουν πολλά είδη επίπλων στα καταστήματα, όπως τα σκαμνιά, οι καναπέδες, οι πάγκοι και τα τραπέζια, των οποίων το εσωτερικό χρησιμεύει επίσης ως χώρος αποθήκευσης για πολλά διαφορετικά αντικείμενα. Είναι όλα μια καλή λύση για να κάνετε το σπίτι σας εργονομικό και ταυτόχρονα να έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Ψάξτε για πολυλειτουργικότητα όταν δημιουργείτε το μικρό διαμέρισμα

μικρό διαμέρισμα που έχει συσταθεί σοφίτα τσάντες φασολιών τραπέζι λευκούς τοίχους

Πάρα πολύ μικρά έπιπλα

Φυσικά, τα έπιπλα που είναι πολύ μεγάλα δεν είναι καλή ιδέα για ένα μικρό διαμέρισμα. Η πολύ μικρή αλλά όχι η καλύτερη ιδέα, με την οποία θα μπορούσε κανείς να βρει. Οτιδήποτε δεν φαίνεται ανάλογο θα προκαλέσει μια μη ισορροπημένη εμφάνιση. Αυτό είναι αγχωτικό και μη πρακτικό.

Έπιπλα που δεν χρειάζεστε πραγματικά

Στην προσπάθειά σας για μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης, δεν μπορείτε να αγοράσετε έπιπλα που δεν χρειάζεστε πραγματικά μακροπρόθεσμα.

Αγοράστε ανάλογα με τις ανάγκες σας ή αφήστε περισσότερο χρόνο στον προγραμματισμό. Οι αυθόρμητες ιδέες σπάνια αποδειχθούν οι καλύτερες κατά τη δημιουργία ενός μικρού διαμερίσματος. Μπορείτε να επηρεάσετε πάρα πολύ, ως αποτέλεσμα δελεαστικών μοντέλων και καλής διαφήμισης. Δημιουργήστε ένα σχέδιο για την εγκατάσταση σας, αλλά αφιερώστε χρόνο για να το καταλάβετε. Όλα όσα έχετε στο σπίτι πρέπει να είναι πραγματικά απαραίτητα και σε καμία περίπτωση να μην καταλάβετε μόνο χώρο.

Σκεφτείτε πολύ καλά πριν από κάθε αγορά επίπλων

μικρές δημιουργήσει διακοσμητικές κονσόλες κομμωτήριο επιτραπέζιες λάμπες τζάκι λουλούδια βάζο
Εστιάζουν μόνο σε μία παραλλαγή

Είναι συχνά η περίπτωση που απλά ερωτεύεστε μια ιδέα σχεδιασμού: μπορεί να είναι ακριβή ή όχι τέλεια για να καλύψει τις ανάγκες σας, αλλά είστε έτοιμοι να αλλάξετε τα πάντα στο σπίτι για να το κάνετε αυτό. Αφιερώστε λίγο χρόνο. Δείτε επίσης και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Κοιτάξτε τις διαφορετικές παραλλαγές περισσότερο. Αξιολογήστε τα σύμφωνα με πρακτικά κριτήρια. Ρωτήστε τα άλλα μέλη της οικογένειας και τους καλύτερους φίλους σας. Υπάρχουν σίγουρα πολλές διαφορετικές παραλλαγές για τη σωστή διακόσμηση του μικρού σας διαμερίσματος. Έτσι εξετάζετε κάθε περίπτωση πολύ προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε μια αυθεντική, αλλά απολύτως απίθανη λύση στο σπίτι.

Μην υπερφορτώνετε το διαμέρισμά σας!

μικρό διαμέρισμα που έχει συσταθεί μείγμα στυλ εκλεκτική λευκό χαλί σαλόνι οθωμανική καναπέδες καναπέδες

Μην το παρακάνετε με ζωνών

Παντού που διαβάζεται κάποιος, πρέπει να σχηματίζονται ανοιχτοί χώροι κατευθείαν στο μικρό επίπεδο και αυτές σε διαφορετικές ζώνες πρέπει να χωρίζονται. Αυτό είναι σωστό. Η σαφής κατανομή σε περιοχές εξασφαλίζει την αρμονική εμφάνιση και την αίσθηση ότι έχετε όλο το σπίτι σας και όχι μόνο ένα δωμάτιο στη διάθεσή σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερβάλλετε με το ζωνισμό. Αυτό μπορεί να κάνει τα πάντα στο σπίτι σας να φαίνονται πολύ κατακερματισμένα. Όπως καταλαβαίνετε και εσείς, αυτή η προσέγγιση οδηγεί επίσης στο υπερβολικά μικρό μέγεθος του διαμερίσματος. Και αυτό συνήθως δεν είναι το αποτέλεσμα που στοχεύουμε.

Πάρα πολύ σκούρα χρώματα

Αλλά μην μας παρεξηγήσετε εδώ: δεν λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα σκούρα χρώματα κατά την εγκατάσταση του μικρού σας διαμερίσματος. Αντίθετα, εάν εφαρμοστούν σωστά, ως τοίχος με έμφαση, για παράδειγμα, θα τονίσουν τη μία ή την άλλη διάσταση και θα δώσουν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αλλά αν εφαρμόσετε πάρα πολλά σκούρα χρώματα παντού, τότε το διαμέρισμα θα φαίνεται ξαφνικά πολύ μικρό και ζοφερό. Έτσι οι σκούρες αποχρώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται σε μικρό βαθμό. Μπορούν να είναι μια προφορά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πάρα πολύ κυρίαρχη.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές πηγές φωτός

μικρό διαμέρισμα που δημιουργήθηκε σκούρο χρώμα καναπέ φανός όροφο πολυθρόναΝα πειραματιστείτε πολύ λίγο

Αυτό είναι το τελευταίο λάθος που θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε. Η διακόσμηση του μικρού διαμερίσματος πρέπει να είναι πολύ καλά μελετημένη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δοκιμάσετε πειράματα ή δημιουργικές ιδέες. Το αντίθετο: Τα μικρά έπιπλα σπιτιού κερδίζουν απλώς περισσότερη πρωτοτυπία και θα σας αρέσουν πολύ καλύτερα εσάς και οι αγαπημένοι σας!

Στυλ mix είναι εντάξει, αλλά παρακαλώ μην επιτρέπετε kitsch!

μικρά έπιπλα διαμερίσματος deco ltruhe καναπέδες μαξιλάρι καναπέ μαξιλάρια πιάνο τζάκι

Η φωτεινή βαφή τοίχου και τα έπιπλα παρέχουν περισσότερο οπτικό πλάτος

διακόσμηση διακόσμηση διακόσμηση τοίχο διακόσμηση ιδέες σαλόνι

Τοποθετείται σε λίγα αλλά πρωτότυπα έπιπλα και οικιακά αξεσουάρ

μικρό διαμέρισμα σχεδιαστής έπιπλα καναπέδες επίπλων στρογγυλό καφέ πίνακα καφέ

Φυσικά, τα εικονίδια σχεδίου είναι ευπρόσδεκτα αν μπορείτε να τα αντέξετε οικονομικά

μικρά έπιπλα διαμερισμάτων έπιπλα desinger eames έπιπλα καρέκλα υψηλό πασσάλων χαλί κρέμονται φανός

Ορίστε διαφορετικούς χώρους διαβίωσης

μικρό διαμέρισμα που έχει συσταθεί διαμέρισμα ενός δωματίου ουδέτερα χρώματα τόξο λαμπτήρα παρκέ γραφείο κουζίνα

Ομαλή υφή και φωτεινές αποχρώσεις

μικρά επίπεδη έπιπλα φωτεινό ξύλο ζωντανό τοίχο deco σχεδιαστής επίπλων κρέμονται φανός πολυθρόνα στρογγυλό τραπεζάκι καφέ

Επιλέξτε 2 έως 3 κύρια χρώματα κατά τη ρύθμιση!

μικρή επίπεδη επίπλωση φυσικό φως φως αποχρώσεις ψηλό σωρό χαλί τζάμια καναπέ τραπέζι

Τα γραφικά σχέδια και τα συμπληρωματικά χρώματα εξασφαλίζουν μια ευχάριστη ισορροπία στο δωμάτιο

μικρό ταπετσαρία τοίχο ταπετσαρία καναπέ ταπετσαρία

Αρχαία vintage για πραγματικούς γνώστες

μικρό διαμέρισμα που έχει συσταθεί vintage αξεσουάρ σαλόνι έπιπλα καρέκλα τραπεζάκι καφέ

Λίγα είναι συχνά περισσότερα!

μικρό διαμέρισμα που έχει συσταθεί λευκούς τοίχους κομμένο χαλί γκρι μαξιλάρι μαξιλάρι τηλεσκόπιο

Σας αρέσει το αποικιακό στυλ ζωής;

μικρές κατοικίες έπιπλα καθιστικό έπιπλα αποικιοκρατίας εκτυπώσεις ζώων καρέκλα καναπέ

Ή το προτιμάτε απλούστερα;

μικρή επίπεδη επίπλωση καθιστικό φωτεινά χρώματα γυάλινο τραπέζι καναπέ ψηλό χαλί πασσάλων

Οι καμπύλες γραμμές και τα διαφανή έπιπλα παρέχουν αισθητά περισσότερη ελευθερία

μικρή επίπλωση διαμερισμάτων ιδέες καθισμάτων μπεζ καρέκλα καναπέδες γυαλί τραπέζι τζάκι

Μείνετε πιστοί στο αγαπημένο στυλ σας!

μικρό δωμάτιο διαμέρισμα σαλόνι ιδέες γωνία καναπές δερμάτινη πολυθρόνα τραπεζάκια καφέ πίνακες πλευρά ψηλό χαλί σωρός

Γυάλινα χωρίσματα, λευκά έπιπλα και ελαφριά καλύμματα δαπέδου για πιο οπτικό πλάτος

μικρή επίπλωση διαμερισμάτων ιδέες σαλόνι δερμάτινες καναπέδες τραπεζάκι καφέ τηλεόραση παράθυρα παραθυρόφυλλα

Διακριτικά έπιπλα καθιστικού σε στυλ ρετρό

μικρές επίπεδες επιπλώσεις ιδέες σαλόνι ρετρό στυλ καναπέδες καναπέδες προβολείς λυχνίας δαπέδου