Τι πλακάκια πισίνα θα πρέπει να επιλέξετε; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τις πιο κοινές τάσεις!

Δώστε στην πισίνα σας μια εντελώς νέα και μοντέρνα εμφάνιση

Ο ρόλος των πλακιδίων της πισίνας στον σχεδιασμό της πισίνας αρχικά περιορίστηκε στην άκρη της πισίνας, αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα κεραμίδια βρήκαν μια ακόμα μεγαλύτερη εφαρμογή κατά τη συγκέντρωση. Ο σχεδιασμός της τετράπλευρης πισίνας της δεκαετίας του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε διάφορες περίπλοκες και υψηλής τεχνολογίας μεθόδους πισίνας, έτσι ώστε τα κεραμίδια της πισίνας γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Τα πλακάκια αποδεικνύονται ένα σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή της πισίνας, καθώς θα μπορούσαν να προσθέσουν μια μοντέρνα εμφάνιση στη νέα σας πισίνα, καθώς και να συμβάλουν στην εμφάνιση της φαντασίας ή της φινέτσας. Τέλος πάντων, αυτά χρησιμεύουν ως ένα eye-catcher και μετατρέπουν την πισίνα σε ένα συνολικό μάτι-catcher!

Ωστόσο, κάθε τύπος πλακιδίων έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, οπότε πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αν προτιμάτε, για παράδειγμα, τα κεραμικά πλακίδια, θα πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένα για εξωτερική χρήση. Διαφορετικά, θα σπάσουν και θα σπάσουν λόγω των σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα και των χημικών ουσιών που διαλύονται στο νερό.

Τι θα μοιάζουν με τα πλακάκια πισίνας;

πλακάκια στην ίσαλο γραμμή

Πλακάκια πισίνας στην ίσαλο γραμμή
Τα κεραμίδια στην άκρη της πισίνας ήταν αρχικά χρωματισμένα σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε του νερού και συνεπώς χρησίμευαν ως οπτική φυσική προέκταση του νερού. Χάρη στην πλούσια διακόσμηση και τα πολύχρωμα μοτίβα τους, τα πλακάκια πισίνας ισπανικού τύπου έγιναν ολοένα και πιο σημαντικά στη δεκαετία του ’60. Σταδιακά τα μεγάλα κεραμίδια ήταν 6 × 6 cm. αντικατασταθεί από μικρότερα ψηφιδωτά πλακάκια. Ωστόσο, αυτή η νέα τάση τριπλασίασε την ποσότητα κονιάματος που χρειάστηκε – ο χρόνος στεγνώματος αυξήθηκε δραματικά, τα μικρά κεραμίδια υποχώρησαν κατά την τοποθέτησή τους και έπρεπε να αντικατασταθούν με καινούργια ξανά και ξανά.

  Δάπεδα Πλακάκια Καθιστικό - Ωραίες ιδέες για το πάτωμα του καθιστικού

Παρόλο που τα ισπανικά πλακάκια δίνουν στην πισίνα μια φανταχτερή εμφάνιση, φέρνουν πολλά προβλήματα

Ισπανικά πλακάκια στην ίσαλο γραμμή

Ισπανικά πλακάκια διατίθενται σε μια πλούσια επιλογή. Αλλά θα το επιλέξετε;

ισπανικά πλακάκια για την πισίναΤα κεραμικά πλακάκια σκούρου πράσινου και κοβαλτίου που εμφανίστηκαν στην αγορά τη δεκαετία του 1980 αποδείχθηκαν πιο πρακτικά και κομψά, επειδή παρήγαγαν ένα αφρώδης επίδραση στην αλληλεπίδραση του νερού και του ήλιου. Λίγα χρόνια αργότερα, χρησιμοποιήθηκαν τα λευκά πλακάκια πισίνας. Δεδομένου ότι αυτά είχαν μια αρκετά ισχυρή αντίθεση με το συνηθισμένο σκοτεινό πάτωμα της πισίνας και πολύ πιο συχνά χρειάζονταν ειδικό καθαρισμό, εκτοπίστηκαν εκ νέου από τα μπλε πλακάκια. Σήμερα, οι ουδέτερες και πέτρινες κεραμίδια γίνονται ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο των ειδικών, καθώς είναι καλά εξοικειωμένοι με τα διαφορετικά σχέδια πισίνας και μπορούν να διατηρηθούν πολύ πιο εύκολα χωρίς κόπο. Τα γυάλινα κεραμίδια και τα μπεζ κεραμικά πλακίδια είναι δύο άλλες δημοφιλείς παραλλαγές που έχουν απολαύσει αυξανόμενο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια.

  • ◊ Έξτρα Συμβουλή: Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλύτερο να επιλέξετε τα πλακάκια γυαλιού! Δεδομένου ότι αυτές αντανακλούν τις κομψές κινήσεις του νερού, δημιουργούν ένα ιριδίζον φαινόμενο διασπώντας το φως του ήλιου στο νερό. Επιπλέον, αυτά μπορούν να χρωματιστούν σε διάφορα φωτεινά χρώματα και να παίζουν τον παθιασμένο χορό του νερού με μοναδικό τρόπο. Το γυαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου καλά σε ζεστά και ήπια κλίματα καθώς και σε κακές καιρικές συνθήκες.

κεραμικό έναντι γυαλί-pool-πλακίδια

τι-για-πλακάκια-fit-για-πισίνα

Αν και τα λευκά κεραμίδια είναι ένα απόλυτο μάτι, ο ρύπος τους ξεχωρίζει πολύ περισσότερο!

λευκά πλακάκια για την πισίνα

Σκούρο πάτωμα πισίνας σε πράσινο χρώμα

σκοτεινή πισίνα με πλακάκια jaegergruenen

πράσινα μπλε πλακάκια

Jaegergruene πλακάκια πισίνα

Ή μήπως προτιμάτε το κλασικό μπλε;

δημιουργήστε μπλε πισίνα στον κήπο

Τα γυάλινα πλακίδια θεωρούνται σήμερα ένα πλήρες χτύπημα

  Μικρά πλακάκια μπάνιου - ελαφρά κεραμίδια θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο

μια ελαφρώς διαφορετική παραλλαγή των πλακιδίων πισίνας

πλακάκι πισίνα σε μπλε κοβαλτίου

Οι χρωματικές αποχρώσεις συγχωνεύονται μεταξύ τους και αναπαράγουν το αστείο χαρακτηριστικό του νερού

Γυάλινα πλακάκια για μοντέρνο σχεδιασμό

Τα γυάλινα πλακίδια αντανακλούν το φως του ήλιου

Οι πέτρες και τα γυάλινα πλακάκια μπορεί να είναι εκπληκτικά τέλεια συνδυασμένα

γυάλινα κεραμίδια σε μπλε χρώμα

Γυαλί πλακάκια κάτω από το νερό

πλακάκια νερού από γυαλί

Πλακάκια μωσαϊκού Waterline για μια εκπληκτική ατμόσφαιρα

Μπεζ / καφέ γυάλινα ή κεραμικά πλακάκια για τη μοναδική πισίνα σας

μπεζ για την πισίνα  ουδέτερο μπεζ κεραμίδι για την πισίνα

Τοποθετήστε πέτρες γύρω από την πισίνα;

Πέτρινα πλακάκια γύρω από την πισίνα

νερό στα πλακάκια πισίνας