Φουτουριστική αρχιτεκτονική – πώς φανταζόμαστε το μέλλον;

Φουτουριστική αρχιτεκτονική που δείχνει με σαφήνεια πώς ελπίζουμε το μέλλον μας

 

Όλα όσα καταλαβαίνουμε με τον όρο “φουτουριστική αρχιτεκτονική” είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετικά. Αυτό είναι λογικό, έτσι; Η φουτουριστική αρχιτεκτονική είναι η αρχιτεκτονική του μέλλοντος. Αυτό θα είναι πολύ διαφορετικό, καθώς και το σημερινό μας σχέδιο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά κτίρια που συμβολίζουν την αναρρόφηση στην κορυφή. Αυτές οι μαζικές δομές διαλύονται οπτικά στον αέρα. Αυτοί είναι επιβλητικοί ουρανοξύστες ή άλλα μεγάλα κτίρια που φαίνονται αβίαστα και ευάερα και υπογραμμίζουν το εύρος του τοπίου.

Ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη

Φουτουριστική αρχιτεκτονική οικοδομήσουμε και ζουν Dragonfly Skyscraper Νέα Υόρκη

Άλλα φουτουριστικά κτίρια συμβολίζουν τη γοητεία για νέες τεχνολογίες και τονίζουν την παρουσία τους με τη χρήση σκούρων μεταλλικών χρωμάτων. Η φουτουριστική αρχιτεκτονική αποκτά ποικίλες εμφανίσεις, ανάλογα με το πώς φαντάζουμε το μέλλον.

Υπολογίζουμε την έρευνά μας σε αυτή την ερώτηση.

Σόμπρα Πύργοι στο Κουβέιτ

Φουτουριστική αρχιτεκτονική Δημιουργήστε και ζήστε Σόμπρα Πύργοι Κουβέιτ
Η Ακουόρια, η πλωτή πόλη

Οι φουτουριστές και οι περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες εφιστούν συνεχώς την προσοχή μας στο γεγονός ότι σύντομα θα πλημμυρίσουμε από το νερό. Πρέπει να μάθουμε να μην οικοδομήσουμε σε σταθερή βάση αλλά στο νερό, να ζήσουμε και να εργαστούμε εκεί. Αυτός ο φόβος ή όραμα για το μέλλον πρέπει να έχει εμπνεύσει το έργο του αρχιτέκτονα Vincent Callebaut και των συναδέλφων του.

Aequorea – μια πλωτή πόλη

Φουτουριστική αρχιτεκτονική Φτιάξτε και ζήστε την πλωτή πόλη ΑκουόριαΦουτουριστική αρχιτεκτονική Αικορέα πλωτή πόληΟι πύργοι νερού της πόλης του Κουβέιτ δείχνουν υπέροχα σχήματα που μας επιτρέπουν να φτάσουμε σε υψηλότερες διαστάσεις

Τα βιολογικά και φυσικά κτίρια στο Κουβέιτ δεν είναι μόνο οπτικά συναρπαστικά. Συνεχίζουν να μας επιτρέπουν να φτάσουμε σε νέα ύψη καθαρά από τεχνική άποψη.

Το φουτουριστικό της σχέδιο είναι ένα τυπικό παράδειγμα.

Οργανικές Πυραμίδες – Η ανανέωση των οργανικών μορφών

Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι πρόγονοί μας είχαν γνώση πολύ προηγμένη και ξεχασμένη. Πως κατασκευάστηκαν οι μεγάλες πυραμίδες, δεν είναι πολύ σαφής και πολλές ύποπτες εξωγήινες επιρροές.

Bio-Πυραμίδα 

Φουτουριστική Αρχιτεκτονική Κατασκευάστηκε και Ζωντανή Βιοπυραμίδα

Τα αρχαϊκά και παλαιά σχέδια φαίνονται να κρύβουν πολλές δυνατότητες από μόνα τους. Οι αρχιτέκτονες του μέλλοντος σκοπεύουν να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό.

Η βιοπυραμίδα, που σχεδιάζεται για το Κάιρο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της τέλειας συμβίωσης μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Σε μέγεθος θα ξεπεράσει τα αιγυπτιακά κτίρια αρκετές φορές.

Cloud Capture, ή πώς να αποκτήσετε τα σύννεφα στη σωστή θέση

Αυτό δεν είναι έργο στέγασης, αλλά δημιουργήθηκε με τη βοήθεια κορεατικών αρχιτεκτόνων. Το έργο αυτό έχει την ικανότητα να πιάσει τα σύννεφα και να τα φέρει εκεί που χρειάζονται πραγματικά.

Cloud Capture

Φουτουριστική Αρχιτεκτονική Κατασκευάστε και ζωντανή συλλογή σύννεφων

Τέτοια φουτουριστικά έργα αντιπροσωπεύουν την ελπίδα για περισσότερη αλληλεγγύη και ομοιόμορφη κατανομή αγαθών μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το Ecorium στη Νότια Κορέα κάνει την έρευνα για το περιβάλλον πραγματική εμπειρία

Η έρευνα για την προστασία του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί σε αυτό το συγκρότημα σε μια πολύ ελκυστική τοποθεσία. Οι εργασίες στον τομέα αυτό θα είναι πολύ ελκυστικές. Το κτίριο είναι επίσης ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενεργειακά αποδοτικής κατασκευής.

Ecorium στη Νότια Κορέα

Φουτουριστική Αρχιτεκτονική Οικοδόμηση και Ζωή Ecorium Νότια Κορέα

Dawang Mountain Resort στην Κίνα

Το Dawang Mountain Resort στην Κίνα είναι ένα σύμβολο της φουτουριστικής αισθητικής. Το συγκρότημα αυτό χτίστηκε με τη μορφή ενός διαστημικού σταθμού, καθώς και ένα από τα sci-fi ταινίες. Οι άνθρωποι φαίνεται να αισθάνονται άνετα σε τέτοια συγκροτήματα …

Dawang Mountain Resort στην Κίνα

Φουτουριστική Αρχιτεκτονική Κατασκευάστε και Ζήστε Dawang Mountain Resort Κίνα

Αυτά τα ιαματικά λουτρά θα είναι όνειρα σε λίγες δεκαετίες; Σίγουρα θα μπορούσατε να περάσετε τις διακοπές σας εκεί καλά, σωστά;

Οι Νέοι Νομάδες: ουρανοξύστες του μέλλοντος

Η προσπάθεια να ζούμε σε άλλους πλανήτες θεωρείται σήμερα σε μεγάλο βαθμό ως λύση σε μερικά από τα προβλήματα στη Γη. Αλλά ίσως για πολλούς ανθρώπους αυτό είναι ένα όνειρο που δεν προκαλείται από τον κίνδυνο της παγκόσμιας κρίσης;

Ουρανοξύστη στον Άρη

Φουτουριστική Αρχιτεκτονική Κατασκευάστε και Ζήστε Nomad Skyscrapers Mars

Γι ‘αυτό δημιουργούνται τέτοια έργα φουτουριστικής αρχιτεκτονικής όπως οι “Νέοι Νομάδες”. Συμβολίζουν τη νέα ζωή – σε μια μικρή περιοχή, αλλά ακόμα κινητό και κομψό

Υποβρύχια Ξενοδοχείο

Η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτό το υποβρύχιο ξενοδοχείο. Αντιπροσωπεύει μια καλή προοπτική με βάση την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι επιθυμούν ο κόσμος μας να γίνει ένας με την υποβρύχια ζωή …

Υποβρύχια Ξενοδοχείο

Φουτουριστική αρχιτεκτονική Κατασκευάστε και ζήστε υποβρύχια ξενοδοχείο

Πόλεις στον ουρανό

Τα κτίρια κάτω από το νερό είναι επίσης μια λύση για να κερδίσουν περισσότερο χώρο διαβίωσης. Πρέπει να κατοικήσουμε στη Γη σε πολλαπλά επίπεδα, ώστε να έχουμε αρκετό χώρο διαβίωσης και εργασίας … Αρκετά φουτουριστικά αρχιτεκτονικά έργα για πόλεις στον ουρανό το αποδεικνύουν αυτό καθώς και τα υποβρύχια σχέδια.

Μια φουτουριστική πόλη στον ουρανό

Φουτουριστική Αρχιτεκτονική Κατασκευάστε και Ζήστε Πόλεις-Ουρανός Φουτουριστική αρχιτεκτονική οικοδόμηση και Ζωντανές πόλεις Sky Project