Ιαπωνικά αρχιτεκτονικά σπίτια του Shigeru-Ban

Ιαπωνική αρχιτεκτονική αρχοντικό το βράδυ

Ιαπωνική αρχιτεκτονική Shigeru – Ban σπίτια θα σας εντυπωσιάσουν

Το 2014 κέρδισε το βραβείο Pritzker. Αυτή είναι μια ευκαιρία, αλλά όχι ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλουμε να γράψουμε σήμερα για τον Shigeru – Ban. Ο πραγματικός λόγος για την έκθεσή μας σήμερα είναι ότι έχουμε πρόσφατα συνειδητοποιήσει τα μεγάλα σπίτια της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής.

Για πολύ καιρό δεν είχαμε δει εικόνες σύγχρονων έργων αυτής της αρχιτεκτονικής. Είναι εμπνευσμένοι και πολύ δημοφιλείς με κάθε τρόπο.

Καινοτόμο και εντυπωσιακό

shigeru απαγόρευση αρχιτεκτονική σπίτι Ιαπωνική αρχιτεκτονική
Σύντομα στην τιμή Pritzker

Ξέρετε περισσότερα για το βραβείο Pritzker; Ο ιδρυτής αυτής της υψηλής διάκρισης στην αρχιτεκτονική είναι ο Jay A. Pritzker. Η επιθυμία του ήταν να προσφέρει ένα βραβείο κύρους στον τομέα της αρχιτεκτονικής, καθώς αυτό δεν καλύφθηκε από τα βραβεία Nobel. Η τιμή χρηματοδοτείται από την αλυσίδα ξενοδοχείων Hyatt. Μετά το θάνατο του Jay Hyatt, το ίδρυμα και το βραβείο οδηγούνται από τον μεγαλύτερο γιο του. Σήμερα αποδεικνύεται ότι οι προσδοκίες είναι καλά αποδεδειγμένες. Το βραβείο αυτό προωθεί τη δημιουργικότητα στον τομέα της αρχιτεκτονικής.

Μια αρχιτεκτονική που συναρπάζει

σύγχρονη αρχιτεκτονική shigeru απαγορεύουν σύγχρονο κτίριο

Το κτίριο του Shigeru-Ban και του Ιαπωνική αρχιτεκτονική γενικά

Ο Shigeru-Ban υπήρξε μέλος του Γιούρι για αρκετά χρόνια. Αυτό συνέβη στα έτη μεταξύ 2006 και 2009. Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1957. Το 2014 πήρε το βραβείο. Σύμφωνα με τον σημερινό Γιούρι, το έργο του συμβολίζει την αποστολή του Pritzker. Αλλά κατά τη γνώμη μας, συμβολίζει επίσης το καλύτερο της σύγχρονης ιαπωνικής αρχιτεκτονικής. Γιατί καταφέρνει να δράσει με πολύ λεπτό τρόπο ταυτόχρονα οικιακά και παγκόσμια. Το δεύτερο συμβαίνει κυρίως από την κυριαρχία του τόσο εντυπωσιακού για το σημερινό στοιχείο της αρχιτεκτονικής. Το ευρύχωρο επιτρέποντας στο φυσικό φως και οι προηγμένες τεχνολογίες για την κυριαρχία της, την καθιστούν ιαπωνικά σπίτια αρχιτεκτονική του ανθρωπίνως και πνευματικά αρθεί σε μια συγκεκριμένη Άπω Ανατολής τρόπο.

  Κρεμάστε σπίτια στο Luque της Παραγουάης - ένα σύγχρονο σχέδιο από την BAUEN

Αρχιτεκτονική με απαλές γραμμές

αρχιτεκτονική σπίτι αρχιτεκτονικήΕιδικά σύγχρονο κτίριο

shigeru απαγόρευση αρχιτεκτονική σπίτι σύγχρονη αρχιτεκτονική

Εμπνευσμένη αρχιτεκτονική

Ιαπωνική αρχιτεκτονική shigeru σπίτι απαγόρευση σύγχρονη

Όλα βασίζονται στην έρευνα

Όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, απλές αλλά ταυτόχρονα φαινομενικά τυχαίες περιπέτειες είναι το αποτέλεσμα βαθιών εξερευνήσεων. Κάθε κτίριο εξετάζεται πολύ προσεκτικά εκ των προτέρων. Μόνο αυτή η κατασκευή θεωρείται πρωτοποριακή, η οποία περιλαμβάνει επαναχρησιμοποίηση χαρτονιού και χαρτονιού.

Τα έργα που προκύπτουν δημιουργούνται πολύ γρήγορα

shigeru απαγόρευση σπίτι σύγχρονη αρχιτεκτονική

Ένα σπίτι από το εσωτερικό

σύγχρονη αρχιτεκτονική αρχιτέκτονα shigeru αρχιτεκτονική απαγόρευση

 Σε περιφέρειες κρίσης, αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο μοντέλο εργασίας. Επειδή μπορείτε να χτίσετε τέτοια κτίρια γρήγορα και είναι βιώσιμα με κάθε τρόπο. Αυτό δεν είναι απολύτως σύμπτωση. Εξάλλου, οι καταστροφικές δομές είναι πολύ σημαντικές μακροπρόθεσμα και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα γίνουν ολοένα και πιο σημαντικές με την πάροδο του χρόνου. Το καλό πράγμα για την αρχιτεκτονική Shigeru-Ban είναι ότι βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση. Ο αρχιτέκτονας χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη και αυτό είναι μια ουσιαστική μεταμόρφωση στην ιαπωνική και παγκόσμια σύγχρονη αρχιτεκτονική. Για μένα αυτό φάνηκε να αντιστέκεται στη φύση. Τώρα κάποιος επιδιώκει να δημιουργήσει σταθερότητα και να ζήσει αρμονικά με τη φύση.

Εδώ μπορείτε να δείτε το σπίτι

shigeru σπίτι χαρτόνι απαγόρευση ιαπωνική αρχιτεκτονική

 Αρχιτεκτονική τσαγιού

τσαγιέρα shigeru απαγόρευση αρχιτεκτονική σύγχρονο χαρτοκιβώτιο

Αυτά δεν είναι μόνο έργα για “επείγουσες” περιπτώσεις

Μεγάλη σημασία έχουν τα έργα του Shigeru-Ban, καθώς και η ανάπτυξη του ιαπωνικού εσωτερικού χώρου. Για τα έργα του δεν είναι μόνο για τα γρήγορα κτίρια σε περιοχές κρίσης. Κάνει πολλές επιτυχείς προσπάθειες, ακόμη και κάτω από κανονικές συνθήκες, σχεδιάζει και δημιουργεί κτίρια για να κάνει ο χρήστης πιο άνετη και ευχάριστη.

Μια κομψή αρχιτεκτονική

ιαπωνική αρχιτεκτονική σύγχρονη αρχιτεκτονική shigeru απαγόρευση

Μικρό αλλά άνετο σπίτι

Ιαπωνική αρχιτεκτονική σπίτι επείγουσα σύγχρονη αρχιτεκτονική

Επιπλέον, η ιαπωνική αισθητική εσωτερικού σχεδιασμού και τα διεθνή επιτεύγματα θα ωφεληθούν εξίσου. Ο πρώτος οδηγείται σε ένα εντελώς νέο, υψηλό επίπεδο.

  Σύγχρονη επέκταση κατοικίας - μετατροπή παραδοσιακού, γερμανικού σπιτιού

Μια απόλυτη εικαστική αποδεικτικά στοιχεία για τις επιδόσεις είναι η σύνδεση του χώρου ευρεία ευάερο με το σκυρόδεμα, συρόμενες πόρτες και το λευκό φουσκωμένα πανιά, η οποία αποτελεί τη γωνία της Curtain Wall Σπίτι

ιαπωνική αρχιτεκτονική αρχιτεκτονική αρχιτεκτονική διάσημη

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

Πολλοί περισσότεροι μπορούν να ειπωθούν για τους συγγραφείς και τη σημασία τους για την αρχιτεκτονική – μέσα και έξω. Γι ‘αυτό θέλουμε απλώς να προτείνουμε κάποιες καινοτόμες πτυχές που αξίζουν να διαβάσετε περισσότερα.

Πρώτον, ανακαλύπτει τη δυνατότητα υποκατάστασης του χαρτιού και του μπαμπού για τις ιαπωνικές αρχιτεκτονικές κατοικίες και τους εσωτερικούς χώρους. Επειδή ένας αριθμός μορφών θα μπορούσε να γίνει εξίσου καλά με τους δύο. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε ανάλογα με την περιοχή, ποια λύση θα ήταν καταλληλότερη σε σχέση με τους πόρους της περιοχής.

Είναι επίσης ένας από τους πρώτους που ενσωματώνει τυπικά οικιστικά στοιχεία στη βιομηχανική κατασκευή. Μια υπηρεσία που δεν έγινε αμέσως ανεκτή από τους πελάτες, αλλά είναι καθαρά φιλική προς τους εργαζόμενους. Λαμβάνει επίσης πτυχές του διεθνούς και ιαπωνικού εσωτερικού σχεδιασμού από τον περασμένο αιώνα. Αποδεικνύει ότι και τα στοιχεία που παράγονται στη σειρά θα μπορούσαν να φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα από μια εκπληκτική εφαρμογή. Ποικιλία και καταπραϋντικές ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Έτσι θα επαινούσαμε την αξία του σε μια πρόταση.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός στο στυλ του Shigeru-Ban

shigeru απαγόρευση εσωτερικού σχεδιασμού επίπλωση επίπλων

Σχεδιασμός τοίχων σε οπτικά σκυροδέματα

σύγχρονη αρχιτεκτονική εσωτερική διακόσμηση shigeru ban