6 καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στη γη

εκλεκτική εξωτερική σχεδίαση hobit σπίτι χτισμένη στη γη

Η ιδέα της “διαβίωσης υπόγειου” θα μπορούσε να είναι συναρπαστική για πολλούς ανθρώπους και ακόμα ένας εφιάλτης για μια άλλη ομάδα

Οι περισσότεροι επιλέγουν ένα ενσωματωμένο στο σπίτι Γη ζυγίζει περίπου, αλλά οι λόγοι για μια πλήρως ή μερικώς υπόγεια κατασκευή είναι διαφορετικά, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης Σώματος πάνω από τη γειτονιά, ένα κτίριο όπου δεν μπορείτε να επεκτείνει τα πλάγια ή προς τα πάνω, κερδοσκοπία από τα χαρακτηριστικά θέρμανσης και ψύξης της γης.

Μερικοί άνθρωποι θα χτίσουν στη γη μόνο για να κρυφτούν από τα μάτια του ξένου.

Ο υπόγειος σχεδιασμός και η κατασκευή παρουσιάζουν πολλές προκλήσεις, όπως βυθοκόρηση, αποστράγγιση, αποστράγγιση, προβλήματα πρόσβασης και αξιοπρεπή φως και εξαερισμό. Συχνά συμβαίνει ότι τα υπόγεια σπίτια είναι μερικώς χτισμένα στη γη ή χτισμένα σε μια πλαγιά, έτσι υπάρχουν ακόμα χώροι που είναι ελεύθεροι για τον αέρα, τον ήλιο και τις αναλαμπές.

Κοιτάξτε αυτά τα επτά σπίτια, μερικά από τα οποία είναι χτισμένα στη γη.

Malator, από την Future Systems, Wales (1998)
καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στη γη

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στη γη
Με μια δραματική τοποθεσία στο βραχώδη λόφο, αυτό το σπίτι με ένα χώρο μόλις κάτω από το έδαφος. Δεν έχει κήπο, δεν υπάρχει δρόμος ή σχετικοί ανοιχτοί χώροι και αναμειγνύεται απρόσκοπτα στο τοπίο. Από την πλευρά της γης, μια μικρή είσοδος με τζάμι προσφέρει θέα στον έξω κόσμο.

Τα ανοίγματα του καλύμματος δίνουν την αίσθηση ότι ανήκουν στη λίμνη

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στην καταπράσινη περιοχή της γης αξιοσημείωτηΜέσα είναι πολύχρωμα προκατασκευασμένα στοιχεία. Από τον μεγάλο, καμπύλο καναπέ μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα με γλάρους στον κόλπο St. Brides.

  Σύγχρονες σκάλες - χρήση της περιοχής κάτω από τις σκάλες - ωραίες ιδέες

Το σπίτι του Hobbit, από Simon και Jasmine Dale, Wales (2005)

εκλεκτική εξωτερική σχεδίαση hobit σπίτι χτισμένη στη γηΟ Simon Dales, ένας εργολάβος, δημιούργησε αυτό το οικολογικό, χαμηλής ενέργειας σπίτι για την οικογένειά του χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία και φυσικά φυσικά υλικά. Εξάγεται από τη γη ή συλλέγεται από τα χωράφια. Το εργοστάσιο είναι βιώσιμο με τις τουαλέτες κομποστοποίησης, τις ηλιακές μονάδες και το νερό της πηγής.

Το σπίτι είναι εν μέρει χτισμένο στους λόφους για να ελαχιστοποιηθεί ο οπτικός αντίκτυπος

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα μέσα στα γήινα παράθυρα άνετα δέντρα

Η οροφή σχηματίζεται από περίπου 30 χονδροειδείς δένδρους. Οι τοίχοι είναι μείγμα ασβεστοκονιαστών τοίχων από ξηρό πέτρωμα και μπάλες άχυρου. Η κουβέρτα είναι μονωμένη με μπάλες άχυρου, καλυμμένη με χώμα και σπαρμένη με χόρτα.

Ολλανδικό βουνό, από Denieuwegeneratie (νέας γενιάς), στις Κάτω Χώρες (2011)

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στο χιονισμένο έδαφος

Αυτό το βιώσιμο σπίτι είναι χτισμένο σε μια δασώδη ολλανδική αγκυροβόλιο όπου η γη ανεβαίνει ως ένα μικρό βουνό και απορροφά το σπίτι.

Το σπίτι που είναι χτισμένο στο λόφο είναι έτσι απομονωμένο και κρυμμένο. Η είσοδος διακόπτεται στο βουνό.

Κονσόλα ξύλινη οροφή

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στους γυάλινους τοίχους της γης

Η προβόλων ξύλινη οροφή δεσπόζει πάνω από τη γη, που έχει τζάμια ανοίγματα για τη μεγιστοποίηση της ηλιακής ενέργειας και φωτίζει το εσωτερικό. Η θερμική μάζα του σπιτιού διατηρεί τη θερμότητα όταν χρειάζεται και οι φυσικές ιδιότητες της γης ψύχονται το σπίτι το καλοκαίρι.

Τα εσωτερικά του σπιτιού είναι εκπληκτικά φωτεινά και φιλόξενα, με επιφάνεια από εκτεθειμένο σκυρόδεμα και βαμμένα αεροπλάνα

καταπληκτική χτισμένη στη γη σπίτια εσωτερική διακόσμηση ξύλινο τραπέζι

Τα δωμάτια έχουν μια ατμόσφαιρα σπηλαίων με φυσικό φως μέσα από τα βαθιά τμήματα του λόφου ή μέσα από τους μεγάλους, νότιους φωτιζόμενους ανοιχτούς χώρους με θέα προς το δάσος γύρω.

  Κρυμμένες μυστικές πόρτες ενσωματωμένες στο σπίτι σας

Αρχική σελίδα του César Manrique, Λανθαρότε, Ισπανία (1966)

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στο πέτρινο κτίριο της γης εξωτικά

Αυτό το περίφημο σπίτι χτίστηκε στη θέση ενός ηφαιστειακού κρατήρα από τον 18ο αιώνα στο Lanzarote της Ισπανίας. Κάποιος βλέπει πάνω από τη γη ένα χαμηλό, ήπιο, ασβεστωμένο κτίριο, όπου εμφανίζονται κάκτοι και πολύχρωμα γλυπτά από χάλυβα στο αφιλόξενο ηφαιστειακό τοπίο.

Κάποιος έχει την αίσθηση εδώ, σαν να έπεφτε η λάβα σε ένα δωμάτιο

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στο παράθυρο της φύσης της γης

Στην είσοδο βρίσκονται στούντιο καλλιτεχνών με μεγάλα πανοραμικά παράθυρα με θέα στο βασάλτο τοπίο.

Σε μια από τις σπηλιές υπάρχει ένας ημικυκλικός λευκός καναπές γύρω από ένα φοίνικα, που εκτείνεται πάνω από μια τρύπα μέχρι την οροφή

Καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στο φωτισμό της γης ambiente

Μεγάλες τρύπες στο πάτωμα και πέτρινες σκάλες οδηγούσαν στον κάτω όροφο όπου πέντε αίθουσες τρυπούσαν στον ηφαιστειακό βασάλτη και συνδέονταν με στενά περάσματα, βαμμένα με λευκό χρώμα.

Dani Ridge House, από τους Carver και Schicketanz, Big Sur, Καλιφόρνια

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στο έδαφος ενδιαφέρον σχεδιασμόΟ στόχος αυτού του σπιτιού ήταν ότι είναι βιώσιμος. Για να διατηρήσουν το περιβάλλον τοπίο και να προστατεύσουν το σπίτι από τους γείτονες, οι αρχιτέκτονες έχουν κόψει μια σφήνα στο λόφο και έχτισαν το σπίτι μέσα σε αυτό. Έτσι, η ελαφρώς καμπυλωτή οροφή αναπτύχθηκε με φυσικά χόρτα. Το σύνολο του εργοστασίου έχει κολλήσει υπόγειο.

Οι τζαμαρισμένοι τοίχοι ασφαλίζουν τις αναλαμπές του Ειρηνικού και συλλέγουν ηλιακή ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται στη θερμική μάζα του ασβεστολιθικού εδάφους

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα στο σύγχρονο ρουστίκ ντεκόρΟ τοίχος συγκράτησης και το κάλυμμα εδάφους ελαχιστοποιούν τις απώλειες θερμότητας. Η τοποθέτηση των παραθύρων από τα ανατολικά προς τα δυτικά προωθεί το αεράκι να κρυώσει κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών.

Villa Vals, από την Christian Muller Architects και SeArch, στην Ελβετία (2008)

  Σύγχρονη επέκταση κατοικίας - μετατροπή παραδοσιακού, γερμανικού σπιτιού

καταπληκτικά σπίτια χτισμένα σε πλάκες εδάφους από σκυρόδεμα

Το Villa Vals είναι μια μοντέρνα έκδοση των παλιών υπόγειων διαμερισμάτων. Χάρη στην ιδιαίτερη ευαισθησία του χώρου, οι αρχιτέκτονες έχουν χτίσει το σπίτι βαθιά σε μια απότομη πλαγιά, έτσι ώστε να μην ενοχλεί τη γύρω φύση. Το σπίτι μοιάζει περισσότερο με μια κοιλότητα στο βουνό.