Φουτουριστική αρχιτεκτονική που στέκεται ψηλά – Νωπά ιδέες για το εσωτερικό, τη διακόσμηση και το τοπίο

Η εξαιρετικά ταχεία τεχνική ανάπτυξη του σύγχρονου κόσμου έχει φέρει νέες προκλήσεις για τον λαό. Αυτά πρέπει να σημειωθούν σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής. Ιδιαίτερα επηρεάζεται από αυτό είναι η τρέχουσα αρχιτεκτονική. Είναι αρκετά προοδευτικό και αυξάνεται πιο συχνά στον αέρα. Λόγω της ταχείας αστικοποίησης παγκοσμίως, οι αρχιτέκτονες αναζητούν νέες διαστάσεις και δημιουργούν φανταστικά οράματα. Έχουμε ήδη παρουσιάσει πέντε υπέροχα παραδείγματα φουτουριστικής αρχιτεκτονικής. Αυτοί είναι οι 5 ψηλότεροι ουρανοξύστες στον κόσμο. Σε αυτό το άρθρο κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ίδια κατεύθυνση και σας παρουσιάζουμε τα επόμενα 5 εκπληκτικά κτίρια που βρίσκονται στη λίστα των ψηλότερων κτιρίων στον κόσμο. Ωστόσο, όλα αυτά τα κτίρια έχουν κοινά χαρακτηριστικά – είναι βιολογικά και φανταστικά σχεδιασμένα, ανατινάξουν όλες τις διαστάσεις και ανατινάζουν. Είναι χτισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς εκεί τον επόμενο αιώνα.

Contents

 Ένα εξαιρετικό παράδειγμα φουτουριστικής αρχιτεκτονικής που μας οδηγεί στο μέλλον

Ένα παγκόσμιο εμπορικό κέντρο της Νέας Υόρκης φουτουριστική αρχιτεκτονική

Κάθε ματιά σε αυτούς τους γίγαντες είναι μια ευχαρίστηση για τα μάτια και την ψυχή. Όχι μόνο διακρίνονται από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής τους, αλλά προσφέρουν επίσης εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και είναι οικολογικά φιλικές και βιώσιμες. Οι μαλακές, ρέουσες φόρμες τους στρέφονται στον ουρανό και προσελκύουν τα μάτια μας στην κορυφή.

  Μοντέρνα δωμάτια με γυάλινο μπλοκ - 20 πρωτότυπα σχέδια

Πρόκειται για φουτουριστικά κτίρια κατασκευασμένα από χάλυβα, σκυρόδεμα και γυαλί, των οποίων οι πύργοι εκπέμπουν απαλά στον αέρα. Στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, προσπαθούμε συνεχώς να συνδυάσουμε τον έξυπνο σχεδιασμό με την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα. Λόγω αυτής της φιλοδοξίας, έχουν προκύψει μοναδικές δομές που είναι πιθανότερο να ανήκουν στο μέλλον. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους ουρανοξύστες που κάνουν δρόμο για φουτουριστική αρχιτεκτονική.

Στο περίφημο Ground Zero στη Νέα Υόρκη είναι τώρα το One World Trade Center

Ground Zero One World Trade Center Η μοναδική αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης 

1. Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, Ηνωμένες Πολιτείες – 541 μ

Το One World Trade Center, με το επιβλητικό σχήμα και ύψος (541 μ.), Δεν είναι μόνο το ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη, αλλά και ο νεώτερος και ψηλότερος ουρανοξύστης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη θέση του αρχικού Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, το Ground Zero, όπως είναι γνωστό, το πιο εντυπωσιακό ουρανοξύστες στην Αμερική χτίστηκε, η θέση που καταλαμβάνει έξι στη λίστα από τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο. Έχει 104 ορόφους, 70 από τα οποία είναι όροφοι γραφείων. Ολοκληρώθηκε το 2014, ο γίγαντας χτίστηκε ως ένα λειτουργικό κτίριο για να τιμήσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και το όνομά του από τον Βόρειο Πύργο του αρχικού Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Το κτίριο ήταν γνωστό για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της επαναχρησιμοποίησης του βρόχινου νερού. Μια πολύ ρεαλιστική εντύπωση αυτού του εντυπωσιακού ουρανοξύστη που μπορείτε να πάρετε στο επόμενο βίντεο.

Τα μελλοντικά σχέδια των αρχιτεκτόνων και της πόλης της Νέας Υόρκης περιλαμβάνουν την κατασκευή πέντε πύργων γραφείων, τα οποία θα οδηγήσουν σε κοινή σύνθεση με το One World Trade Center. Μέρος αυτού θα είναι το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου.

  Αρχιτεκτονικά στυλ από το 2016 - εντυπωσιακά κτίρια και πολλά άλλα!

 Το καλύτερο δεν έχει ακόμη έρθει ……….

Ένα παγκόσμιο εμπορικό κέντρο της Νέας Υόρκης φουτουριστική αρχιτεκτονική

Το οικονομικό κέντρο CTF της Κίνας είναι μόλις 11 μέτρα χαμηλότερο από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη

CTF Finance Center στη μελλοντική αρχιτεκτονική της Κίνας 

2. Οικονομικό Κέντρο CTF, Κίνα – 530 μ

Το χρηματοδοτικό κέντρο CTF (Guangzhou Chow Tai Fook Οικονομικό Κέντρο, που ονομάζεται επίσης East Tower)  είναι το νεώτερο κτίριο, το οποίο αποδεικνύει τη μελλοντική αρχιτεκτονική στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στη νότια κινεζική πόλη Guangzhou, είναι ένας εντυπωσιακός ουρανοξύστης, προστέθηκε πρόσφατα σε αυτόν τον κατάλογο ψηλότερων κτιρίων στον κόσμο. Ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Υπάρχει ένας από τους ταχύτερους ανελκυστήρες στον κόσμο, με ταχύτητες μέχρι 44,7 μίλι / ώρα. Υπάρχουν συνολικά 111 όροφοι. Στο κτίριο υπάρχει ένα εμπορικό κέντρο με τους καθορισμένους χώρους στάθμευσης 1705 αυτοκινήτων. Ο κινεζικός ουρανοξύστης στεγάζει πολυάριθμα γραφεία. Στους υψηλότερους δεκαέξι ορόφους βρίσκεται ένα ξενοδοχείο με συνολικά 251 δωμάτια, το οποίο δεν είναι ακόμη ανοικτό.

 Ο τεράστιος ανταγωνισμός στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό

Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμός China CTF Finance Center

 

 Πανέμορφη πανοραμική εικόνα της πρωτεύουσας της Ταϊβάν με τον εντυπωσιακό ουρανοξύστη Tapei 101

Tapei 101 ουρανοξύστη πανοραμική εικόνα πρωτεύουσα της Ταϊβάν

3. Tapei 101, Ταϊβάν – 1667 πόδια

Το 101-ιστορικό Tapei Financinal Centre (ή απλά ονομάζεται Tapei 101) βρίσκεται στην επώνυμη πόλη της Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Μέχρι το 2006 ήταν ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο, αλλά μέχρι τώρα ο ανταγωνισμός έχει δημιουργήσει άλλες εξαιρετικές φουτουριστικές δομές αρχιτεκτονικής που έχουμε ήδη εισαγάγει σε εσάς. Ωστόσο, το Tapei 101 με το ύψος των 527 μέτρων είναι ακόμα αξιοζήλευτο, δεν μπορεί να αναφερθεί πόσο αξιοσημείωτο είναι το κτίριο. Το επιβλητικό σχήμα του είναι υπέροχο σε ολόκληρο το πανόραμα της πόλης και ακόμη και πύργους πολύ πιο πέρα ​​από τον ορίζοντα της πόλης.

Ο ουρανοξύστης Tapei 101 προσελκύει τα μάτια όλων από μακριά

Tapei 101 ουρανοξύστη πανοραμική εικόνα της πρωτεύουσας Ταϊβάν (2)

 Το ψηλότερο κτίριο στην Ταϊπέι έχει μια μοναδική μπλε-πράσινη γυαλιστερή απόχρωση κουρτίνας και είναι εντυπωσιακή μέρα και νύχτα. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον C.Y. Lee & Οι εταίροι και η κοινοπραξία KTRT έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί και είναι ευέλικτοι και ανθεκτικοί στους σεισμούς και τους τυφώνες. Το ειδικό κτίριο βραβεύτηκε επίσης από το Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Είναι ένα παράδειγμα μεταμοντέρνης αρχιτεκτονικής.

 Αρχιτεκτονική που ανήκει περισσότερο στο μέλλον

Η μελλοντική αρχιτεκτονική του Shanghai World Financial Center

4. Παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο της Σαγκάης, Κίνα – 492 μ

Τώρα θα έρθουμε σε ένα άλλο ασιατικό θαύμα – Shanghai World Financial Center! Δεν πρέπει να εκπλαγείτε ότι τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο είναι χτισμένα στην Άπω Ανατολή. Η Ευρώπη έχει χάσει εδώ και καιρό τον ανταγωνισμό με αυτές τις χώρες. Μόνο στη Σαγκάη υπάρχουν πολλοί ουρανοξύστες και τα δύο από αυτά είναι σχετικά με το αντιπροσωπευτικό κατάλογο του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο – αυτά είναι Shanghai Tower (632 μ) και Shanghai World Financial Center (492 m). Ο Shanghai World Financial Center ολοκληρώθηκε το 2008 και είναι ένα σύμβολο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στην περιοχή Pudong της Σαγκάης, ένα μέρος όπου παρατάσσονται πολλές ουρανοξύστες. Υπάρχει το διεθνές οικονομικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Η κατασκευή του World Financial Center στη Σαγκάη σχεδιάστηκε με σκοπό να αποδείξει την οικονομική δύναμη της Κίνας και να τους δείξουμε στον κόσμο. Αλλά παραμένει το τέλειο παράδειγμα της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Υψηλή αισθητική, εργονομία και φιλικότητα προς το περιβάλλον σε ένα

Σαγκάη Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της Σαγκάης έχει 101 ορόφους και στεγάζει δωμάτια ξενοδοχείου, γραφεία, αίθουσες συνεδρίων, καταστρώματα παρατήρησης και εμπορικά κέντρα. Η βάση του κτιρίου ύψους 24 μ. Καλύπτεται από ακατέργαστο γρανίτη. Εκτός από ένα υψηλό αισθητικό λόγο, υπάρχουν και αυτές καθαρά πρακτικές – έτσι η όλη κατασκευή είναι σταθερή και ο πύργος προστατεύεται από τους σεισμούς. Το κύριο σώμα είναι επενδυμένο με γυάλινο τοίχο, αντανακλώντας τον ουρανό και ενισχύοντας την επίδραση WOW του κτιρίου και της αρχιτεκτονικής του. Ο ουρανοξύστης της Σαγκάης έχει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, είναι μια πύλη πλάτους 50 μέτρων, η οποία βρίσκεται στους τελευταίους ορόφους. Η ιδέα είναι να μειωθεί το τεράστιο φορτίο στην κορυφή του κτιρίου σε ισχυρούς ανέμους. Εξαιτίας αυτού του μοναδικού σχήματος, αυτός ο ουρανοξύστης ονομάζεται ακόμα “ανοιχτήρι μπουκαλιών” με πολύ χιούμορ. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του γοητεύουν τους ντόπιους και τους επισκέπτες κάθε μέρα.

 Ο ουρανοξύστης στο Χονγκ Κονγκ σκιάζει επίσης μπλε το βράδυ

Χονγκ Κονγκ το βράδυ

  1. Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, Χονγκ Κονγκ – 484 μ

Το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ είναι ο τελευταίος ουρανοξύστης στην παρουσίασή μας σήμερα. Έχει ύψος 484 μέτρα, έχει 108 ορόφους και ολοκληρώθηκε το 2010. Ο πύργος σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα σχέδια των γραφείων Kohn Pedersen Fox και Wong Ouyang κατασκευαστεί. Η δομή έχει ένα τέλειο τετραγωνικό σχέδιο, πυροβολεί κομψά και συμπληρώνεται από μια επίπεδη οροφή. Η πρόσοψή του προσελκύει την προσοχή του καθενός στο Χονγκ Κονγκ, επειδή είναι πλήρως καλυμμένο με μπλε γυαλιστερό γυαλί. Στους κάτω ορόφους του κτιρίου υπάρχει ένας ευρύχωρος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο και πολλά γραφεία. Το Sky 100 είναι το κατάστρωμα παρατήρησης που βρίσκεται στον 100ο όροφο. Στους 15 πρώτους ορόφους βρίσκεται το Ritz-Carlton Hotel Hong Kong. Με τους 83 ανελκυστήρες, ο ουρανοξύστης επιτρέπει την εύκολη μεταφορά για τους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την υψηλότερη πισίνα στον κόσμο και να πιουν τα ποτά τους στο κοντινό μπαρ.

Μήπως αυτό ακούγεται πολύ φουτουριστικό για σας; Αλλά είναι μια σύγχρονη πραγματικότητα που κατέστη δυνατή χάρη στη μελλοντοστραφή, έξυπνη αρχιτεκτονική.

 Άποψη του κέντρου της πόλης του Χονγκ Κονγκ

Αρχιτεκτονική Κέντρο Πόλης του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

 

 Στους κάτω ορόφους υπάρχει χώρος στάθμευσης, εμπορικό κέντρο και πολυάριθμα γραφεία.

Χονγκ Κονγκ σύγχρονη αρχιτεκτονική

Αρχιτεκτονική ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ

Αρχιτεκτονική Χονγκ Κονγκ το βράδυ

 

Η αρχιτεκτονική στην Άπω Ανατολή χωρίζει τις διαστάσεις και προσφέρει σκούρα οράματα

CTF Χρηματοδοτικό Κέντρο Κίνα Μελλοντική Αρχιτεκτονική

 Το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Σαγκάης φαίνεται από ψηλά

Σαγκάη Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο

Ο επιβλητικός ουρανοξύστης στη Σαγκάη

Shanghai World Financial Center σύγχρονη αρχιτεκτονική

Νέα Υόρκη – η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ ……

New York Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που επιβάλλει την αρχιτεκτονική

 

New York Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που επιβάλλει την αρχιτεκτονική

Νέα Υόρκη Μια παγκόσμια εμπορική αρχιτεκτονική

Tapei 101 στο ηλιοβασίλεμα

Tapei 101 αρχιτεκτονική Ταϊβάν

 Το εντυπωσιακό σύμβολο της Ταϊπέι είναι ο πανύψηλος ουρανοξύστης

Tapei 101 Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Ταϊβάν