Tuinbeeldhouwwerken gemaakt van steen: verfraai de tuin in stijl

tuin sculpturen stenen enorme hand tuinplanten

Garden Sculptures Stone: Properties and Care

Het is iedereen welbekend dat de steen het meest duurzame materiaal is en ook een van de edelste. Maar hij heeft ook enige zorg nodig om zijn beste eigenschappen zo lang mogelijk te behouden. Als je het weet, kunnen hedendaagse stenen tuinbeeldhouwwerken een erfenis blijven voor vele generaties.

Een duidelijk bewijs hiervoor zijn de grote stenen sculpturen, die hebben overleefd van de oudheid tot heden.

Laat de tuin er interessanter uitzien

tuin figuren steen elf beeldentuin verfraaien
Zijn die Tuinbeelden steen levenloos?

Er zijn eindeloze uitdrukkingen die het levenloze karakter van dit materiaal benadrukken. “Koud als een steen” is een typisch voorbeeld, maar zijn dergelijke uitdrukkingen eigenlijk redelijk? Tuinbeelden van steen lijken precies het tegenovergestelde te bewijzen.

Is dat geen coole kikker?

tuin sculpturen kikker tuinbeeldhouwwerk tuinideeën

Ten eerste zijn ze heel divers. Ze zijn vaak gemaakt van edele materialen zoals marmer en graniet. Hieruit creëerde je vele geweldige werken die klassieke muziek in onze kunstgeschiedenis vertegenwoordigen. Ze hebben ook de voorkeur bij het maken van monumenten of grafstenen. Bij de laatste is het belangrijk om de indruk van levendigheid achter te laten.

De haas verschuilt zich achter de planten

tuin sculpturen stenen bunny tuin decorerenGeef stijl aan de tuin

tuin sculpturen stenen hondentuin verfraaien ideeën

wanneer Tuinbeelden steen kan het stedelijk landschap doen herleven, wat blijft er over voor de tuinen? Ze verspreiden hun flair nog meer in dergelijke contexten. Maar wat kunt u doen om ze zo lang mogelijk te houden?

Waarom zijn de tuinbeelden van steen gebroken?

Laten we eerst uitleggen waarom de stenen tuinbeelden überhaupt worden vernietigd. In de open buitenruimte worden ze blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Bovendien speelt luchtvervuiling een grote rol in de Stadtgarten.

Prachtige paddenstoelen van steen

tuin sculpturen paddestoelen tuin verfraaien tuinideeën

Een sympathieke gans tussen de planten in de tuin

tuin sculpturen tuin verfraaien gans tuinplanten

De tuinbeelden, die zich bevinden in gebieden met een hoge luchtvochtigheid en sterke wind, zijn bijzonder moeilijk te onderhouden in de oorspronkelijke vorm. Milde schimmel en mos kunnen in sommige gevallen mooi zijn, maar op de lange termijn vernietigen ze ook de structuur van tuinbeelden.

Dus onderhoud je de tuinbeelden gemaakt van steen

De volgende stappen zijn voor u wanneer van u Tuinbeelden steen al min of meer beschadigd door de externe omstandigheden en speciale zorg nodig hebben om er weer mooi uit te zien.

Tuinfiguren zijn echte blikvangers in de tuin

tuin sculpturen steen montage zorg tuinieren ideeën

Als je de tuin een romantisch tintje wilt geven

tuin sculpturen steen verfraaien romantische touch tuin

Je moet eerst de stenen tuinbeelden reinigen van vuil, mos of andere organische afzettingen. Daarna kunnen ongelijkheden of schade zichtbaar zijn. Ze moeten worden gevuld met speciale bronnen zodat de oorspronkelijke structuur wordt hersteld.

Stenen figuren maken de tuin natuurlijker

tuin sculpturen steen prachtige tuinieren zorg

Nu heb je middelen nodig om het oppervlak van de stenen tuinbeelden zo te bewerken dat ze er vanaf het begin uitzien. U vindt de benodigde fondsen in gespecialiseerde winkels. Regelmatige zorg is ook een sleutel tot succes in het behoud van de schoonheid van stenen tuinbeelden.

Zet een mooie tuinfiguur op, die het accent zal zijn in de tuin

tuinbeelden maken prachtige tuinideeën buitenkant

Tuin figuur uil

tuin sculpturen steenuil tuin verfraaien