Maak fotolijstjes: 5 creatieve DIY-ideeën voor fotolijstjes

Picture Frame tinker Creative DIY Ideeën Picture Frame zelf-make

Hoe kun je creatieve fotolijsten maken?

 

Fotolijsten zijn een geweldige uitvinding: we kunnen niet alleen herinneringen bewaren aan unieke momenten met onze geliefden, maar ze maken ook onze eigen vier muren tegelijkertijd mooi. Standaardframes van internet kunnen zelfs individueel worden ontworpen met een beetje moeite en een beetje creativiteit.

Op deze manier kun je een kamer een heel speciale sfeer geven en dat bepaalde iets. En als dat niet genoeg voor je is, kun je het beste zelf je fotolijstjes maken. Hoe dat te doen, laten we je hier zien.

Pas fotolijsten aan met zelfklevende folie

Maak fotolijstjes Maak fotolijsten met folie
Om een ​​fotolijst met folie aan te passen, hebt u alleen een standaard kunststof frame in de gewenste grootte nodig (bijvoorbeeld verkrijgbaar bij rahmendirekt.de), folie met uw favoriete motief en een schaar. Een beetje vakmanschap en geduld zijn niet slecht, want de film moet precies worden gesneden, zodat alles er schoon uitziet en uiteindelijk goed uitkomt. Let er bij het selecteren van het frame op dat het van kunststof is en niet van hout, anders zal de zelfklevende film vrij snel loslaten. Als u bijvoorbeeld transparanten gebruikt, kunt u een kunststof frame met houteffect gebruiken, omdat de doorschijnende korrel er bijzonder mooi uitziet.

Maak prikbord van fotolijst en stof

Maak afbeeldingsframes Maak prikbord uit fotolijsten en stof

Fotolijsten maken houten applicaties op prikbord van fotolijstenOm een ​​prikbord met een fotolijst te maken, brengt u eerst een dunne laag kurk aan op de voorkant van de achterwand van het frame, zodat de foto’s later kunnen worden bevestigd met kleine naalden. De achterwand met kurk kan dan worden bedekt met stof, zodat het prikbord nog beter past bij de overgebleven kleuren van de kamer. Nu kun je patronen van verschillende lintjes erop plakken zoals je wilt, zodat het geheel er een beetje mooier uitziet. Als u echter een zeer kleurrijke patroonstof gebruikt, kunt u het lint ook weglaten zodat het prikbord aan het eind niet te vol lijkt.

Als u bijvoorbeeld het prikbord voor een kinderkamer maakt, kunt u ook accenten aanbrengen op het frame met kleine houten appliqués, zoals kleine uilen. Als alles klaar is, hebben zowel belangrijke notities als je favoriete foto’s een waardige nieuwe plek.

Maak memobord met fotolijst en draad

Fotolijsten maken memobord van fotolijst en draad

Een iets ander soort prikbord kan gemakkelijk worden geslepen door zoveel snaren ambachtelijke draden aan de uiteinden van een fotolijst met kleine spijkers te bevestigen. Kies een speciaal frame, bijvoorbeeld een houten schilderijlijst in vintage look. Zodat de nagels aan de zijkanten van het frame aan het einde niet meer zichtbaar zijn, bind je kleine linten van natuurlijk bast of zijden lint er omheen. Met kleine houten klemmen kunnen hier ook alle notities of foto’s worden bevestigd.

Maak een toetsenbord met een fotolijstje

Tinker-fotolijsten Maak zelf toetsenborden met fotolijsten

Fotolijsten hoeven niet altijd te worden gebruikt om foto’s op te slaan en te presenteren. Als u de achterwand verwijdert en kleine haken in het hout aan één kant van het frame schroeft, kan een fotolijstje prachtig worden omgezet in een toetsenbord voor het hele gezin. Als je er een touwtje onder steekt van het lint, kun je er zelfs kleine briefjes aan vastmaken. Niemand vergeet ooit meer een boodschappenlijstje te kopen, de meeste mensen gaan tenslotte niet naar buiten zonder het toetsenbord te passeren en de sleutels van hun appartement mee te nemen.

Maak zelf fotolijsten van natuurlijk hout

Maak fotolijstjes Maak zelf fotolijstjes van natuurlijk hout

Als de eerdere ideeën voor fotolijstjes nog niet individueel genoeg voor u waren, kunt u uw frames eenvoudig zelf vervaardigen. Dit is bijvoorbeeld vrij eenvoudig met een beetje natuurlijk hout, een klein dun lint en natuurlijke bast voor decoratie. Het hout hoeft niet te worden gekocht, maar je kunt het zelf gemakkelijk verzamelen tijdens een wandeling. Overigens is drijfhout, dat wordt aangespoeld door de stroming aan de rand van de meeste rivieren, zeer geschikt. Om de banden te bevestigen, boort u kleine gaatjes aan de uiteinden van de stukken hout. Hiervoor moet indien mogelijk een speciale houtboor worden gebruikt, omdat het drijfhout anders gemakkelijk of zelfs breekt, omdat het erg zacht is. Als alles klaar is, kun je je favoriete foto’s hier bevestigen met kleine houten clips.