Garden Pool – Bouw zoutwaterzwembad in uw eigen achtertuin

zwembad met zout water zwembad in de tuin

Zoutwater zwembaden goedkoper op de lange termijn

 

Het privézwembad in de tuin is voor velen een lang gekoesterde droom, maar mislukte vaak in de uitvoering. Als je deze zomer in je eigen tuinzwembad wilt spetteren, moet je beginnen met nadenken en plannen.

Direct na de begrotingsvraag gaat het om een ​​zoetwater- of zoutwaterpool.

In Duitsland is het gewend aan het feit dat de zwembaden in het vrije en overdekte zwembad zijn gevuld met vers water, dat wordt toegevoegd aan de desinfectie met chloor. Sommige mensen raken echter geïrriteerde huid en slijmvliezen door het gebruikte chloor. Bovendien is de constante verstopping van chloor niet erg goedkoop.

Plezier in het zwembad in de tuin

tuin zwembad zout water zwembad zwembad tuin
Een goed alternatief is een zoutwaterzwembad. Hier wordt het water op natuurlijke wijze vrij van bacteriën gehouden. De acquisitiekosten zijn over het algemeen iets hoger, de onderhoudskosten op lange termijn maar goedkoper. Naast de klassieke zwembadaccessoires, is het hart van een zoutwaterbad de zogenaamde elektrolyseur. In de zwembadwinkel Er zijn verschillende varianten, afhankelijk van de grootte van het zwembad van 30 tot 70 kubieke meter. De systemen zijn niet erg goedkoop, maar kunnen eenvoudig door de leek worden geïnstalleerd. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de materialen die voor zwembadconstructie worden gebruikt, geschikt zijn voor zout water. Zowel de panelen als de zwembadwand, ladders, pompen en inlaten en uitlaten moeten zijn gemaakt van zoutwaterbestendig materiaal.

tuin zwembad zout water zwembad zwembad in de tuin

Zoutwaterpoelen hebben een veel lager zoutgehalte dan je weet van de mediterrane vakantie. Daar is de zoutconcentratie 2 tot 3 procent en kan dit leiden tot een droge huid en gedroogd haar. In de pool is er daarentegen een veel lagere concentratie van slechts 3000 ppm, wat overeenkomt met een percentage van 0,3. Het elektrolyseapparaat zorgt ervoor dat het zout NaCl wordt afgebroken tot de componenten en produceert dus natuurlijk chloor. Het chloorgehalte in zoutwaterzwembaden is constanter dan in zoetwaterbassins, die regelmatig met chloortabletten moeten worden behandeld. Een onaangename geur van chloor komt niet voor in zoutwaterbassins ondanks de conversie.

tuin zwembad zout water zwembad gebouw zwembad* Afbeeldingen Copyrights:

Afbeelding 1: Flickr The Pool Sam Howzit CC BY 2.0 Sommige rechten voorbehouden

Afbeelding 2: Flickr HPIM0044 Mathew Ingram CC BY 2.0 Sommige rechten voorbehouden

Afbeelding 3: Flickr In de warmwaterbronnen! m01229 CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Afbeelding 4: Flickr The Pool Sam Howzit CC BY 2.0 Sommige rechten voorbehouden