Creșteți chayote la domiciliu

gătit în formă de pară gălbenuș

Creșteți Chayote acasă

Îl cunoști pe Chyote? Dacă ați fost în America Latină sau ați încercat bucătăria tipică locală, atunci această plantă exotică vă este deja cunoscută. Chayote-ul intră în grupul de dovleci. Fructele sunt în formă de pară. Odată ce sunt verzi, pot fi consumate și sub formă de salate.

Ele pot fi, de asemenea, prajite sau fierte pe abur. În acest caz, sunt pregătite ca cartofi și dovlecei.

Planta are o rezistență ridicată și este foarte rezistentă la toate bolile și dăunătorii. În America Latină în sine, chayote este o plantă perene. Dar în Europa, acest soi de legume nu este bine cunoscut, adesea este crescut numai în orangiere.

Planta exotică și în Europa

planta verde in forma de para




Ce trebuie să știți pentru grija lui Chayote

Vrei să crești Chayote acasă? Este un soi de legume exotice. Arată o perioadă vegetativă foarte lungă. Metoda cea mai simplă este de a introduce bastonul complet. Chiar dacă doriți să plantați Chayote în grădină, ar trebui mai întâi să plantați un băț acasă într-o oală de legume. Cel mai bine este să faci asta în februarie. După una sau două săptămâni, se dezvoltă chayotul și poate fi apoi transplantat în curte. În martie sau aprilie, planta tânără poate fi utilizată apoi în spațiu deschis, în grădină. Dacă planificați totul în același mod, vă puteți bucura de un timp lung de recoltare.

Chayote aparține familiei de dovleac

chayote exotice fructe dovleci fructe familie

Chayote-ul este o plantă de alpinism

Chayote-ul este o plantă de alpinism. Din acest motiv, este esențial să fie folosit în locul potrivit. Construiesc mai bine un trunchi, după care șalupa se poate urca. Se recomandă utilizarea mai multor instalații. Aceasta ar avea un rol pozitiv în reproducere. Recolta va fi mult mai abundentă.

Pregătiți niște piureuri proaspete, verzi

chiotă proaspăt stoarse de fructe verzi



Îngrășăminte organice

De asemenea, am dori să folosim tema plantării chayote ca o oportunitate de a susține că ar trebui să utilizați cât mai multe îngrășăminte organice. Suma recomandată în acest caz ar fi de 3 kilograme pe 1 – 2 metri pătrați de sol. Chayote-ul crește foarte rapid și are o mare creștere. Cei care nu servesc pentru stutz pe pământ pot fi tăiați. Puteți să le folosiți pentru a răspândi legumele, precum și pentru a planta o nouă plantă. Arbuști, care sunt în formă de tijă, pot fi gătite și mâncate ca sparanghel.

Supă de pui delicioasă

chayote gătit hünner super

Grădină de flori sau grădină

Puteți crește această plantă exotică nu numai în grădină, ci și acasă într-un recipient de flori. Am menționat deja abordarea. După cum am spus, ar trebui să plantați și chayote-ul într-o ghiveci înainte de al folosi în grădină. Partea inferioară trebuie să rămână liberă. Ar fi important, în acest și în alte cazuri, să punem de Chayote într-un loc unde există multă apă și soare.

Salată proaspătă cu șoapte și căpșuni

salata de salata de salata de chayote

Chutney picant în stilul indian

chayote chutney asiatică rețetă indiană

Fructe în formă de fructe

dovleac fructe exotice tigari bucătar

Ușor de tăiat

bucăți de gătit bucăți de dovleac

Salată de primăvară sănătoasă

chayote-mexican salata verde-sănătos-

Delicioase din bucătăria indiană

dovleac moru curry indian

Rețetă orientală

dovleac gătit rețeta turcească