Екзотични дървета с един поглед: познавате ли тези екзотични плодове?

екзотични дървета екзотични плодове списък

Списък на екзотични плодове, които определено трябва да опитате!

 

Когато пътуваме по света, ние обикновено се обръщаме към забележителностите и редките феномени, които са близо до нас. Липсват много "малки неща", които не са по-малко впечатляващи, но просто не са показани в ръководствата.

Екзотични дървета и плодовете им

екзотични дървета екзотични плодове списък различни видове
Така че има много екзотични дървета, а също и плодове, които са чудесно божествени. Но трябва да ги ползвате в родната си страна. Защото губят част от свойствата си чрез дългия транспорт. Трябва също така да сте информирани и да пазарувате в добре проверено местоположение. В противен случай това може да доведе до неприятни объркания и погрешни покупки. Тези от своя страна дори могат да бъдат вредни за здравето.

Така че, ако харесвате екзотичните пътувания, вие също се подготвяте за това. Защото само тогава ще можете да си спомните "вкуса" на тези страни. За много хора подобно преживяване е от съществено значение.

Къде можете да намерите тези екзотични плодове?

екзотични плодове списък екзотични дървета

Канела ябълка (Annona squamosa)

Екзотичните дървета, които носят този плод, се намират в тропическите райони на Америка, Пакистан, Индия и Филипините. Канелените ябълки (Annona Squamosa) - плодовете напомнят на жълъдите по отношение на формата. Техният диаметър е около 10 см. Вкусът е подобен на крема с малко семена.

Канела ябълка от тропическите райони

anona squamosa екзотични дървета екзотични плодовеMammiapfel (Mammea Americana)

Mammiapfel е плод, който произхожда от Южна Америка. Тези видове екзотични дървета обаче сега се отглеждат в Западна Африка и Югоизточна Азия. Диаметърът на плодовете е около 20 см. Всеки плод има доста дебела кора. Повечето плодове имат четири ядки вътре. Плодът е много сладък и ароматен.

Mammiapfel е плод от Южна Америка

Mammea americana екзотични дървета екзотични плодове

 Диаметърът на Mammiapfel е около 20 см

Mammea americana екзотични дървета купуват екзотични плодове

Черимоя (Анона Черимола)

Екзотичните дървета от този вид растат в Латинска Америка. По-точно те се намират там във високите планински райони. Тези екзотични плодове имат кръгла форма. Повърхността може да бъде гладка. Консистенцията е като тази на мазния крем.

 Екзотичните дървета от този вид растат в Латинска Америка

anona cherimola екзотични дървета екзотични плодове списък

Cherimoya идва от семейството на Rahmapfelgewächse

anona cherimola екзотични дървета екзотични плодове

Platonia

Нашият списък с екзотични плодове е продължен с Platonia (Platonia Insignis). Дърветата растат в тропическите страни на Бразилия и Парагвай. Ако купите тези екзотични плодове, ще имате размера на нещо като оранжево. Сокът, който идва от него, има жълтеникав цвят.

Платоновите дървета растат в тропическите страни на Бразилия и Парагвай

Платония екзотични дървета екзотични плодове списък

Solanum sessiliflorum или Cocona

Solanum sessiliflorum или Cocona е може би най-малко известен в нашия списък с екзотични плодове. Те растат на храсти в Латинска Америка. Те се развиват много бързо. Още през първите девет месеца плодовете се образуват. В рамките на два месеца след това те са узрели. Също така добавяме снимки на тези екзотични плодове тук. Те имат червен, оранжев и жълт цвят. Отвън те изглеждат като чери домати. Вкусът е нещо средно между домат и лимон.

Cocona е може би най-малко известни екзотични плодове в нашия списък

Solanum sessiliflorum екзотични дървета екзотични плодове

хлебни дървета

Тези екзотични дървета са широко разпространени във Филипините и Югоизточна Азия. Вкусът на плодовете напомня този на бананите. Когато са зрели, те имат мек и нежен вкус. Името идва от факта, че когато се пече, вкусът много напомня на хляба.

Екзотични дървета във Филипините и Югоизточна Азия

Изкуствени дървета екзотични дървета екзотични плодове

Lansium (Lansium Domesticum)

Това е плод, който може да се намери в цяла Азия. Кората напомня за консистенцията на латекс. Тя може да бъде отлепена много лесно. В сърцето на тези екзотични плодове са четири сегмента, някои от които са пълни с горчиви семена. Ако ги махнете, плодът е много сладък.

 Ландийното дърво се среща в цяла Азия

Списък на екзотичните плодове на екзотични дървета

 Ако премахнете горчивите семена, плодът е много сладък

Lansium Domesticum екзотични дървета екзотични плодове списък

Екзотични дървета Dacryodes (сапфирено дърво), което може да сложи край на глада в Африка

Следващите снимки на екзотични плодове със сигурност са неизвестни за повечето хора. Тъй като идват от континент, който далеч не е толкова известен и популярен в сравнение с Латинска Америка и други краища на света. Те се намират в тропическа Африка, в северната част на Нигерия и в южна Ангола. Плодовете варират от тъмно синьо до лилаво. Те се наричат ​​и африкански круши. Формата, която показват, е удължена. Вътрешната й част показва бледо зелен цвят. Купуването или намирането на тези екзотични плодове е лесно в тези райони. Бихте могли лесно да ги транспортирате до различни краища на континента. 48% от неговите съставки се състоят от амино и мастни киселини, витамини и триглицериди. Беше изчислено, че с добра грижа за един хектар растения до 7/8 тона масло може да бъде спечелена. Това е едно от екзотичните дървета, които представляват надеждата за преодоляване на глада в Африка.

Сапфирните плодове варират от тъмно синьо до лилаво

Списък на екзотичните плодове на екзотични дървета Dacryodes

Jabuticaba, (Myrciaria Caulifloria)

От всички снимки на екзотични плодове, те вероятно са най-характерните за вас. Екзотичните дървета Jabuticaba (Myrciaria caulifloria) растат в южната част на Бразилия. Странно, смешно е дори начинът, по който плодовете се развиват върху него. Първо, клоните показват много големи жълто-бели плодове. След това те стават плодове с диаметър от 3-4 см. Виолетовите плодове имат кръгла форма. Сърдечната част показва желатинова консистенция. Има 1-4 семена. Плодът е много сладък. Можете да го изядете грубо. Но често се използва директно за вино и алкохол.

Екзотичните дървета Jabuticaba растат в южната част на Бразилия

Myrciaria caulifloria sessiliflorum екзотични дървета екзотични плодове

Рамбутан (Nephelium lappaceum)

Ако сме на екзотични плодове, тогава ще продължим с рамбутан (Nephelium lappaceum). Прилича на косматна ягода. 3-6 см в диаметър и овална форма са удивителните характеристики, които ще разпознаете и на двете снимки на плодовете на Рамбутан. Сърцето е много твърдо и има сладък вкус.

Рамбутановите плодове приличат на космати ягоди

Nephelium lappaceum екзотични дървета екзотични плодове

Дърво от нони (Morinda bracteata)

Югоизточна Азия и Австралия са родните страни на тези екзотични плодове. Плодовете растат през цялата година. Когато зреят, те имат много остър аромат. Но си струва да издържите и да направите сок от него. Тези екзотични плодове са много богати на фибри, витамини, протеини, желязо и калций. Нищо чудно тогава, че Noni се намира в главните ястия на много народи в Тихия океан.

Плодовете на небибам са богати на фибри, витамини, протеини, желязо и калций

Списък на екзотичните плодове на екзотични плодове Nonibaum

Дърво Marula (Sclerocaryabirrea)

Ако искате да купите екзотични плодове, тогава определено трябва да се съобразявате с тези от дървото Марула. Той също е известен като слон дърво. Народите на мигрантите от Африка от "Банту" се хранят с него. Те могат да бъдат намерени навсякъде по обичайните маршрути. Плодовете на тези екзотични дървета стават жълтеникави. След узряването им, те падат на земята и веднага започват да ферментират. Поради това човек често може да изпита членовете на този народ в малко пиянско състояние.

      Дървото Marula е известно още като слонското дърво

Списък с екзотични плодове от екзотични дървета от Sclerocaryabirrea