Купете бонсай дърво и го поддържайте правилно – някои ценни съвети

Бонсай дърветата се размножават и се грижат

 

Бонсай дърветата са били отглеждани повече от хиляда години. Изкуството на градинарството, миниатюрните дървета и храсти в малките плавателни съдове за изваждане и поддръжка, произхождащи от Китай и известно в миналото под името Пенджинг. Дървото на бонсай, което знаем днес обаче, е японският вариант на тази китайска форма на изкуство, което буквално означава "пейзаж в черупката". Японската дума "бонсай" също има същото значение - "bon" означава черупката и "sai" - за растенията. Така че бонсай е изкуството да дърпа растение или дърво в малка черупка и да го оформя естетически чрез редовно рязане.

Днес бонсайското изкуство също е много популярно в Европа и бонсайните дървета често се разглеждат като красиви декоративни закрити растения. Ето защо искаме да бъдем по-ясни как да изготвим и правилно да се грижим за дървото от бонсай.

Бонсай дърво - оставете се да бъдете очаровани от градината на Далечния Изток!

Череши бонсай грижи бонсай видове градина идеи

Първо, искаме да подчертаем, че дървото от бонсай изисква търпение и отдаденост. Крайният резултат си струва всичко. Бонсай дърво създава релаксираща атмосфера и придава на интериора допир от далечен Изток. Малкото дърво почиства въздуха и дори може да ви даде плодове, ако имате само търпение ...

Търпението носи рози, или в случая красиво, цъфтящо дърво на бонсай

Sakura Bonsai купуват красиви видове бонсай
Разбира се, можете просто да си купите бонзай или да издърпате сам, като вземете подрязване. И в двата случая обаче се нуждаете от някои познания как да се грижите правилно за бонсай.

Напояването, торенето, светлината, подрязването и преместването са най-важните фактори, които трябва да имате предвид.

Бонсай грижи - поливане

Никога не оставяйте почвата в черупката напълно изсъхнала. Влажнете дървото си с бонсай редовно, но внимавайте да не го разлеете, тъй като това ще причини кореново гниене.

Поддържайте правилно бонсай

Сакура Бонсай грижи красиви видове бонсай декоративни закрити растения

Бонсай грижи - торене

Тъй като дърветата от бонсай се засаждат в малки черупки, редовното наторяване е от голямо значение. Торът може да бъде особено подходящ за бонсай растения. Но можете да използвате популярен тор - минерал или органичен, течен или твърд. Типът тор не играе съществена роля. Следвайте инструкциите за употреба и се уверете, че зимата е период на почивка за бонсай (както и за повечето растения). През това време, бонсайът се нуждае от по-малко вода и тор.

Всички трайни и дървесни растения са подходящи за бонсай

Tamarack дърво Bonsai купуват и поддържат бонсай видове есенни листаБонсай грижи - преместване

Едно дърво за бонсай трябва да се преработва на всеки две години. Разбира се, това зависи от вида и размера на дървото.

Черупката трябва да съответства добре на дървесните видове 

Maple bonsai дърво купуват bonsai видове

Например, бонсай дървета като бор се засаждат в правоъгълни купи, а кръгли и овални купи са по-подходящи за цъфтене и деликатно бонсай. Обвивката не трябва да е прекалено цветна и украсена и да привлича вниманието, но да формира цяло с дървото на бонсай.

Формата на бонсай играе важна роля в азиатската култура

Maple bonsai грижи бонсай видове градинарски идеи

Ако дървото ви от бонсай е нараснало достатъчно, може да го режете и да го оформяте. Това е част от изкуството да се размножава дърво от бонсай.

Научете още ценна информация за изкуството на Бонсай от Далечния изток от видеоклипа по-долу ...

Поддържайте правилно дърветата за бонсай

Бонсай дърветата са елегантна декорация на стаите

Купете бонсай дърво и правилно отглеждайте видовете бонсай

Подредете малка бонсай

Бонсай грижи бонсай рязане Фън Шуй стайни растения

Чили дърво и други вдъхновяващи дървета бонзай могат да бъдат намерени по-долу ...

Чили бонсай дърво купи бонсай видове Нано дърво от бонсай купуват и поддържат видове бонсай Apple bonsai купуват бонсай грижа далеч източната култура Азалия бонсай дърво купуват видове бонсайБонсай дърво, отглеждащо Bonsai видове Bonsai repotting Бонсай купува и поддържа бонсай видове мини гора Бонсай грижи необикновена форма различни видове бонсай Бонсай дървото купува бонсай грижа необикновена форма Бонсай дървото купува бонсай грижа на Далечния Изток култура Купете бонсай дърво Бонсай нарязани и поддържайте гинко билоба Бонсай дърво Купете Бонсай нарязани и култивирайте Wisteria БонсайБонсай дървото купува и култивира Бонсай Cerejeira Rosa Бонсай дърво купуват подходящи грижи bonsai видовеБонсай дърво купуват Bonsai видове и поддържатКупете бонсай дърво Бонсай нарязани необходимите инструменти Купете бонсай дърво и правилно култивирайте видовете бонсайБонсай грижи bonsai видове bonsai дървета repottingApple bonsai дърво купи bonsai грижа далеч източната култураНарби бонсай купуват и поддържат бонсай видовеКупете бонсай дърво и правилно култивирайте видовете бонсай мини лимонено дърво голямо бонсай дърво в градината правилно грижи bonsai вид голямо дърво за бонсай правилно грижи bonsai видове Дзен будизъм