22 оригинални и практични идеи за оформление на кухнята

Кухненски етаж планира черна мебел тухлена стена кухня задната стена

 Полезни и функционални съвети за планове за кухнята

 В кухня с няколко врати най-доброто решение е да се създаде остров. Стаята е 6,60 X 3,90 м и може да бъде разделена на 5 зони: готвене, съхранение на храна, печене, закуска и приготвяне на храна + подреждане. Необходими са широки коридори между отделните зони за добро движение в и извън кухнята.

Районът, който всъщност е домейнът на готвача, се помещава в отделна ниша и се намира извън разбитата писта. Главният готвач и гостите могат лесно да се съберат на острова със страничен корпус на мивката. Има и места за вечеря заедно.

Хладилникът и микровълновата фурна се намират на противоположната страна на острова, удобен за тези, които искат да пият напитки и закуски по време на приготвянето на храната. Кухня в ъгъла е на същото разстояние от острова или хладилника, така че храната да е достъпна и осезаема.

Островът е проектиран от щедрите линии на работния плот, срещу който има блок за готвене – идеи за планове за кухнята

 кухненски плот планове бял кухненски брояч висящи лампи
 Само на няколко метра от съседния гараж – това прави тази кухня достатъчно широка за остров, който заема централното място на плота. Стаята има и добра вентилация по този начин, което прави други вентилационни устройства ненужни. Те щяха да бъдат само визуална пречка в центъра на кухнята.

Островът е проектиран от щедрите линии на работния плот, срещу който има готварски блок. Има мивка, съдомиялна машина, хладилник и микровълнова печка. Тази комбинация от най-важните кухненски уреди – навсякъде по плота – спестява на главния готвач много енергия.

Работният участък с размери 4,50 х 5,40 м е отворен за трапезария, където можете да организирате неформални ястия или партита. За други официални случаи трапезарията е на разположение.

L-образен план на острова, който е много популярен в модерния дизайн

Кухненският етаж планира дървени идеи за подови настилки с цветни огледални плочки

Тази кухня има L-образен план на острова, който е станал много популярен в модерния дизайн. Конфигурацията приютява дълъг остров, заобиколен от 2 страни на действителната кухня, а след това пространството е най-вече отворено от едната страна към съседните райони. В този случай преграда разделя кухнята от трапезарията. Двете стаи запазват самоличността си.

Дългата L-форма на кухненския остров разделя стаята на две зони – една за готвене, приготвяне на храна и подреждане и друга за съхранение на храна. Островът служи като спирка, спирка между зоните.

Това оформление е подходящо и за няколко готвачи и помощници, защото има достатъчно място за съхранение за всички. Гостите, които не помагат, могат да говорят на острова с онези, които имат какво да правят.

 Островът е обща зона, място за приготвяне на храна

кухненски плот планове дървена кухня остров идея компактен практиченТози план е много близък до идеята за формата “L”, но има съкращаване на съкратения крак на L. Това прави движението в кухнята 3,60 х 5,40 метра по-лесно и го отваря в дневната / фамилната стая.

Островът е обща зона, помещение за готвене от страна на готвача, където вечер има места за гости, зрители и случайни посетители. Краткото преминаване между кухнята и трапезарията служи като килер. Включва винарска изба, където се съхраняват бутилки за вино и очила.

Това е кухня, плюс остров съоръжение все още – кухненски етажни планове

Кухненски плот планира дървени кухненски острови бял доминиращ цвят столове черни

 Това е кухня, плюс островно съоръжение на върха, с единствената стена на класическата кухня, съчетана с паралелния остров. Резултатът е първа стъпка към по-ефикасна кухня.

Кухненските уреди – мивка, съдомиялна машина, хладилник и микровълнова фурна са в непосредствена близост един до друг на една и съща стена с плота на острова. Островът предлага много място за съхранение, както и места за сядане и охладител за вино.

За разлика от старите кухни, които по принцип се намират в задната част на къщата, тази 3-мегаватова, 30-метрова кухня е част от голям план на помещенията, който включва дневна, трапезария и фамилни стаи.

 С 40 инча между плотовете, един човек трябва да направи само една стъпка, за да стигне до следващия превключвателкухненски плот планове дървена идея ярък практичен компактен

 Вземете Galley Plus Plan Island и добавете трета секция – дълга маса за хранене, а след това постигнете trifecta на ефективността на кухнята в 5,10 X 6,60 м стая. Този дизайн се основава на 40-инчовото правило и е адаптиран от някои ресторанти. С 40 инча между плотовете, един човек трябва да направи само една стъпка, за да стигне до следващия превключвател.

Островът също предлага добри места за вечеря, от едната страна има масичка от 6 до 8 души.

От гледна точка на готвача районът с хладилник и мивка образува стегнат триъгълник, а филтърът на плота също така спестява ненужно движение напред и назад през кухнята.

Този план дава пространство за допълнителни повърхности на работния плот и е широко отворен към съседната трапезария

Кухненският етаж планира дървена бяла подова настилка, леко компактно оборудване

 Около централния остров с повече от един L и по-малко от един U, този план на етажа може да приюти повече работно пространство и е широко отворен към съседната трапезария.

Планът е ясно разделен, хладилникът и килерът образуват хранилището. Още една зона е планирана за почистване, с мивката и съдомиялната машина, а след това идва зоната за приготвяне на храна, за готвене, която е точно на дългата стена. Микровълната е скрита от страната на готвача на острова.

За неформални ястия тук има малка трапезария в единия край на стаята, дори с изглед към прозореца. В официални случаи отивате директно в съседната трапезария. Откритото пространство между тях е идеалното място, където гостите могат да чакат чаша вино в ръка.

 Етажни планове на кухнята – В стената има хладилник, печка и вградена фурна

кухненски плот планове дървена идея стъкло предна кухненска мивка

Това всъщност е U-образен план, който съчетава ефективността и познаването на кухненската кухня с отвореността на съвременните строителни планове.

В стената има хладилник, печка и вградена фурна. Има и преход, вместо съседната стая, която има много практична функция, особено при семейни събирания и тържества.

Мивката разделя втората стена на съдомиялната машина, където се образува удобна зона за почистване.

Този остров на 2 нива завършва тази кухня с размер 3,90 х 5,40 м, която предлага пространство за готвача, приготвяне на храна / напитки и бар за гости. От острова готвачът може да бъде и да остане част от забавленията в дневната / трапезарията.

 Уредите на острова – мивка, печка, хладилник – оформят идеален десен триъгълникКухненският етаж планира бялото обзавеждане за практична идея

Този опорен план на L-plus представлява ефикасност и простота. Уредите на острова – мивка, печка, хладилник – оформят идеален десен триъгълник, така че готвачът да има лесен достъп до трите основни кухненски уреди.

Разбира се, когато кухнята е отворена към дневната / фамилната стая, островът естествено привлича гостите, но техният размер предпазва зоната за готвене. Хладилникът е разположен така, че всеки – член на семейството или гост – може да вземе нещо от него, без да влезе в зоната за готвене.

Островът е практически сама по себе си кухня, с мивка, съдомиялна машина, хладилник, чекмеджета и микровълнова печка

трапезария кухня кухня монохромни хроматични цветове прозорци ярка светлина

U-образен план на пода около острова е много популярен в кухнята, а двата дълги крака на U в това пространство 4,50 х 5,70 м са изключително дълги и по-големи, за да задоволят острова в центъра.

Островът е практически сама по себе си кухня, с мивка, съдомиялна машина, хладилник, чекмеджета и микровълнова печка и всичко това се допълва от няколко места на остров край. Това е идеалното място за децата и гостите да сервират, докато готвачите работят по двете дълги стени. Едната стена е за готвене – има плоча и отделна фурна – докато срещуположната стена е предназначена за почистване, има място за мивката и съдомиялната машина.

Хладилникът в ъгъла е достъпен за всички. Станция за напитки, оборудвана с друга мивка, вградена кафе машина и охладител за вино, запълва късата част на U.

Кухненски планове – стъклени повърхности

кухня план на етажа система бяла мебели черно стъкло текстури

 Това е рядък P-образен план, чийто характерен елемент – полуостров – полуостров, английската дума започва с буквата P.

Полуостровът свързва L-образна секция с противоположната стена и острова. Едното краче на L е зоната за готвене, където е монтирана плоча с две вградени фурни. Другият крак на L е зоната за почистване, където са поставени мивката и съдомиялната машина. Противоположната стена се използва за съхранение на храна, с хладилник и фризер в единия край, а другата – с килера. В полуострова се помещава кабинета, но има и инсталирана микровълнова печка.

Островът е подходящ за разнообразни дейности – тук можете да работите, да организирате неформални ястия със семейство и приятели или просто да говорите.

 L-образна кухня – дървени мебелиL-образна кухня дизайн дърво тъмни планове кухня етаж

Формата на този план е малко по-голяма от L, но не съвсем U. Планът е подобен на този на кухненска кухня. Тя веднага се откроява, липсва остров тук.

 На ширина от 3,30 м пространството е било твърде тясно, за да изгради типичен остров тук. След това ширината се компенсира за дължината – кухнята е с дължина 6 m. Това позволява изграждането на дълга стена в зоната за готвене. В края на стаята ползвате и естествена светлина, от която има прекрасен изглед от прозореца.

 Кухнята има L-образен план и се допълва от малък островкаменна стена вградена камина бяла трапезария стол кухненски плот

Архитектурата често диктува формата на кухнята. В този случай собствениците на къщи искаха старата си масивна камина от 18-ти век в къщата, така че създадоха 10 х 7,80 м голяма комбинирана кухня и трапезария, разположена от двете страни на печката и в съседство с хола.

Кухнята има L-образен план и се допълва от малък остров. Той се намира до камината и предлага допълнително работно пространство и място за съхранение. Собствениците и гостите могат свободно да се движат между кухнята и трапезарията, естествено около камината.

 Мивката “плава” в средата на стаята, както е разположена в ресторантмодулна кухня кухня трапезария син кухненски мебели кухненски подови настилки

Работният участък на тази кухня е една ефективна 2 стена кухня, с хладилник, печка и печки, срещу мивката. Мивката “плава” в средата на стаята, както е разположена в ресторант. Следва тиха зона на движение, която е отворена за трапезарията.

 Отделете трапезарията от кухнята с преградна стена

кухня план етаж план оригинални планове кухня етаж

Малко хора искат тяхната кухня да бъде напълно отделена от трапезарията, а не всеки обича да вижда двете свързани помещения. Има решение – дял! Той създава ясна граница между кухнята и трапезарията и запазва откритостта на стаите.

 Тук в края на вътрешната стена има бар за хранене, който свързва кухнята с прилежащата всекидневнасъстоянието на изкуството кухненски гланцови оригинални дървени настилки бели кухненски подови планове

 Галери – Кухните обикновено са много уютни, което разбира се не означава, че те трябва да са малки. Тук в края на вътрешната стена има бар за хранене, който свързва кухнята с прилежащата всекидневна. В другия край на кухнята има врата, която води към трапезарията.

Един прозорец осветява цялата зона за почистване

слънчеви очила черен кухненски плот кухненски шкафове компактен елегантен

 Планът на тази просторна кухня се определя от разположението на един прозорец, който осветява цялата зона за почистване. Кухнята се отваря в открита трапезария, има достатъчно място, можете да се срещнете за различни поводи, да се забавлявате и разбира се вкусно готвене и ядене!

Кухненски остров в средната зона

Създаване на кухненски дизайн план на пода идея кухненски шкафове кухненски планове

С остров в средата тази кухня е с груб U-образен план на пода. Плотовете отвеждат едната страна на острова, а другата – за гостите.

Масата за хранене и столовете са в средата

трапезария кухненски прибори кухненски прибори жълти цветове кухненски плочи

Храната е фокусът на повечето кухни, но това е буквално в центъра на вниманието тук – маса и столове за хранене се разполагат точно в средата на почти квадратното пространство с размери 4.80 х 4.50 метра.

 Компактна, бяла кухня, подходяща за младо семейство

доминиращ акцент бяла модулна система дърво трапезарна маса кухненски подови настилки

U-образна схема често отваря кухнята в трапезария или фамилна стая, но в тази 6-метрова кухня не е така.

 Бяла, практична кухня, декорирана в ретро стил

бяла мебели кухня пресни плодове идея дизайн оригинални кухненски планове етаж

Много U-образни кухни съдържат един остров в средата, в който се помещава и микровълновата и винената охладителна система.

              Кухненските етажни планове планират система от дървени кухненски мебели