Основи в градината за по-красив пейзаж

Находки в градината пейзаж красив водопад водопад

Основи в градината за по-красив пейзаж

Основите за ландшафта понякога се пренебрегват от собствениците на жилища, но тези много големи камъни могат да бъдат използвани в много направления. Може би хората вярват, че когато нещо е голямо и тежко, това е скъпо. Но ландшафтните архитекти знаят, че камъните често са изключително евтино решение на ландшафтните проблеми.

По този начин ви показваме някои традиционни и не толкова общи приложения на камъните

foundlings в градината пейзаж красива каменна трапезария дърво
Камъкът е голяма скала? Всъщност, в зависимост от. Разликата е по размер. Обикновено блокът трябва да бъде най-малко 25 см. Тя може да бъде гладка или здрава, кръгла или плоска, размерът е от решаващо значение. Всяка географска област има свои собствени племенни блокове като варовик, скала, базалт или гранит.

foundlings в градината пейзаж красива каменна вода завод вграден в

Каменните блокове се продават и са с цена на тон. Цената е около $ 100 до $ 200 на тон в зависимост от типа камъни и тяхната плътност.

Обикновено получавате камъните, които се доставят у дома. Проучете предварително колко струва тази услуга и дали трябва да се поръча минимално количество. След това се нуждаете или от помощ, или от машини, за да преместите блока на правилното място. Такива машини са под наем.

Как се използват скалите?

Следене в градината пейзаж красив камък водопадНа ръба на водните съоръжения. Каменните блокове на ръба на водните и езерни системи са много органични и естествени. Можете също така да направите водопади или скални стени покрай басейна с вода.

За опора на стените

фиданки в градината пейзаж красиви растения камък трева

 Ако земята е стръмна, камъните могат да образуват тераси. Каменните блокове могат да бъдат тухлени с хоросан или просто подредени. В много случаи теглото на самия блок е достатъчно, за да го задържи там. Когато конструирате такава опорна повърхност, трябва също така да позволите изтичане на дупки или да инсталирате малка PVC канализационна тръба между камъните.

Ablation to control

находки в градината пейзаж красиво осветление idirekt

. Ако пейзажът ви е стръмен, но не искате да построите тераси или стени, тогава можете да вградите твърди блокове в земята, така че земята да остане твърда. Естественото засаждане като трева и цъфтящи многогодишни растения покрай камъните, контролиращи камъка, създават органичен вид.

Като седалка в градината

камъни в градината пейзаж красива банка каменна възглавница

Плоски блокове могат да бъдат поставени на ръба на верандата, кратера на огъня и в градината, където слънцето не свети директно.

За ландшафтни акценти

foundlings в градината пейзаж красива скулптура оригинал

 Боулдърите също могат да служат като декоративни елементи.
Направете веранда до гигантски блок, направете групи от камъни, направете детски площадки за децата. Използвайте художествените камъни – ги подредете в кули, направете градински скулптури или изрежете номера на къщата на един блок до вратата.

Като градинска граница foundlings в градината пейзаж готино красиви камъни

 В края на градината обикновено има нещо, което задържа земята и покритието на земята. По-малките камъни могат да поемат тази функция съвсем естествено.

Форма на пожарните кратери

foundlings в градината пейзаж красива мебели от масивна дървесина

Камъните са много органични до тези събирателни пунктове. Огнените кратери са много лесни за изграждане, се консултират с приятели и търговци на камък. Не забравяйте аспектите на безопасността.

  Интересен, удивителен дизайн на градината с камъниСледене в градината пейзаж красива трева свежа седалка