Твърд футуристичен дизайн на къща, разположен в Австралия

солидна футуристична къща дизайн Австралия архитектура

Твърд футуристичен дизайн на къща, разположен в Австралия

Австралийската компания Charles Wright Architects използва комбинация от сглобяеми и на място бетон, за да построи къща, която да издържа на най-силните урагани в северната част на Куинсланд.

Двуетажното жилище виси на ръба на езерото в района на дъждовните гори на плажа

солидна футуристична къща дизайн Австралия резиденция
Районът на тропическите гори е предразположен към тропически циклони в горния край на метеорологичните скали. Обемните конзолни обеми не само са достатъчно здрави, за да издържат на тези циклони, но и да предотвратят навлизането на вода по време на придружаващите ги наводнения.

Сградата може да издържи на най-силните урагани в северната част на Куинсланд

стабилна масивна футуристична къща дизайн Австралия устойчиви на атмосферни влияния твърди

Архитектите на Чарлт Райт проектираха сградата да бъде самостоятелна и самостоятелна. Слънчевите панели на покрива генерират електричество, а водната система с капацитет от 250 000 литра позволява на живущите да се възползват от технологиите за рециклиране на дъждовни и сиви води.

солидна футуристична къща дизайн Австралия структура“Целта не е просто да се създаде технически резултат”, обясни архитектите “, но за да се създаде сграда, която използва естествените удобства в по-голямата част е за повторно въвеждане на околната родния влажна зона околната среда.”

Къщата предлага климато-неутрално решение за екологично чувствително място на ръба на плажната ивица FNQ

солидна футуристична къща дизайн Австралия атмосферни циклони

Сградата се казва Stamp House и има красив екстериор, направен с мрежа от кръгли ями, които преминават през стените и покрива.

Входът на сградата е на последния етаж

солидна футуристична къща дизайн австралия интериор

На входа на сградата се стига с пасаж – дълъг мост над водата. Вътре има голяма дневна с няколко места за сядане, кухня, трапезария и фитнес зала. Спалните са разположени в крилата.

Бетонът е разработен и изолиран вградения в облицованите с панели люк, за да осигури стабилна, по-хладна и по-удобна годишна температура на околната среда

солидна футуристична къща дизайн австралия партер

Ето още информация от архитектите на Charles Wright:

Къща за печат
CWA беше привлечен от клиента по проекта, за да предостави решение, неутрално на климата, за екологично чувствително място в края на FNQ Strand Rainforest. Целта не беше просто да се създаде технически резултат, а да се изгради сграда, която до голяма степен използва естествени удобства. Сградата разполага с изградена водна екосистема, която е резултат от дългогодишното сътрудничество с националните паркове, агенциите за опазване на околната среда, държавното и местното управление.

 Дизайнът използва масивни опори за смекчаване на последиците от възможни наводнения и наводняване с “Царски прилив” с циклонна активност. Проектът е разработен да издържа на твърди и интензивни циклони.

Проектирането е направено в иновативна комбинация от сглобяем бетон на площада     солидна футуристична къща дизайн австралия осветление