Φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για σκοτεινούς χώρους

κισσός αυλάκωση ρουστίκ ματιά

Μερικά φυτά με εύκολη φροντίδα για το σπίτι σας

Ακόμη και αν φροντίζετε σωστά για τα φυτά εσωτερικού χώρου, η ανάπτυξή τους μπορεί να επιβραδυνθεί εάν δεν πάρουν αρκετό ηλιακό φως. Υπάρχουν πολλά δωμάτια που είναι πολύ σκοτεινά και φωτισμένα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε φυτά σε γλάστρες εκεί – αυτά που αναπτύσσονται παρακάτω αναπτύσσονται σε σκοτεινές θέσεις.

Φυτά εσωτερικού χώρου για σκοτεινές θέσεις

άσπρο πράσινο φύλλωμα εύκολης φροντίδας σκοτεινές θέσεις
Φρέσκα φύλλα

ενδιαφέρουσα φύλλα φύλλωμα φυτών σκοτεινούς χώρους

Syngonium podophyllumτο ε είναι ένα διακοσμητικό φυτό φυλλώματος που αναπτύσσεται σε χαμηλό φωτισμό. Η ιδανική τοποθεσία για αυτό είναι ένα παράθυρο στο βόρειο τμήμα. Στο άμεσο ηλιακό φως, το φύλλωμά του γίνεται χλωμό και άψυχο. Πρέπει να γονιμοποιείτε τακτικά το χώμα και να το κρατάτε μέτρια υγρό.

Χοντρά φύλλα και κορεσμένα πράσινα

εσωτερικών φυτών ιδέες πράσινο φρέσκο ​​φύλλο φυτώνΕφαρμόστε λίπασμα

Aspidistra φυτά εσωτερικού χώρου για σκοτεινές θέσεις

Στην βικτοριανή εποχή ήταν Αδελφός της Ασπιδίστας για να δείτε σχεδόν κάθε εστιατόριο και παμπ. Λόγω της ικανότητάς του να επιβιώνει με χαμηλό φωτισμό, το φυτό αυτό αργότερα ονομάστηκε “το ασταθές λουλούδι”. Μπορείτε να τα αναπτύξετε σε ένα γλάστρα. Το έδαφος της γλάστρας θα πρέπει να γονιμοποιείται τακτικά. Από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού, κρατήστε το έδαφος μέτρια υγρό και μια φορά το χρόνο αφήστε το να εξαφανιστεί τελείως ανάμεσα σε δύο αρδεύσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εδώ υδατοδιαλυτά λιπάσματα.

Ενδιαφέρον, δίχρωμα φύλλα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου Dieffenbahcia για σκοτεινούς χώρους

Χαριτωμένα λουλούδια

Dieffenbachie λουλούδια γλάστρες φυτά σκοτεινές θέσεις

Αυτό το φυτό είναι γνωστό για τα αξιοσημείωτα φύλλα του και, εκτός από το αδύναμο φως, του αρέσει η χαμηλή υγρασία. Το Dieffenbachie χρειάζεται λίγο νερό, οπότε μην το παρακάνετε με πότισμα, διαφορετικά οι ρίζες θα είναι τεμπέλες. Το φυτό είναι δηλητηριώδες και καταστρέφει ανοικτές πληγές.

Το Efeutute είναι ένα φυτό αναρρίχησης που είναι εύκολο να διατηρηθεί και ευδοκιμεί εύκολα σε οποιοδήποτε σπίτι

Ivy φυτά σπίτι σπίτι για σκοτεινές θέσεις

Χρειάζεται τακτικό πότισμα, αλλά αφήστε το ανώτερο 6-7 cm να μαραθεί εντελώς πριν το πότισμα ξανά. Οι ρίζες τους μπορούν εύκολα να σαπίσουν, οπότε παρακολουθείτε την ποσότητα του νερού. Από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, γονιμοποιήστε αυτό το φυτό σε 2-3 εβδομάδες με καθολικό, υδατοδιαλυτό λίπασμα. Το συνεχές κλάδεμα θα διατηρήσει το φρέσκο.

         Καταστροφή δοχείων εδάφους

Aspidistra φυτά εσωτερικού χώρου για σκοτεινές θέσεις