Πολύχρωμοι θάμνοι για τον κήπο σας – 27 γοητευτικά φυτά για σας

πολύχρωμα θάμνους diabolo στην μπορντό

Πολύχρωμοι θάμνοι για τον μοναδικό σχεδιασμό του κήπου σας

 Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 27 θαυμάσιους, πολύχρωμους θάμνους που θα δώσουν στον κήπο σας μια ξεχωριστή αίσθηση. Έχουν ενδιαφέροντα ονόματα και μοναδικό χαρακτήρα. Έρχονται από όλο τον κόσμο και σας δίνουν μεγάλη χαρά. Προσκαλέστε αυτές τις εξωτικές και αφήστε τους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους!

Πάνω από αυτό μπορείτε να δείτε το πρώτο εργοστάσιο από τη συλλογή μας – τη φούσκα Pier Diabolo. Το σπίτι αυτού του βουνού είναι η Βόρεια Αμερική. Χειροποίητο και ανθεκτικό χειμώνα, το εργοστάσιο επιβιώνει σε περιόδους θερμότητας και ξηρασίας. Τα κουνέλια και τα όρνια συνήθως τον αγνοούν. Το φύλλωμα είναι μωβ και θα φανεί μαγικό στον κήπο σας. Στις αρχές του καλοκαιριού το φυτό έχει ευαίσθητα λευκά άνθη και το χειμώνα ο φλοιός ξεφλουδίζει με περίεργο τρόπο. Το βοτανικό της όνομα είναι Physocarpus ‘Monlo’ και μεγαλώνει μέχρι 3 μέτρα ύψος.

 Μαύρο κουτάβι

πολύχρωμα δαχτυλίδια sambucus eva
Το μαύρο κουτάβι είναι ένα πολύ κομψό φυτό και πολλοί κηπουροί απλά ερωτεύτηκαν με αυτό. Τα μοβ-μαύρα φύλλα τους μοιάζουν με μια λεπτή δαντέλα. Το λατινικό της όνομα είναι Sambucus Εύα». Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και είναι εύκολο να το φροντίσετε. Γίνεται ύψος περίπου 2,5 μ. Και φτάνει σε διάμετρο περίπου 3 μ.

Perückenstrauch

πολύχρωμους κίονες

Η περούκα ή το δέντρο Cotinus είναι ένα πολύ περίεργο πλάσμα. Τα φύλλα τους είναι σαν το βελούδο. Το χειμώνα αλλάζουν από πορφυρό σε πορτοκαλί και την άνοιξη το λουλούδι φυτών με λεπτή ροζ λουλούδια. Μερικές φορές ο θάμνος της ιτιάς μπορεί να φτάσει έως και 4 μέτρα σε ύψος. Το εργοστάσιο είναι γερό και αγαπά σχεδόν όλους τους τύπους εδάφους.

  Κόκκινα τριαντάφυλλα - σύμβολο αγάπης και πάθους

Ροζ Βέιγκελα

πολύχρωμα δαχτυλίδια weigela ροζΤο Rosa Weigelie είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλο αποτέλεσμα. Είναι ύψος περίπου 1,5 μ. Και έχει μαγευτικά ροζ λουλούδια την άνοιξη. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και τα άγρια ​​ζώα όπως το ελάφι, για παράδειγμα, δεν τα τρώνε κανονικά.

Η συμπίεση veronika

Πολύχρωμοι θάμνοι ανύψωσης σε μοβ

Εδώ έρχεται η συμπίεση veronika. Όμορφα μοβ λουλούδια κοσμούν τα κομψά φύλλα, τα οποία μετατρέπονται από μοβ σε πράσινο. Είναι μεσαίου μεγέθους και μπορεί να φτάσει σε ύψος 2,5 μ. Είναι μια αειθαλής ομορφιά.

Blue Pike Rose

πολύχρωμους δακτυλίους ροζ γλαυκώ

Ροζ γλαούκα ή το Blue Pike Rose. Δεν είναι ένα κλασικό τριαντάφυλλο, αλλά ένας θάμνος που μπορεί να έχει ύψος έως 2 μ. Και έχει μαγευτικά φύλλα γκρίζο-ιώδη. Όμορφα ροζ λουλούδια διακοσμούν το φυτό στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο αυξάνονται τα ισχία, τα οποία στη συνέχεια προσελκύουν τα πουλιά.

Skybamboo Nandina

πολύχρωμα θάμνους nandina monum

Nandina Το «Monum» είναι το βοτανικό όνομα αυτού του μαγικού φυτού. Αλλάζει το χρώμα όλο το χρόνο. Στην αρχή ως νεαρό φυτό τα φύλλα είναι μοβ και με το χρόνο γίνονται σκούρα πράσινα. Το χειμώνα, το φύλλωμα γίνεται σκούρο μοβ. Το ουράνιο μπαμπού είναι περίπου 1,5 m ψηλό.

Αν κοιτάξετε τους επόμενους υπέροχους θάμνους και θάμνους από τη συλλογή μας, θα διαπιστώσετε ότι ο καθένας έχει τη δική του γοητεία. Όλοι όμως έχουν κάτι κοινό – θα κάνουν τον κήπο σας πολύχρωμο και μοναδικό. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας και προσκαλέστε τους στον κήπο σας με αγάπη και χαρά.

Loropetalum

πολύχρωμα θάμνους

Τριαντάφυλλο Glow Barberry

πολύχρωμους δακτυλίους berberis thunbergii

Bubble Pier, χρυσό Dart’s ‘

πολύχρωμοι θάμνοι physocarpus

σταφύλια elderberry

πολύχρωμα δαχτυλίδια sambucus racemosa

Sawara κυπαρίσσια

πολύχρωμα θάμνοι chamaecyparis pisifera

Χρυσό-πράσινο θάμνος άξονα

πολύχρωμα θάμνους euonymus fortunei

Το ξύδι

  Πράσινα φυτά εσωτερικών χώρων - ανθοφορία, εύκολη φροντίδα φυτών σε γλάστρες

πολύχρωμα θάμνους rhus typhina

Ιαπωνικά Spierstrauch

πολύχρωμα θάμνοι spiraea japonica

linnaea amabilis

πολύχρωμα λάμπες kolkwitzia

Αρλεκίνος βοσκοτόπων

πολύχρωμα δαχτυλίδια salix integra

Ιαπωνικό aukube

πολύχρωμα θάμνους aucuba japonica

Κίνα φανάρι

πολύχρωμα θάμνους abutilon pictum

Το αρωματικό άνθος

πολύχρωμα θάμνοι osmanthus heterophyllus

πρίνος

πολύχρωμα δαχτυλίδια ilex aquifolium

Cornus alba

πολύχρωμα θάμνους cournus alba

υδραγεία

πολύχρωμα θάμνους ορτανσία macrophylla

το daphne

πολύχρωμα θάμνους daphne burkwoodii

Weigelie Φλόριντα

πολύχρωμα θάμνους weigela florida

Fothergilla

πολύχρωμα θάμνοι fothergilla major

μέλι Μπους

πολύχρωμα θάμνους melianthus major